Biljna ulja za zdravu i mladoliku kožu – La PIEL
VAŠA KOŠARICA
No item added.
Uspješno! Popust se primjenjuje na naplati.
Kod nije valjan.
Primjeni kod
Nastavi kupovinu
''KISS ME'' lip balm
''KISS ME'' lip balm
€3,45
25,99 HRK
Coffee BABE
Coffee BABE
€19,80
149,18 HRK

Biljna ulja za zdravu i mladoliku kožu

Biljna ulja za zdravu i mladoliku kožu 

Kao i biljnih ekstrakata, u kozmetici nalazimo brojna biljna ulja koja svojim svojstvima čine da je Vaša koža lijepa i zdrava. Prirodna biljna ulja po svojem su sastavu esteri raznih masnih kiselina, od kojih su neke nužne našem organizmu. Primjena biljnih ulja u njezi kože je jedno od najprirodnijih načina da svoju kožu održite da bude mladolika, hidratizirana i njegovana koža.

Mnogi misle da biljna ulja na koži ostavljaju masni trag, no ta percepcija je potpuno pogrešna! Ulja se za razliku od mineralnih ulja i sintetičkih komponenti, koje ostaju na površini kože i zbog kojih nastaje problem koji se zove začepljivanje pora, ne zadržavaju na površini kože nego se upijaju u kožu, hrane je i hidratiziraju.

Biljna Ulja Za Lice



Biljna ulja sadrže lipide koji se nalaze i u površinskom sloju kože zbog čega su idealan izbor za njegu kože. No s uljima ipak treba biti oprezan jer je bitno da biljna ulja koja koristimo u njezi kože, imaju garantirano podrijetlo i kozmetičku kvalitetu, a kako bi se sačuvali vrijedni sastojci biljnih ulja, ne smiju se zagrijavati iznad 60-70°C.

U nastavku ćemo izdvojiti neka izrazito učinkovita prirodna biljna ulja.

Arganovo ulje 

Arganovo ulje jedno je od najstabilnijih ulja, a njegovi glavni sastojci su oleinska i linolna kiselina, karoteni te vitamin E. Zbog toga što u velikim količinama sadrži vitamin E, arganovo ulje posebno je pogodno ako Vam je koža suha, zrela ili sklona borama. Arganovo ulje ima zadatke kao što je umirivanje kože, regeneracije kože i protuupalno djelovanje, pa je od pomoći za tretiranje kožnih problema kao što su seboreja, dermatitis i psorijaza. Pokazuje i antialergijski učinak, pogodno je za regeneraciju oštećene kože, a ima i djelovanje na strije. Kao što se vidi, argan se može koristiti kao rješenje za razne kožne poteškoće, ali i u raznovrsnoj njezi kože. Osim što ima zavidno djelovanje protiv bora i zacjeljivanje ožiljaka, arganovo ulje može se koristiti i za kožne iritacije i upale, kao njega masne kože zbog regulacije lučenja sebuma, kao njega kože s ekcemima i za psorijazu. 

Bademovo ulje

Primjena bademovog ulja u kozmetici je raznolika. Bademovo ulje je pogodno za njegu suhe i osjetljive kože, njegu kose i noktiju, nezaobilazno je bazno ulje za masažu, a primijenjuje se i u aromaterapiji. Osim toga, bademovo ulje se može koristiti i kao svakodnevna njega lica, budući da ne začepljuje pore. Bademovo ulje sadrži mnogobrojne sastojke koji su neophodni kako bi Vam koža bila zdrava i njegovana. Pogodno je kao njega svih tipova kože, a uspješan je borac protiv kožnih problema kao što su dermatitis, upale, opekline, ekcemi, psorijaza. S obzirom da se može pohvaliti koristi kao što je smirivanje upale, bademovo ulje osobito se preporučuje kao njega suhe i osjetljive kože. Bademovo ulje koži osigurava elastičnost pa se stoga vrlo često koristi u trudnoći kao prevencija nastanka strija i celulita, ali i bora. Osim što je zaslužno za vlažnost, zaštitu i hranjenje kože, rezultat korištenja bademovog ulja je mekana i svilenkasta koža, usporavanje starenja kože i poboljšani ten kože. 

Bademovo Ulje Za Zdravu I Lijepu Kozu

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje sadrži odličnu kombinaciju zasićenih masnih kiselina, koje pomažu za ojačanje prirodne barijere kože i za obnavljanje hidro-lipidnog zaštitnog sloja kože. Zbog toga je kokosovo ulje odlično u procesima bitnima za održavanje zdrave kože, kao što su regeneracija i hidratacija suhe kože, ali i kose. Također, hladno prešano kokosovo ulje u malim količinama sadrži i vitamin E koji je poznat po svom glavnom zadatku - zaštita stanica od oksidativnog oštećenja. Svoje pomlađujuće, omekšavajuće i hidratantno djelovanje kokosovo ulje pojačava time što ima i brzoupijajuće djelovanje, a kao dodatan bonus, ima i antibakterijsko i protugljivično djelovanje. 

