Koenzim Q10 kao saveznik mladolikog izgleda lica! – La PIEL
VAŠA KOŠARICA
No item added.
Uspješno! Popust se primjenjuje na naplati.
Kod nije valjan.
Primjeni kod
Nastavi kupovinu
Silikonski kist za lice
Silikonski kist za lice
€10,60
79,87 HRK
Traka za kosu
Traka za kosu
€11,95
90,04 HRK

Koenzim Q10 kao saveznik mladolikog izgleda lica!

Ako sanjate o tome da imate mladolik izgled lica, koenzim Q10 je kozmetički sastojak za Vas!

Sigurno je većina Vas čula i vidjela oglase u kojima se poznati koenzim Q10 spominje kao faktor pomlađivanja i glavni akter u borbi protiv bora, a Vi nemate pojma što je to! Možda ste odmahnuli rukom misleći da je to neka teška kemija koja nije za Vašu kožu. No jeste li znali da je to zapravo prirodna tvar koja se normalno nalazi u našem tijelu? Tko još želi bore na licu, pogotovo ako je koenzim Q10 nešto što već imamo u sebi.

Pa, ako već toliko pomaže koži da izgleda savršeno i da bore nestanu, bilo bi dobro znati malo više o njemu, zar ne? Konačno saznajte što je koenzim Q10, kakvo je njegovo djelovanje i kako Vam može pomoći da se riješite bora te svom licu vratite mladolik izgled.

Pogledajmo kako iz koenzima Q10 izvući maksimum i uvijek blistati!

 

Što je koenzim Q10?

Lov na čvrstu kožu žestoka je borba i to je upravo i jedna od najtraženijih karakteristika kada se traži dobar proizvod za njegu kože. Mnogi sastojci tvrde da povećavaju brzinu obnove stanica i poboljšavaju elastičnost kože, ali odnedavno primjećujemo kako se određeno ime sve više pojavljuje kada je u pitanju čvrstoća naše kože - koenzim Q10. No koenzim Q10 nije ništa novo. Zapravo je već godinama glavni sastojak proizvoda za njegu i ljepotu. Pa što koenzim Q10 točno jest?

Koenzim Q10 Zastita Koze Za Mladolik Izgled Lica

Koenzim Q10 je spoj koji ćete također susresti i pod nazivima kao ubikinon, CoQ10 ili q enzim 10. Koenzim Q10 nije strana supstanca koju stavljate kako bi Vam lice bilo lijepo i zategnuto te kako biste usporili proces starenja kože. Koenzim Q10, baš kao i hijaluronska kiselina koja se također koristi za smanjenje bora, već se nalazi u našem tijelu. Koenzim Q10 nalazi se svugdje u našem tijelu, posebno u koži. Točnije, nalazi se u najudaljenijem sloju kože koji se naziva stratum corneum. Ovaj je dio kože najosjetljiviji na oštećenja od sunca i prvi pati. Izlaganje sunčevoj svjetlosti u prevelikim količinama utječe na smanjenje koenzima Q10, ali i na rad stanica koje su odgovorne za elastičnost kože i tako nastaju promjene na koži. Koža se opušta, pojavljuju se bore i mogu se pojaviti tamne mrlje na licu i razne vrste hiperpigmentacija. Ali na sreću, koža se obnavlja. Da bi ovaj proces mogao pravilno funkcionirati, važan je koenzim Q10.

Jeste li čuli za vitamin Q? Vitamina za kožu ima mnogo, ali pokazalo se da je ovaj posebno dobar. A što je zapravo vitamin Q? Vitamin Q samo je otmjeno ime, ali tehnički koenzim Q10 nije vitamin, jer ga naše tijelo stvara čak i bez da ga se uzima iz hrane, što s vitaminima nije slučaj. Poput vitamina C, koenzim Q10 snažan je antioksidans. Drugim riječima, koenzim Q10 služi za sprječavanje propadanja stanica (uključujući i stanice kože) na način da pruža zaštitu od utjecaja koji na kožu imaju slobodni radikali. 

