ORAHOVO ulje za sve probleme

ORHOVO ULJE ZA SVE NAŠE PROBLEME

Iako se većina nas u svakodnevnoj uporabi susreće s konzumiranjem plodova oraha, danas se sve više koristi i kao orahovo ulje. Razlog tome zasigurno su brojne zdravstvene dobrobiti kojima djeluje na organizam. Također, koristi se i kao prirodni lijek u kozmetici.

ORAHOVO ULJE ZA KOŽU i LICE

Ulje oraha bogato je nezasićenim masnim kiselinama i odličan je izvor omega 3 masnih kiselina. Mnoštvo vitamina nalazi se ulju, kao što su vitamini C, E, B i niacin. Od minerala u njemu nalazimo željezo, kalcij, selen, magnezij, fosfor i cink.
Potrošnjom ulja riješit ćete se problema s jetrom, problema s disanjem kod bolesti dišnog sustava te je dobro kod čišćenja jetre. Smanjit ćete rizik od bolesti srca i krvožilnog sustava, povišene trigliceride i kolesterol. Ako imate problema s oslabljenom cirkulacijom krenite s potrošnjom ovog vrijednog ulja.
Ono će spriječiti i pojavu raka, posebno raka dojke kod žena i raka prostate kod muškaraca. Poboljšat će rad mozga i pamćenje pa se posebno preporučuje kod stresnih situacija jer njegovi sastojci pomažu kod borbe protiv njih. Dobro je za nesanicu i za reguliranje krvnog tlaka. Održava pravilnu razinu hormona.
Velik je antioksidans i jedan od najvećih uopće, pogotovo kada ga usporedimo s drugim orašastim plodovima.

Sve doborobiti ORAHOVOG ulja danas možete ostvariti sa proizvodom Beach BABE (www.mylapiel.com) koji je top proizvod  koji sadrži ORAHOVO ulje uz hijaluronkokosovo i arganovo ulje.

Beach BABE ulje by La PIEL

ORAHOVO ULJE ZA LICE

 

Ovo  su glavna svojstva ulja od oraha koja ga čine tako posebnim za lice: antibakterijsko, antioksidativno i protivupalno.

  • Antioksidanti smanjuju pojavu bora i finih linija na koži usporavajući starenje.i. Antioksidanti su zapravo hranljive materije ( vitamini i minerali) kao i enzimi unutar  našeg tela koji koji sprečavaju nastanak i popravljaju već nastala oštećenja na tkivima. Oni deluju tako što usporavaju i sprečavaju delovanje slobodnih radikala koji  izazivaju oksidaciju-proces zbog kog nastaju oštećenja. Sigurno znate kako oljuštena jabuka za čas postane braon. Ovde je na delu oksidacija. Kako antioksidanti blokiraju uticaj slobodnih radikala oni bivaju “oksidisani”. Na žalost slobodni radikali se neprekidno stvaraju u organizmu kao produkti metabolizma, stoga je neophodno da stalno nadoknađujemo zalihe antioksidanata.
  • Antibakterijska komponenta štiti kožu od patogena koji konstantno bombarduju najveći i najizloženiji ljudski organ.
  • Najzad, protivupalna priroda orahovog ulja deluje umirujuće na kožu bilo da je reč o uobičajenim upalnim procesima u vidu bubuljica ili hroničnim problemima kao što su ekcem i psorijaza.
  • Vitamini B1, B2 i B3 koje orahovo ulje sadrži štite kožu od preranog starenja. Ono je takođe bogato i vitaminom E koji je visokoefikasan antioksidant. Vitamin E zapravo ubrzava delovanje vitamina B a našu kožu čini čvršćom i mlađom.
  • Orah je bogat selenom , fosforom, magnezijumom, cinkom , gvožđem i kalcijumon. Ovi minerali su veoma važni za regulaciju izlučivanja hormona u ljudskom telu. Što znači da kvalitetno ulju oraha možete piti da biste izbalansirali hormone. Dobar hormonalni balans je prvi uslov za blistavu kožu.

Posebno dobar učinak ovo ulje ima na tiroidnu žlezdu.

  • Nezasićene masne kiseline iz ulja od oraha su hidriraju kožu pa ga preporučujemo posebno ako vam je lice suvo. Masirajte kožu lica sa posebnim akcentom na predeo zahvaćen borama. Idite na spavanje ostavljajući ulje da deluje tokom noći. Ovo ulje nije masno, brzo se absorbuje i suši i neće vam zapušiti pore.