Sezamovo ulje

Sezamovo ulje koje mnogi zovu čudom prirode među uljima, iznimno je korisno za liječenje iritacija kože, razne kožne nepravilnosti te bolesti kao što su ekcem i psorijaza. Oslabljena mikrocirkulacija nakon korištenja sezamovog ulja više nije problem, a uspješno je i za zacjeljivanje ogrebotina, rana i ostalih oštećenja kože te utječe na smanjenje ožiljaka. Sezamovo ulje na sebe veže toksine topive u ulju pa je idealno za čišćenje kože i otklanjanje nečistoća iz pora. Visoke količine vitamina E utječu na sprječavanje nastanka bora i starenje kože koje nerijetko može biti prijevremeno. Mineral cink iz sezamovog ulja potpomaže i za suzbijanje kožnih nedostataka kao što su osip, akne, prištići i miteser. Ulje od sjemenki sezama ima antibakterijsko djelovanje pa je njegova primjena na koži pomoć kod gljivične i bakterijske infekcije. Posebna njega kože oko očiju zahvalna je sezamovom ulju. Kapci i koža oko očiju posebno je osjetljiva, a upravo na tim mjestima prvo primjetimo bore, no uz pomoć sezamovog ulja ta će "kritična" mjesta biti nahranjena, vlažna i zaglađena, jer sezamovo ulje potiče proizvodnju kolagena.

Ulje avokada

Ulje avokada Vašoj isušenoj koži može vratiti mekoću, elastičnost i zdravi sjaj. Antioksidansi, dobre masnoće, vitamini i esencijalne masne kiseline sastojci su kojima ulje avokada hrani stanice kože. Ulje avokada bogat je izvor nezasićenih masnih kiselina, a upravo te masnoće imaju protuupalno djelovanje – one su ključne za umirivanje i ublažavanje kože koja je upaljena i sklona aknama, utječu na smanjivanje crvenila i fotooštećenja te poboljšavaju elastičnost kože, čiji rezultat je takozvano “peglanje” bora. Osim toga, ulje avokada sadrži karotenoide, posebno lutein koji je važni antioksidans koji ima pomlađujuće djelovanje i štiti kožu od oštećenja prouzročenih UV zračenjem. Sadržava i klorofil koji ima antioksidativno djelovanje koje je ključno za zaštitu kože od simptoma starenja. 

Ulje Avokada Za Njegu Lica

Ulje divlje ruže

Ulje ploda divlje ruže je iznimno bogato omega-3 i omega-6 esencijalnim masnim kiselinama koje reguliraju elastičnost kože te karetonoidima. Sadrži likopen i vitamine A, C i E koji su antioksidansi koji služe za neutraliziranje slobodnih radikala, a pokazuju i djelovanje protiv bora, starenja kože i ožiljaka. Zahvaljujući vitaminu C, ulje se može koristiti i za posvjetljivanje i ujednačavanje tena, a također je izvrstan prirodni tretman za ublažavanje hiperpigmentacije. Ulje divlje ruže koristi se kao zaštita zdrave barijere kože, regeneracija stanica kože i zaštita kože od štetnih vanjskih učinaka te za preuranjeno starenje. Hladno prešano ulje ploda divlje ruže hidratizira i revitalizira kožu, povećava elastičnost i potiče stvaranje kolagena. U ulju ploda divlje ruže, u visokim se koncentracijama nalazi retinolna kiselina čija djelotvorna regeneracija kože je klinički dokazana. Zbog retinolne kiseline, ulje divlje ruže zaslužno je za obnavljanje oštećenog tkiva, smanjivanje ožiljaka, zacjeljivanje rana, ublažavanje opeklina, ubrzavanje iscjeljivanja akni te za probleme kod ekcema. Ulje divlje ruže odlično je za sve tipove kože, a posebno ako Vam je koža suha i kao njega protiv bora. 

Ulje jojobe

Ulje jojobe je čudesno prirodno eterično ulje, koje je u osnovi tekući vosak prikupljen i proizveden iz sjemena stabla jojobe. Vosak je poseban u odnosu na druga biljna ulja upravo zbog svog sastava koji je sličan kao ljudski sebum.  Kako se savršeno podudara sa sastavom kože, ulje jojobe ima odlično djelovanje za sprječavanje nastanka bora i izuzetno je djelotvorno za suhu kožu. Ulje jojobe učinkovita je zaštita kože jer održava njezinu vlažnost i omekšava je. Danas se jojoba koristi za tretiranje akni, ali i za smanjivanje proizvodnje sebuma. Iz razloga što ima bogato prirodno hidratacijsko svojstvo, ulje jojobe je popularan kozmetički proizvod i brzo se upija u kožu. S obzirom da je slično kao ljudski sebum, rezultat korištenja ulja jojobe može biti jedino mekana i hidratizirana koža. Ako Vam problem predstavlja masna koža, više ne morate brinuti o problemu zvanom akne i prištići jer ulje jojobe uspijeva uravnotežiti proizvodnju sebuma kože. 

