Povrat proizvoda i sredstava – La PIEL

Povrat proizvoda i sredstava

Pri pogodbi sklopljenoj na daljinu, potrošač ima pravo u četrnaest (14) dana ponuđaču na elektronsku adresu javi nezadovoljstvo kupljenim proizvodima. Ako je od vaše kupnje prošlo više od 14 dana, nažalost ne možemo vam ponuditi povrat ili razmjenu. Pri tome ne treba navesti razlog svoje odluke. Vraćanje zaprimljene robe se broji kao obavijest o odustajanju od kupoprodaje.
Potrošač mora u najkasnije 14 dana po obavijesti o povratu vratiti robu.

Potrošač pri povratu robe treba poslati i račun te osobne podatke, uključujući i broj transakcijskog računa na koji želi dobiti povrat novca. Povrat novca ćemo izvršiti u roku 14 dana od obavijesti o odustajanju od ugovora. Pri povratu novca se vraća vrijednost proizvoda, ali ne i troškovi slanja. Kupac mora u roku 14 dana putem maila najaviti povrat proizvoda, a mi ćemo poslati upute o povratu. Kupac zatim ima još 14 dana za vraćanje robe na našu adresu. U suprotnom slučaju ne možemo izvršiti povrat novca. 

Potrošač robu vraća na adresu:

Dobri dol 25
10 000 Zagreb

Po prijemu robe će tvrtka potrošaču sukladno sa zakonom vratiti sav plaćeni iznos proizvoda. Jedini trošak koji snosi potrošač je neposredni trošak povrata robe. Pošiljke sa otkupninom ne primamo.

Da biste ispunili uvjete za povrat, proizvod koji ste kupili mora biti neiskorišten i u istom stanju u kojem ste ga zaprimili. Također proizvod mora biti u izvornoj ambalaži.

Ukoliko ste krivo upisali podatke za dostavu proizvoda ili podatke za kontakt osobe, te zbog toga niste zaprimili vašu narudžbu mi nismo odgovorni i dužni izvršiti povrat sredstava kojima je plaćena narudžba. Ukoliko želite ponovnu dostavu kontaktirajte nas kako bi dogovorili ponovni datum dostave.

 Ne prihvaćamo proizvode koji su intimni, kozmetiči i slični proizvodi tekućeg i sličnog stanja.

Dodatne nepovratne stavke:

-Darovne kartice.
-Preuzeti softverski proizvodi.
-Neke stvari za zdravlje i osobnu njegu.

Da biste dobili povrat sredstava, potreban nam je račun ili dokaz o kupnji.

Nemojte slati proizvod natrag proizvođaču.

Postoje određene situacije u kojima se odobravaju samo djelomični povrati (ako je primjenjivo):
-Svaka stavka koja nije u izvornom stanju, oštećena je ili nedostaju dijelovi zbog razloga  koji nisu posljedica naše pogreške.
-Bilo koja stavka koja se vraća 14og  dana nakon isporuke.

Povrati sredstava (ako je primjenjivo)
Nakon prijema i pregleda vašeg povratka, poslat ćemo vam e-mail kako bismo Vas obavijestili da smo dobili povratni proizvod. Također ćemo Vas obavijestiti o odobrenju ili odbijanju vašeg povrata.
Ako ste odobreni, vaš će povrat biti obrađen i bonus će automatski biti primijenjen na vašu kreditnu karticu ili izvorni način plaćanja unutar kratkog razdoblja.

Naknadni ili nepostojeći povrati (ako je primjenjivo):
-Ako još niste primili povrat, prvo provjerite svoj bankovni račun.
-Zatim se obratite tvrtki za kreditnu karticu, može potrajati neko vrijeme prije nego što je vaš povrat službeno objavljen.
-Zatim kontaktirajte svoju banku. Često postoji neko vrijeme obrade prije no što se knjižio povrat novca.
-Ako ste sve to učinili i još uvijek niste primili povrat, kontaktirajte nas na:         info@mail.mylapiel.com

Artikli na dodatnom sniženju (ako je primjenjivo):
Na artikle sa redovitom cijenom se mogu vršiti povrati sredstava, nažalost na artikle sa dodatnim sniženjem je nemoguće ostvariti povrat.

Razmjena (ako je primjenjivo):
Proizvode mijenjamo samo ako su oštećeni ili kvarljivi. Ako ga trebate razmijeniti ​​za isti proizvod, pošaljite nam e-mail na info@mail.mylapiel.com i pošaljite vaš proizvod na:

Pokloni:

Ako je proizvod označen kao poklon kada ste ga kupili i dostavljen izravno vama, primit ćete darovni bonus za vrijednost vašeg povrata. Nakon što zaprimimo proizvod, poklon bon će vam biti poslan.

Ako proizvod nije označen kao poklon kad je kupljen, ili je darivatelj imao nalog koji je poslao samome sebi da bi vam kasnije poslao, mi ćemo poslati povrat toj osobi koja je kupila poklon i on će saznati o vašem povratku.


Vi ćete biti odgovorni za plaćanje vlastitih troškova otpreme za vraćanje proizvoda. Troškovi dostave neće biti refundirani. Ako primite povrat, trošak povratne dostave oduzet će se od vašeg povrata.

Ovisno o tome gdje živite, vrijeme koje je potrebno da bi vaš zamijenjeni proizvod stigao na vašu adresu, može varirati.

Ako šaljete proizvod/e u vrijednosti većoj od 600 kn, trebali biste razmisliti o upotrebi usluge za transport pošiljke koja se može pratiti ili kupnjom osiguranja za pošiljku. Ne jamčimo da ćemo primiti povratnu stavku.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi zaštitili Vaše podatke, prihvaćanjem kolačića pristajete da koristimo Vaše podatke kako bi Vam pružili najbolje iskustvo na stranici. Saznaj više
Prihvaćam