Jesen- njega kože – La PIEL
VAŠA KOŠARICA
No item added.
Uspješno! Popust se primjenjuje na naplati.
Kod nije valjan.
Primjeni kod
Nastavi kupovinu
Silikonski kist za lice
Silikonski kist za lice
€10,60
79,87 HRK
Traka za kosu
Traka za kosu
€11,95
90,04 HRK

Jesen - njega kože

Koje promjene na koži donosi jesen?

Jeste li ikada primijetili da kako jedno godišnje doba završava, a drugo ubrzano počinje, vaša koža se počinje naglo mijenjati? Promjene temperature, razine vlažnosti i životnih navika često dolaze s promjenom godišnjeg doba i utječu na  kožu. No, ona ipak može ostati uravnotežena, zdrava i blistava ako prilagodite svoju njegu promjenama godišnjih doba!

Jesenska Njega Koze Prirodna Kozmetika La Piel Lana Jurcevic

Što se događa s našom kožom u jesen?

Vlažnost zraka se smanjuje s nižim temperaturama, a upravo niža razina vlage dovodi do suhog zraka. Kako to utječe na kožu? Koža zadržava manje vode zbog hladnijeg i suhog zraka, pritom suhi zrak „izvlači“ vlagu iz kože, i čini ju suhom i dehidriranom. S nižom vlagom i temperaturnim razlikama, u ovom prijelaznom razdoblju često se poremeti prirodna proizvodnja sebuma, što dovodi do zatezanja kože..

Njega kože obogaćena prirodnim sastojcima poput biljnih ulja, maslaca te biljnih ekstrakata pomaže u ovom prijelaznom razdoblju. Osjetljiva koža posebno u ovom jesenskom periodu treba zaštitu proizvodima koji imaju umirujuće protuuplane sastojke, a koji su u velikoj mjeri prisutni u biljnim ekstraktima. Također, bilo bi poželjno u svoju rutinu uključiti aktivne sastojke, poput peptida koji potiču izgradnju kolagena i elastina, s obzirom da oni štite kožu, doprinose njenoj čvrstoći te potiču prirodni proces ozdravljenja kože.

Kako njegovati kožu u jesen?

Mijenjanjem godišnjih doba, mijenjaju se i potrebe naše kože. Najvažnije je zapamtiti da se s promjenom godišnjih doba, mijenja i tip kože. Kako bi vaša koža ostala zdrava, sjajna i uravnotežena, u nastavku donosimo 5 savjeta kako da svoju njegu kože lica rutinu prilagodite jesenskom razdoblju.

1. Hidratacija kože 

Svakodnevna  hidratacija kože iznimno je važna za održavanje zdrave kožne barijere i sprječavanje isušivanja kože. Bitno je birati kreme koje dubinski hrane kožu, a ujedno izbjegavati one koji visoko na popisu sastojaka sadrže alkohol, parabene, parafine i parfeme, jer ti sastojci mogu potencijalno iritirati kožu i dodatno je iskušiti. Bez ovog koraka, vaša će koža vjerojatno prekomjerno proizvoditi sebum koji vam nedostaje. U tome vam može pomoći La PIEL hidratantna i iznimno nutritivna dnevna i noćna krema za lice (kliknite za više), koja sadrži 6 aktivnih sastojaka (niacinamid, peptide, ceramide, hijaluron, retinol, kolagen) koji daju koži elastičnost, poboljšavaju tonus i teksturu.

U svoju skincare rutinu dodajte i uljni serum. Ulje će kožu učiniti mekom i elastičnom te će joj pomoći i u zadržavanju vlage.  Preporučujemo vam stoga Lipo uljni serum (kliknite za više), koji sadrži 8 visokokvalitetnih ulja (ulje jojobe, mimoze, avokada, maline, kokosovo, sezamovo, bademovo ulje te skvalan) te vitamin E i F, koji poboljšavaju tonus kože, vraćaju joj vlažnost i elastičnost. Nanošenjem okluzivnog sloja u obliku uljnog seruma, sva će hidratacija koju ste u prethodnom koraku kremom unijeli u kožu, ondje i ostati, a neće ispariti u zrak.

Hidratantna Krema Za Lice Retinol Hijaluron Niacinamid Kolagen Ceramidi Copper Peptidi La Piel LAB Lana Jurcevic

2. Double cleansing metoda

Niže temperature i suhi zrak odgovorni su za brže isparavanje vlage iz vaše kože, a vaša koža na to reagira proizvodnjom viška sebuma kako bi nadoknadila taj gubitak vlage, što u konačnici dovodi do začepljenja pora i disbalansa lipida na koži. Upravo zato, pravo je vrijeme za za uvođenje double cleansing metode koja će kožu ostaviti savršeno čistom bez narušavanja njene barijere. Isprobajte La PIEL multinamjenski balm (kliknite za više) koji u sebi sadrži kvalitetna ulja i maslace, a koji zajedno s La PIEL pjenom za čišćenje lica (kliknite za više) temeljito čisti i skida make-up bez isušivanja, iritacija i osjećaja zatezanja nakon upotrebe.

