Biljni ekstrakti: Prirodna njega za zdravu kožu | La PIEL blog
VAŠA KOŠARICA
No item added.
Uspješno! Popust se primjenjuje na naplati.
Kod nije valjan.
Primjeni kod
Nastavi kupovinu
Silikonski kist za lice
Silikonski kist za lice
€10,60
Traka za kosu
Traka za kosu
€11,95

Biljni ekstrakti - prirodna pomoć za zdravu i lijepu kožu

Upotreba biljaka u kozmetici bila je poznata još u antičkom dobu kada su žene, kako bi ih krasila lijepa, nježna i glatka koža, u kupke stavljale različite trave i biljke. Za zdravlje i ljepotu biljke već dugo godina imaju velike zasluge, a ljekovito djelovanje biljaka ni danas nije neosporno. Biljni ekstrakti predstavljaju neiscrpan izvor čudotvornih svojstava za farmaceutsku, prehrambenu i kozmetičku industriju.

Biljni Ekstrakti U Kozmetici

Ali što su zapravo biljni ekstrakti? Biljni ekstrakti se mogu definirati kao sastojci dobiveni različitim postupcima ekstrakcije iz svježeg ili sušenog bilja, ili dijelova biljaka kao što su: lišće, cvjetovi, sjemenke, korijen i kora. Smisao ekstrakcije je zapravo koncentriranje korisnih tvari iz biljke te razdvajanje od onih dijelova koji su manje bitni ili štetni. Dakle, biljni ekstrakti nezaobilazni su dio skincare proizvoda zbog svojih brojnih prednosti kao što su antioksidativna i protuupalna uloga, biljni ekstrakti su antiseptici, a imaju i antimikrobni učinak.

Postoji mnogo biljnih ekstrakata od kojih svaki ima koristi koje su vrlo važne za zdravlje kože, a u nastavku saznajte koji su to najpoznatiji i najdjelotvorniji biljni ekstrakti koji su prirodna pomoć za lice.

Alge (Algae)

Ekstrakt algi bogat je izvor biološki aktivnih i hranjivih tvari kao što su esencijalni vitamini, minerali i proteini iz mora koji su ključni u bitnom procesu imena dubinska obnova kože. Koristi se u kozmetičkim proizvodima kojima je glavni zadatak hidratacija i regeneracija, a od njezinih učinaka najviše koristi mogu imati suha, dehidrirana i ispucala koža. Biljni ekstrakt algi ima antioksidacijsko djelovanje, a učinkovit je i za smanjivanje bora i usporavanje stvaranja novih bora. Alge se također koriste u proizvodima namijenjenim za smanjenje hiperpigmentacije, smanjenje crvenila kože i smanjenje celulita. 

Aloe vera (Aloe Leaf Juice)

Ekstrakt od listova aloe vere ima snažno umirujuće djelovanje na kožu. Aloe vera gel umiruje svrbež, hladi, ima protuupalno djelovanje i vlaži kožu. Ima vrlo niski iritacijski potencijal zbog čega aloe vera ekstrakt možete koristiti i ako je Vaša koža osjetljiva i nadražena. Aloe vera također ima i snažan antioksidativni učinak. Regeneracija tkiva i stimulacija proizvodnje kolagena ključni su zadaci gela iz lista aloe vere. Također biljni ekstrakst aloe vere ima i učinak protiv virusa, bakterija i gljivica zbog čega se preporučuje kao njega kože sklone aknama, no od djelovanja aloe vere koristi ima i suha, nadražena i osjetljiva koža. Ako pak tražite prirodni lijek za problem kao što su psorijaza, dermatitis, opekline od sunca, crvenilo i iritacije, posegnite za aloe vera ekstraktom i umirite svoju kožu.

Aloe Vera Za Umirujuce Djelovanje

Bijeli čaj (White Tea)

Biljni ekstrakt bijelog čaja ima snažno antioksidacijsko djelovanje odnosno štiti kožu od oksidacijskog stresa koji vode do smanjenja stanične funkcije kože. Vanjska primjena bijelog čaja potiče poboljšavanje i osnaženje funkcije stanica kože i štiti ih od problema zvanog negativni i štetni utjecaj UV zraka, pa bijeli čaj, u konačnici, ima izvrsno pomlađujuće djelovanje. Budući da mu je jedna od karakteristika protugljivično djelovanje, bijeli čaj može biti Vaš odabir i ako je Vaša koža sklona aknama i ako Vas muči hiperpigmentacija

Bijeli sljez (Marshmallow Root)

Korijen bijelog sljeza sadrži biljno ljepilo koje ima protuupalno i antimikrobno djelovanje protiv iritacija i koje pruža zaštitni sloj kože. Korištenjem biljnog ekstrakta bijelog sljeza, koža postaje mekana i zdrava, a istovremeno dolazi i do sprječavanja upala. Bitno je za spomenuti da aktivne tvari koje sadrži korijen bijelog sljeza dobro podnose i osobe sklone alergijama.