Biljno Ulje Za Cistu I Lijepu Kozu


Ulje makadamije 

Ulje makadamije sadrži linolnu kiselinu koja je vrlo važna za njegu kože jer je zaslužna za održavanje vlažne epiderme. Sadrži antioksidante i vitamin E kojima je zadatak sprječavanje oštećenja kože i sprječavanje nastanka novih bora. Koristi od korištenja ulja makadamije mogu imati i suha i masna koža jer je ulje zaduženo za smanjivanje znakova starenja kože i za poboljšavanje teksture kože. S druge strane, ulje makadamije se brzo upija i ne ostavlja masni sloj na koži. Još neke od blagodati ulja makadamije za lice su hidratacija kože, smanjivanje staračkih pjega te omekšavanje i vlaženje suhe i ispucale kože. Ulje makadamije ima antialergijsko djelovanje koje je pomoć za zacjeljivanje raznih kožnih oštećenja kao što su rane, opekline, ožiljci, ogrebotine, akne i prištići.

Ulje marelice

Ulje marelice prigodno je za njegu svih tipova kože upravo zbog svog posebnog sastava i lagane teksture. Zbog svoje raznovrsne uporabe, koristiti ga možemo na masnoj i suhoj koži s jednakim rezultatima. Ulje marelice karakterizira prozračna tekstura koja masnu kožu lica hrani bez da je dodatno zamasti. Ulje marelice je ujedno i dovoljno hranjivo da suhoj koži pruži potrebnu njegu i zaštitu tijekom cijele godine. Ulje koštica marelice preporučuje se i mješovitoj koži te je idealan izbor za osobe koje se prvi put odlučuju na njegu kože prirodnim uljima jer uz nekoliko kapi ovog ulja nećete pogriješiti koji god dio tijela željeli njegovati. Osjetljiva koža će također zamijetiti poboljšanje i smanjenje iritiranih dijelova. Problematična koža sklona aknama i prištićima može imati mnogo koristi od protuupalnih svojstava ulja marelice. Osim što djeluje snažno antioksidativno i oporavlja kožu nakon upale, ulje marelice pomaže uravnotežiti kožu koja je sklona hormonalnim cističnim aknama. 

Biljno Ulje U Kozmetici

Ulje noćurka

Ulje noćurka koje se u literaturi spominje kao "univerzalni kraljevski lijek", od tridesetih godina prošlog stoljeća dio je preparata za liječenje ekcema, psorijaze i suhe kože. Ulje noćurka sadrži sastojke kao što je linolna i linoleinska kiselina, zbog čega se noćurak smatra najbogatijim izvorom esencijalnih masnih kiselina, poznatih i kao vitamin F čija je koncentracija u koži ključna za zaustavljanje upalnih i protuupalnih procesa. Nezasićene masne kiseline iz ulja noćurka pomažu koži za izgradnju prirodne barijere za čimbenike okoliša, normaliziranje gubitka vode iz tijela, neutraliziranje slobodnih radikala i sprječavanje njihovog ponovnog stvaranja. Nakon dugog, svakodnevnog nanošenja, ulje noćurka pokazuje rezultate korištenja kao što je ublažavanje simptoma crvenila, ekcema, trajnog svrbeža, uklanjanje suhoće i poboljšavanje elastičnost kože, dajući glatki i savršeni izgled kože, a sjajno djeluje na smanjenje upala kože uzrokovanih bakterijama.

Ulje pšeničnih klica

Ulje pšeničnih klica danas služi kao jedan od najboljih prirodnih melema koji njeguje, ali i štiti kožu od vanjskih utjecaja. Kod ulja pšeničnih klica zanimljivo je i to da sadrži gotovo 7 puta više vitamina E u odnosu na druga ulja, a osim toga djeluje i kao vrlo snažan antioksidans. Dakle, vitamin E je snažan prirodni antioksidans, zbog čega je ovo ulje vrlo korisno za njegu, ali i zdravlje kože lica. Ulje pšeničnih klica pomaže u situacijama kada je koža suha, hrapava, iziritirana vremenskim uvjetima, podložna alergijskim reakcijama, ekcemima, ali i površinskim ozljedama odnosno oštećenjima. No kao što dobra stara poslovica kaže ”bolje spriječiti, nego liječiti” tako se i ulje pšeničnih klica koristi preventivno čak i kada nikakva kožna oštećenja nisu vidljiva. Provitamin vitamina A, odnosno beta karoten pomaže koži za jačanje otpornosti na štetne sunčeve zrake. Upravo zbog toga se beta karoten koristi kao svojevrsna priprema kože za izlaganje suncu.