Sigurni smo da se pitate zašto ga onda dodavati kozmetičkim proizvodima ako ga već imamo u tijelu. Radi se o tome da razina koenzima Q10 u koži raste od djetinjstva i dostiže svoj vrhunac negdje kada dosegnete 20-30 godina starosti, a nakon tog razdoblja, ta razina počinje postupno opadati. Zapravo su dvadesete i tridesete godine razdoblje kada morate početi razmišljati o starenju kože i polakom početku korištenja krema protiv bora. Toga se obično sjetimo kad su bore već u punom jeku, a onda tražimo kreme za 40+. Kao što vidimo, ako na svom licu ne želimo bore, više je nego očito da bismo o starenju kože trebali razmišljati puno ranije. 

Pokazalo se da koenzim Q10 prilično djelotvorno održava elastičnost kože i utječe na smanjenje bora zbog čega je i postao tako popularan sastojak mnogih kozmetičkih proizvoda. Istraživanja su se uglavnom bavila površinskom primjenom jer se najčešće koristi u raznim kozmetičkim pripravcima namijenjenima koži, no možda niste ni znali da se koenzim Q10 može dobiti i u obliku tableta i koristiti kao dodatak? Koenzim Q10 i na taj način može doprinijeti boljem izgledu kože i smanjiti bore, ali o tome ćemo malo kasnije. Vratimo se onom osnovnom načinu borbe protiv bora, a to su kozmetički proizvodi!

 

Kako koenzim Q10 djeluje?

Postoji nekoliko važnih uloga koje koenzim Q10 igra u našem tijelu. Prije svega, izuzetno je važan za razvoj mnogih kemijskih procesa i reakcija u stanicama našeg organizma. Vjeruje se da je pomoć za proizvodnju čak 95% naše energije. Bez ovih reakcija u kojima je prisutan koenzim Q10, rast i obnova stanica u našem tijelu nebi bile moguće. Hranjenje površine kože ovim spojem učinkovito utječe na povećanje razine koenzima Q10 u sebumu. Sebum je masna tvar koju proizvode žlijezde lojnice i izuzetno je važan kako bi se održala vlažnost kože. U prekomjernim količinama sebum nije poželjan i stvara uvjete za nastanak akni. Međutim, ako ga ima premalo, koža postaje suha i sklona opuštanju i borama.

Lijepa Zdrava I Mladolika Koza Ucinak Koenzima Q10

Proces starenja kože povezan je sa staničnom oksidacijom. Dijelom je to možda rezultat smanjenja razine koenzima Q10 u koži. Ima antioksidativna svojstva i štiti stanice, zbog čega površinska primjena koenzima Q10 ima puno smisla, pogotovo ako imamo na umu da se uglavnom nalazi u vanjskom dijelu kože koji je najizloženiji zagađivačima i slobodnim radikalima. Nedostatak koenzima Q10 u koži rezultira smanjenom sposobnošću kože da proizvodi kolagen i elastin.

Kao što znate, koža je organ koji se regenerira. Čitav mehanizam obnove složen je sustav, ali kolagen i elastin glavni su pokretači cijelog tog procesa. Kolagen rezultira kožom koja je jaka i čvrsta, a elastin kožom koja je fleksibilna i rastezljiva. Bez njih koža počinje visjeti i opuštati se te tako nažalost nastaju prve bore. Prvo su zahvaćeni najtanji dijelovi kože, kao što je područje oko očiju, zbog čega dobra krema za oči odmah treba ući u Vašu rutinu njege lica. Nakon područja oko očiju, oštećuju se dijelovi kože lica koji se najčešće pomiču, npr. pojave se bore oko usana. 

Što uništava kožu?