Brusnica (Cranberry)

Ulje sjemenki brusnica ima jako antioksidacijsko djelovanje i izvrsno je ako je Vaša koža suha, oštećena i zrela. Brusnica promiče mobilnost i propusnost staničnih membrana, pospješuje proces zvan regeneracija kože i optimizira metaboličke procese. Mješavina antioksidanata štiti kožu od oksidativnog oštećenja i usporava starenje kože uvjetovano utjecajima iz okoliša. Brusnica je odlična za sprječavanje razgradnje kolagena pa je tako izvrstan anti-age proizvod. Čak i ako Vas muči masna koža i koža sklona aknama, vidljivo je djelovanje biljnog ekstrakta brusnice na upale i akne – brusnica na koži ostavlja blagi nemasni osjećaj zatezanja i ima umirujući učinak. Brusnica također sprječava začepljivanje pora, pomaže kod hiperpigmentacija i koži daje elastičnost i vlažnost.

Brusnica Za Regeneraciju Koze

Đumbir (Ginger)

Biljni ekstrakt đumbira ima protuupalno, antioksidativno i antimikrobno djelovanje. Sprječavanje razgradnje kolagena na koji đumbir ima zavidan učinak, glavni je kriterij za učinkovit anti-age proizvod. Koristi se kao proizvod za njegu kože protiv starenja, smanjuje celulit i bore, a u njezi kože djeluje kao antiseptik, protiv virusa te za sprječavanje upale. Također, đumbir potiče prokrvljenost i djeluje kao antioksidans.

Gardenija (Gardenia Tahitensis Flower)

Biljni ekstrakt koji se dobiva iz cvijeta gardenije ima antioksidacijsko djelovanje i ubrzava regeneraciju kože. Pozitivni učinci cvijeta gardenije na koži su: poboljšavanje cirkulacije, smanjenje crvenila, antiseptičko djelovanje, antibakterijsko djelovanje, antioksidativno djelovanje, regeneracija oštećenog tkiva.

Gavez (Comfrey)

Gavez se još od davnina koristi za zacjeljivanje rana, liječenje čireva, uboda insekata te liječenje brojnih drugih dermatoloških stanja. Osim što je vrlo umirujuć i promiče mladenački izgled, gavez je pomoć za liječenje bilo kakvih oštećenja kože. Bilo da koristite gavez mast ili gavez gel, koža će Vam zasigurno biti zahvalna. Neke od koristi koje Vam biljni ekstrakt gaveza pruža su: hidratacija kože, sprječavanje gubitka vode, smanjivanje upala, smirivanje iritacije, poticanje rasta stanica, obnova kože, zaštita od bakterija i održavanje zdravlja kože. 

Gotu kola (Gotu Kola)

Gotu kola koja se još naziva i "tigrova trava", u narodnoj se medicini stotinama godina koristi kao ljekovita biljka. Gotu kola ima antioksidativno i antibakterijsko djelovanje, a odlična je i za liječenje rane, sprječavanje nastajanja čireva i ublažavanje stvaranja ožiljaka. Korištenjem gotu kole u njezi kože posebno može profitirati zrela koža, jer gotu kola potiče obnavljanje perifernih krvnih žila i prirodno proizvodi kolagen, zbog čega je gotu kola nezaobilazni sastojak za anti-age kozmetički proizvod. Od ljekovitog djelovanja biljnog ekstrakta gotu kole profitirat će i koža s ekcemima, ranama i opeklinama, a loše prokrvljena i blijeda koža dobit će svježi izgled.