Njezna Pjena Za Ciscenje Lica Skidanje Sminke Ruzina Vodica Glicerin Bez Sulfata La PIEL Prirodna Kozmetika Lana Jurcevic

3. Njega okoloočnog područja i usana

Zbog suhog zraka u jesen nam veliki problem počinju stvarati i ispucale usne koje su jedno od najosjetljivijih područja kože, baš kao i okoloočnog područja.  Budući da u usnama nema lojnih žlijezda, koža na usnama brzo gubi vlagu zbog čega je isušivanju i pucanju podložnija nego ostali dijelovi lica i tijela. Kako biste spriječili neugodno pucanje i svoje usne održali mekanima i zdravima, njegujte ih pomoću La PIEL "KISS ME" lip balma (kliknite za više). Prirodna formula “KISS ME” lip balma obogaćena vitaminima i hranjivim sastojcima, vašim će usnama pružiti potrebnu zaštitu, njegovati ih i hidrirati. Također, za dubinsku regeneraciju usana, preporučujemo La PIEL multinamjenski balm (kliknite za više) kojeg možete nanijeti i ostaviti preko noći za povećanje vlažnosti. Okoloočno područje također zahtijeva dodatnu pažnju s obzirom da je na tom području koža tanja i do 10 puta. U svoju jesensku skincare rutinu, uvedite i redovito apliciranje Lipo uljnog seruma (kliknite za više) na okoloočno područje, kako bi zaštitili najosjetljiviji dio vašeg lica i zadržali svjež izgled.

 

 

Lipo I Balm Prirordna Kozmetika La PIEL Lana Jurcevic

4. Zaštita kože uz SPF 

SPF je dio skincare rutine koji ostaje isti bez obzira na godišnja doba. UV zrake su prisutne cijele godine pa je potrebno kožu štititi od sunca svaki puta kad smo mu izloženi, u bilo koje godišnje doba, a ne samo ljeti. Dermatolozi preporučuju da biramo proizvod sa zaštitnim faktorom koji sadrži minimalno SPF 30. U pomoći protiv štetnih sunčevih zraka neka vam pomogne La PIEL sun BABE Face krema za lice sa SPF 50 (kliknite za više) koja štiti kožu lica od štetnog sunčevog UVA i UVB zračenja. Ona u svojoj formuli, osim izrazito efikasnih UV filtera, sadrži i spoj različitih ulja poput manga, badema, kokosa, masline i makadamije koji stvaraju prirodni zaštitni faktor. Osim ulja, Sun BABE Face SPF 50 krema za lice sadrži i shea i kakao maslac koji Vašem licu pružaju potrebnu hidrataciju, sprječavaju gubitak vlažnosti i isušivanje te pridonose povećavanju elastičnosti kože.

Prirodna Kozmetika Krema Za Lice Sa Zastitnim Faktorom SPF50 La PIEL Lana Jurcevic

5. Maske za lice i eksfolijacija 

Budući da se vaša koža za hladnijeg vremena bori s dehidracijom, moguće je da će se  nakupiti i veći broj mrtvih stanica kože na površini, a zbog pada temperature, stanice naše kože osjećaju manju potrebu za samoobnavljanjem. Kako bi izbjegli nakupljanje mrtvih stanica na koži, svojoj tjednoj rutini dodajte eksfolijaciju i masku. Dok će eksfolijacija potaknuti razbijanje veza između mrtvih stanica kože, maska će ih odstraniti, potaknuti cirkulaciju i dubinski pročistiti kožu od nečistoća. Kako biste ubrzali obnovu stanica kože, preporučujemo La PIEL LAB “Superpower liquid” (kliknite za više), čija je formula je bazirana na 5% glikolnoj kiselini i obogaćena s čak 8 biljnih ekstrakata i uljima za potpunu regeneraciju i revitalizaciju kože.

Superpower Liquid Prirodna Kozmetika La PIEL Lana Jurcevic

Također, za uklanjanje nečistoća iz pora, može Vam pomoći La PIEL LAB maska za lice (kliknite za više) koja uz mineralne gline sadrži i biljne ekstrakte, ulja, glicerin i aktivne komponente (ceramidi, niacinamid, copper peptidi, hijaluronska kiselina, kolagen, pantenol, vitamini (E i F)).

Glina Lab Maska Za Lice Prirodna Kozmetika La PIEL Lana Jurcevic

 

 


Komentiraj

Komentari moraju biti odobreni prije objave

ZAŠTO ODABRATI La PIEL?

BESPLATNA DOSTAVA I POVRAT

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 40 € (301,4 kn) i besplatan povrat uz garanciju od 90 dana. Ne sviđa Vam se proizvod koji ste kupili? Pošaljite ga nazad i vraćamo Vam novac.

STRUČNOST I SIGURNOST

Vaša koža nam je najbitnija. Zbog toga koristimo samo visokokvalitetne sastojke koji dubinski njeguju Vašu kožu tijela i lica.

ODLIČNA ZAJEDNICA

Pridružite se našoj fantastičnoj zajednici tisuća predivnih i njegovanih žena koje svakodnevno koriste La PIEL proizvode.