5 savjeta kako ojačati imunitet

IMUNITET? KORONA? KAKO BITI ZDRAV?  

Vijesti, televizija, novine... Sa svih strana dobivamo milijun informacija. Neki su u panici, a neki s druge strane, ne padaju pod utjecaj medija i loših vijesti. Bez obzira na vrijeme i period u kojem se nalazimo, briga za sebe uvijek treba biti prioritet. Imati dobar imunološki sistem je maraton, a ne utrka na 50 metara. 

1. PREHRANA - Svi dobro znamo da se jak imunitet ne stječe u 15 minuta, ali važno je krenuti i držati kontinuitet koliko je god moguće. Kupus, đumbir, češnjak, crvena paprika, špinat, cikla, orašasti plodovi, samo su neke od namirnica koje osnažuju naš imunitet. Ne obolijevamo zbog izloženosti nekom virusu, već zbog toga što nam se tijelo i imunitet ne mogu oduprijeti tome. Jakom imunitetu virusi vrlo malo mogu naštetiti i pobijediti ga. Voće i povrće izvori su vitamna, minerala, ali i željeza, a željezo igra jednu od krucijalnih uloga kad se radi o zdravlju i otpornosti, pogotovo ženskog tijela. Ako ste ljubitelj mesa i ne možete bez njega, onda svakako preporučamo crveno meso ili pak ribu.

2. KRETANJE - možda će nam zabraniti da idemo na okupljanja i velike događaje i možda će nam savjetovati da izbjegavamo kontakte s drugima, ali nitko nam ne moće zabraniti da šetamo, makar i oko kuće, idemo u park, šumu ili po bilo koju dozu mira i svježeg zraka. Pročistite misli, organizam i udahnite duboko. Sve to utječe na imunitet.

3. PRANJE RUKU - učili su nas to dok smo bili djeca, a sada sama pomisao da preskočimo temeljito pranje ruku, nekoliko puta dnevno, uvlači nam pogotovo u zadnje vrijeme, strah u kosti, zbog epidemija koje vladaju.

4. STRES - znamo, najgore je kad nam kažu: "Nemoj se nervirati". To je zapravo, gotovo nemoguće. Ili je ipak moguće? Važno je shvatiti što je zapravo jako bitno u životu, a što ipak manje. A i sam stres nas izjeda iznutra i što smo postigli? Ništa. Zato probajmo se fokusirati na rješavanje određenog problema i misliti pozitivno koliko god je to moguće.

5. SPAVANJE - dobar san je 70 % dobrog i kvalitetnog dana. Koncentracija, imunitet, psiho - fizičko stanje će uvelike ovisiti o tome kako i koliko spavamo. To ne znači da trebamo spavati 12 sati, ali znači da bi trebali barem 6 i to na način koji vašem tijelu najbolje odgovara. Najbolje znate kada se vaš organizam "gasi" sam od sebe. Slušajte ga.

 

I JOŠ NEŠTO:

 Pazite na sebe, u svakom trenutku i na svaki način.

Vaš, La PIEL

www.mylapiel.com

 


Komentiraj

Komentari moraju biti odobreni prije objave

ZAŠTO ODABRATI La PIEL?

BESPLATNA DOSTAVA I POVRAT

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 300 kn i besplatan povrat uz garanciju od 90 dana. Ne sviđa Vam se proizvod koji ste kupili? Pošaljite ga nazad i vraćamo Vam novac.

STRUČNOST I SIGURNOST

Vaša koža nam je najbitnija. Zbog toga koristimo samo najskuplje sastojke najviše i najčišće kvalitete koji će duboko njegovati vaše tijelo.

ODLIČNA ZAJEDNICA

Pridružite se našoj fantastičnoj zajednici tisuća predivnih i njegovanih djevojaka koje svakodnevno koriste La PIEL proizvode.