Najveći neprijatelji kolagena i elastina su slobodni radikali. To su molekule kojima nedostaje jedan elektron da bi bio cjelovit i koje onda u potrazi za njim privlače proteine ​​(kolagen i elastin). Time mijenjaju svoj oblik i narušavaju strukturu te gube svoju funkciju, tj. oni propadaju. Tu dolazimo do koenzima Q10 koji je antioksidans. Neutralizacija slobodnih radikala i njihovih štetnih učinaka, posao je koji vrlo dobro odrađuje koenzim Q10. Mnoga istraživanja su pokazala da kozmetički proizvodi koji sadrže koenzim Q10 ne samo pružaju zaštitu kože, već s vremenom utječu i na smanjenje bora.

 

Koristi koenzima Q10 za Vašu kožu

Iako se koenzim Q10 koji se nalazi u prirodi može koristiti za energiju, on može učiniti brojne stvari i u proizvodima za njegu kože. Što se tiče njege kože, hidratantna krema, tonik, krema za područje oko očiju često sadrže koenzim Q10, koji pomaže za ujednačavanje tonusa kože te smanjenje pojave bora i linija na koži. 

Evo blagodati koje koenzim Q10 Vašoj koži nudi:

 

  • Zaštita kože od preranog starenja: Ovo je stanje uglavnom uzrokovano pretjeranim izlaganjem kože suncu. Umjereno izlaganje sunčevoj svjetlosti je poželjno i normalno, a posljednje što trebate je zaključati u 4 zida cijeli dan, ali neoprezno izlaganje suncu bez zaštite tijekom duljeg vremenskog razdoblja bez razmišljanja o zaštiti od sunca i hladu u vrijeme kada su UV zrake najopasnije, definitivno će ostaviti posljedice. Ne samo da ćete gorjeti na suncu, već će se kao rezultat toga pojaviti brže starenje Vaše kože. Prerano starenje mogu uzrokovati i drugi vanjski čimbenici poput toksina, stresa, onečišćenja i slično. Koenzim Q10 ima snažno antioksidativno djelovanje pa ublažava učinak vanjskih čimbenika (toksini, stres, onečišćenje) koji utječu na prerano starenje kože
  • Vraćanje energije Vašim stanicama kože: Koenzim Q10 može se naći u gotovo svim stanicama u tijelu i neophodan je za njihov rad. Primjena koenzima Q10 kroz kozmetičke proizvode pomaže za svjež izgled lica, za koji veliku ulogu ima obnova stanica. Energične stanice kože podrazumijevaju zdravije stanice kože. Dodavanje koenzima Q10 vašoj njezi kože može omogućiti stanicama da bolje koriste ostale hranjive sastojke, čiji krajnji rezultat je zdrava koža u cjelini. 
  • Poticanje aktivnosti Vaše kože: Neaktivne stanice kože aktiviraju se sporije i sporije se rješavaju toksina. Kao rezultat toga, koža postaje suha, bez sjaja, opušta se i stvaraju se bore. Koenzim Q10 aktivira stanice kože kako bi bolje obavljale svoj posao. Rezultat korištenja koenzima Q10 je brzo uklanjanje toksina i brza obnova stanica.  
  • Potiče proizvodnju kolagena: Protein koji je sastavni dio kože mora biti prisutan u odgovarajućim količinama kako bi koža bila zategnuta, ali prije svega čvrsta. Potičući proizvodnju kolagena, koenzim Q10 izravno ima pozitivan utjecaj na starenje i opuštanje kože
  • Ujednačavanje tena kože: Koenzim Q10 djeluje na blokiranje tirozinaze, što pomaže za stvaranje melanina, što znači da koenzim Q10 pruža pomoć za izbljeđivanje i sprječavanje tamnih mrlja na Vašoj koži.
  • Smanjenje oštećenja slobodnih radikala: Budući da koenzim Q10 pomaže u staničnoj aktivnosti, to također znači da Vaše stanice mogu biti učinkovitije u rješavanju toksina poput slobodnih radikala i liječenju štete koju oni uzrokuju.
  • Smirivanje kože: Dok se toksini izbacuju, vaša koža tiho Vam zahvaljuje. Koenzim Q10 pomaže Vašim stanicama za uklanjanje raznih kožnih iritansa. 
  • Smanjenje pojave bora i finih linija: Koenzim Q10 kao sastojak kozmetičkih proizvoda, pomaže Vašem tijelu da proizvodi kolagen i elastin, što izravno utječe na smanjenje bora i finih linija.