Ulje sjemenki grožđa

Mnogi ljudi koriste ulje sjemenki grožđa za kožu, posebno zbog omekšavajućih svojstava. Ovo ulje se može pronaći u širokom rangu kozmetičkih proizvoda kao što je hidratantna krema, krema za sunčanje, losion i balzam za usne. Ulje sjemenki grožđa također je dobra zaštita od sunčevih oštećenja. Ima adstrigentna svojstva pa tako pomaže za zatezanje kože, a vitamin E koji se nalazi u ulju daje rezultate glatke i sjajne kože. Ulje sjemenki grožđa za lice može se koristiti i protiv ožiljaka od akni, za tretiranje hiperpigmentacijskih mrlja i za ostala kožna oštećenja. Ulje se lako upija, a pomoć je i za smanjivanje znakova starenja, opeklina od sunca i ožiljaka. Ulje sjemenki grožđa je dovoljno hranjivo za njegu svih tipova kože, a zbog svoje teksture i djelovanja na lučenje sebuma posebno je zanimljivo za njegu masne kože.

Biljno Ulje Sjemenki Grozda Za Tretiranje Akni




La PIEL proizvodi obogaćeni biljnim uljima:

Izuzetno regenerativna i hranjiva maska za lice

Izrazito regenerativna i hranjiva kremno-glinena maska za lice za sve tipove kože. Mineralne gline kaolin i bentonit uklanjaju nečistoće iz pora, a dodatak čak 6 ulja, 10 biljnih ekstrakata, glicerina i aktivnih sastojaka (ceramidi, niacinamid, copper peptidi, hijaluronska kiselina, kolagen, pantenol, vitamini (E i F)) čini Vašu kožu nahranjenom, glatkom i zdravom. 

Kliknite i saznajte više 

Maska Za Lice Prirodna Kozmetika La Piel Lana Jurcevic

Hidratantna i iznimno nutritivna krema za lice

Hidratantna i iznimno nutritivna dnevna i noćna krema za lice, za sve tipove kože. Visokokvalitetna i napredna formula koja osim što sadrži 7 ulja i maslaca, obogaćena je i sa čak 6 aktivnih sastojaka: niacinamid, peptide, ceramide, hijaluron, retinol, kolagen koji daju koži lica svježinu i elastičnost, obnavljaju ju, poboljšavaju tonus i teksturu. Kombinacija moćnih sastojaka čini kremu idealnom za održavanje mladolike kože u dvadesetima, a kod zrelije kože ona djeluje kao odličan anti-age. 

Kliknite i saznajte više 

Krema Za Lice Prirodna Kozmetika La Piel Lana Jurcevic

"Superpower liquid" eksfolirajuća tekućina s AHA glikolnom kiselinom

La PIEL LAB “Superpower liquid” je vrsta tekućeg pilinga koji uklanja mrtve stanice kože, dubinski je pročišćava i priprema za bolju resorpciju ulja i aktivnih komponenti iz proizvoda poput kreme i maske za lice. Formula je bazirana na 5% glikolnoj kiselini i obogaćena s čak 8 biljnih ekstrakata i uljima za potpunu regeneraciju i revitalizaciju kože.

Kliknite i saznajte više 

Piling Prirodna Kozmetika La Piel Lana Jurcevic

 


2 komentara

  • Imam Vaš Superpower liquid i prezadovoljna sam, več nakon prvog korištenja sam primjetila razliku.

    Katarina
  • Dugo vremena sam bila skeptična oko korištenja ulja jer imam masnu kožu. Sad nakon pročitanog bloga o uljima i koliko mi zapravo mogu pomoći, odmah idem naručiti cijelu vašu Lab kolekciju koja sadrži mnoga biljna ulja

    Gabrijela

Komentiraj

Komentari moraju biti odobreni prije objave

ZAŠTO ODABRATI La PIEL?

BESPLATNA DOSTAVA I POVRAT

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 40 € (301,4 kn) i besplatan povrat uz garanciju od 90 dana. Ne sviđa Vam se proizvod koji ste kupili? Pošaljite ga nazad i vraćamo Vam novac.

STRUČNOST I SIGURNOST

Vaša koža nam je najbitnija. Zbog toga koristimo samo visokokvalitetne sastojke koji dubinski njeguju Vašu kožu tijela i lica.

ODLIČNA ZAJEDNICA

Pridružite se našoj fantastičnoj zajednici tisuća predivnih i njegovanih žena koje svakodnevno koriste La PIEL proizvode.