  

Koenzim Q10 tablete

Koenzim Q10 Tablete Koristi Za Tijelo I Kozu

Pored krema, rekli smo, postoje i dodaci. Njihova je uloga pomladiti Vas iznutra, ali imaju li oni kakav utjecaj na izgled Vaše kože?

Istraživanja su pokazala da je oralni unos koenzima Q10 koristan i daje izvrsne rezultate u kombinaciji s lokalnim Q10 tretmanima, bilo kao serum za lice ili krema za lice. Uz kožu, ovom upotrebom ovog spoja možete imati koristi i za druge organe. Smatra se da koenzim Q10 pomaže za gubitak kilograma i više je nego dobar za rad srca i normalan rad krvnih žila.

Unutarnja primjena ovog spoja moguća je i na prirodniji način - iz hrane!

 

Hrana bogata koenzimom Q10

Dodaci prehrani poput tableta nisu zamjena za raznoliku prehranu koja je najbolji način za zdravu kožu. Osim vitamina za kožu, odgovarajuća prehrana može Vam pružiti i odgovarajuće količine koenzima Q10. Pa, koja je to hrana koja u velikom količinama sadrži koenzim Q10? 

  • Masna riba: Koenzim Q je topljiv u mastima i kao takav zahtijeva masnoću za skladištenje i apsorpciju u hrani. Dakle, konzumirajte zdravu masnu ribu koja je sjajan izvor zdravih masti. Najbolje varijante su losos, tuna i haringa, iako se ovaj sastojak nalazi i u drugim vrstama riba.
  • Meso: Bez obzira koje meso preferirate, u njemu ćete zasigurno pronaći koenzim Q10. Govedina i piletina, kada govorimo o mesu, imaju najviše koncentracije koenzima Q10. Naravno, tu se ne uključuju mesni proizvodi, već samo čisto meso.

  •  Orašasti plodovi i sjemenke: Za one koji nisu ljubitelji mesa i ribe ili su vegani, tu je i druga vrsta hrane koja je bogata koenzimom Q10. Orašasti plodovi i sjemenke su u ovom slučaju prava stvar, posebno kikiriki, sezam, pistacije.

  • Voće i povrće: Iako Vam se možda na trenutak učinilo da hrana mora biti masna da biste imali koenzima Q10, evo namirnica koje to pobijaju. Voće i povrće ima manje prirodnih masti, ali također može pridonijeti unosu ovog elementa. Naranče, avokado, jagode, brokula i cvjetača su na vrhu popisa koji Vam mogu pomoći u dobivanju koenzima Q10.

Hrana Koja Sadrzi Koenzim Q10

     

     

    Ima li koenzim Q10 nuspojave?

    Što se tiče vanjske uporabe, pokazalo se da je ovaj sastojak relativno siguran. Kozmetički proizvodi koji sadrže koenzim Q10 nisu dobri jedino za ljude koje imaju vitiligo, i u tom slučaju koenzim Q10 može pogoršati stanje kože. Vitligo je autoimuna bolest u kojoj se uništavaju melanociti, odnosno stanice koje stvaraju pigment na koži. Područja zahvaćena vitiligom ostaju bezbojna i na koži se pojavljuju depigmentacije, odnosno bjelkaste mrlje.

    Kada govorimo o unutarnjoj primjeni koenzima Q10, moguće nuspojave su mučnina, proljev, želučani problemi, povraćanje, smanjeni apetit i nizak krvni tlak. Stoga se uzimanje koenzim Q10 tableta ne preporučuje osobama koje imaju nizak krvni tlak, a nipošto ga ne bi trebale konzumirati trudnice i dojilje. Također može reagirati s drugim lijekovima, pa se prije upotrebe tableta s koenzimom Q10 trebate posavjetovati sa svojim liječnikom!

     

    Kako koristiti koenzim Q10?

    Dobra vijest je da je koenzim Q10 prilično sigurno koristiti uz ostale sastojke. Otkriveno je da koenzim Q10 izvrsno funkcionira s puno drugih sastojaka i proizvoda, pa postoji bezbroj ljudi koji koenzim Q10 primjenjuju nakon retinola. Osim toga, kao što smo već spomenuli, vjerujemo da koenzim Q10 ima sjajnu primjenu prije i nakon izlaganja suncu. Koenzim Q10 možete pronaći u raznim kozmetičkim proizvodima kao što su hidratantna krema za lice, tonik za lice, krema za područje oko očiju. Krema za tijelo i losion za tijelo također mogu sadržavati koenzim Q10. Koenzim Q10 može se koristiti i s vitaminom C i, zapravo, u jednom je istraživanju upotreba oba sastojaka zajedno djelovala bolje od svakog sastojka posebno. Koenzim Q10 može se svakodnevno nanositi na kožu i nema većih interakcija s drugim sastojcima i kozmetičkim proizvodima, tako da dobro djeluje kao dodatak vašoj trenutnoj rutini njege kože. Također se koenzim Q10 za najbolje rezultate preporuča koristiti u kombinaciji s drugim aktivnim sastojcima. Budući da je koenzim Q10 topiv u mastima, najbolje se miješa sa sličnim sastojcima, a brže se može razgraditi u kombinaciji s retinolom ili glikolnom kiselinom.

     

     

    La Piel Hydra Babe Hidratantno Mlijeko Za Tijelo Prirodna Kozmetika Lana Jurcevic

      La PIEL Hydra BABE mlijeko za tijelo (kliknite i sazanjte više) - Bogato i hidratantno mlijeko za tijelo koje sadrži koenzim Q10, hijaluron i 7 hranjivih ulja, Vašoj koži će pružiti mnoge dobrobiti za kožu, od kojih su najznačajnije potrebna njega, hidratacija te utjecaj na preranog starenje kože, odnosno anti-age učinakHidratacija i dubinska obnova kože su zadaci koje obavlja hijaluron, a antioksidativno djelovanje koje ima koenzim Q10, koji je glavni sastojak Hydra BABE mlijeka za tijelo, Vašu kožu štiti od slobodnih radikala koji oštećuju stanice. Ako tražite proizvod koji će Vam omogućiti smanjenje pojave bora i mladolik izgled kože, La PIEL Hydra BABE mlijeko za tijelo savršen je proizvod za Vas!

     

    Koenzim Q10 ne može zaustaviti vrijeme ili proces starenja, ali ono što može učiniti je zaustaviti propadanje kože i prerano starenje. Bez ovog elementa koža ne funkcionira pravilno, a njegovom primjenom koža se revitalizira. O da, ostarit ćete - to je neizbježno! Ne možete zaustaviti ni vrijeme ni godine, ali ono što možete je koristiti koenzim Q10 i osigurati si mladolik izgled!


    2 komentara

    • Još nisam u godinama u kojima mi je potreban ali svakako ću staviti na podsjetnik za nekoliko godina!

      Manuela
    • Ajmee sad kad se na tvu pojavi reklama za q10 a ja se krenem pravit pametna sa svime što sam od vas ovdje naučila 😂

      Sandra

    Komentiraj

    Komentari moraju biti odobreni prije objave

    ZAŠTO ODABRATI La PIEL?

    BESPLATNA DOSTAVA I POVRAT

    Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 40 € (301,4 kn) i besplatan povrat uz garanciju od 90 dana. Ne sviđa Vam se proizvod koji ste kupili? Pošaljite ga nazad i vraćamo Vam novac.

    STRUČNOST I SIGURNOST

    Vaša koža nam je najbitnija. Zbog toga koristimo samo visokokvalitetne sastojke koji dubinski njeguju Vašu kožu tijela i lica.

    ODLIČNA ZAJEDNICA

    Pridružite se našoj fantastičnoj zajednici tisuća predivnih i njegovanih žena koje svakodnevno koriste La PIEL proizvode.