Gotu Kola Lijek Za Nadrazenu Kozu

Hamamelis (Witch Hazel Leaf)

Hamamelis kao biljni ekstrakt smanjuje svrbež, ima antibakterijsko i antioksidativno djelovanje te je zaslužan za zacjeljivanje. Djelovanje zacjelivanja najviše dolazi do izražaja ako je Vaša koža pretrpjela lagano kožno oštećenje,  ali i za opekline od sunca te protiv vena. Hamamelis je zaslužan i za sprječavanje gubitka vlage u koži zbog čega poboljšava izgled kože koja je suha i oštećena. Hamamelis gel ili hamamelis krema zaslužni su i za smanjenje upalnih procesa zbog čega se preporučaju ako je Vaša koža s ekcemima, koža sklona aknama ili ako Vas muči dermatitis.

Kamilica (Chamomile)

Kamilica ima jako protuupalno, antibakterijsko i antiseptičko djelovanje, naročito sastojci njenog eteričnog ulja. Ti sastojci pospješuju metabolizam kože i pokretač su za obnavljanje tkiva i kože, zbog čega su glavna preporuka za dermatitis i ako Vam je koža sklona aknama. Kamilica sadrži bisabolol koji se i izolirano koristi u kozmetičkim proizvodima, a pospješuje apsorpciju djelotvornih tvari u koži. Kamilicom se, kao i dermatitis, ekcemi i akne, može njegovati i masna koža koju ponovno dovodi u prirodnu ravnotežu, a sve to jer ima iznimno umirujuće i osvježavajuće djelovanje.

Kurkuma (Curcuma)

Kineska medicina jedna je od onih koji kao terapeutsko sredstvo za kožu koriste biljni ekstrakt kurkume. Kurkuma ima jako antioksidacijsko djelovanje, bitna je za sprječavanje upale, smanjenje otekline, zacjeljivanje rane te potiče prokrvljenost. Posebno se preporuča za neurodermatitis i akne, ali i kod ekcema i ostalih upalnih procesa na koži. Kurkuma je također i učinkovit anti-age sastojak s obzirom da je bogata nutrijentima koji su bitni kad nastaju kolagen i vezivno tkivo. 

Lipa (Linden Flower Water)

Cvijet je sastojak mnogih lijekova, a u alternativnoj medicini čaj od lipe dobar je za ublažavanje glavobolja ili migrena, živčanih napetosti, lijek za prehladu i gripu, nesanice i visokog krvnog tlaka. Lipa ima jako antibakterijsko i antioksidacijsko djelovanje, koristi se za čišćenje, toniranje i umirivanje kože. Zbog svojih svojstava cvijet lipe izvrstan je sastojak anti-age krema gdje mu je primarni zadatak prevencija nastanka bora. Biljni ekstrakt lipe učinkovito djeluje na sprječavanje gubitka vode i smirivanje nadražene kože što Vam u kombinaciji pruža izgled kože na kojem Vam svi mogu biti zavidni. Ako se borite s problemima kao što su hiperpigmentacija i prekomjerna proizvodnja sebuma, lipa je Vaše rješenje.

Metvica (Peppermint)

Jedan od razloga zašto je metvica postala popularna u kozmetici je činjenica da je vrlo učinkovita za umirivanje nadražene kože. Razlog tome je što se metvica koristi za ublažavanje svrbeža i jer sadrži visoku razinu vitamina A. Metvica ima adstrigentno djelovanje, posebno kao ulje od metvice. Kada se koristi na taj način, metvica je učinkovita za tretiranje bubuljica i akni. S obzirom da ima i antibakterijsko i antiviralno djelovanje, metvica se koristi za čišćenje i smirivanje kožnih upala te sprječavanje akni. Jedan od sastojaka kojima se metvica može pohvaliti je i salicilna kiselina zbog koje se metvica koristi i kao nježni piling za uklanjanje mrtvih stanica kože, što je ujedno i zaštita pora od začepljenja. Kao rezultat toga, imat ćete manje prištića i Vaš ten bit će blistav i čisti. 

Metvica Za Ublazavanje Svrbeza

Nar (Pomegranate Seed)

Ulje iz sjemenki nara ima izvanredne jak antioksidacijsko i regenerirajuće djelovanje i spada u dragocjena djelotvorna ulja. Izvanredno je za njegu ako Vam je koža suha, zrela ili zahtjevna. Nar pospješuje stvaranje novih stanica, povećava elastičnost kože i regeneraciju tkiva. Budući da se koristi za ublažavanje upale, ulje iz sjemenki nara je idealna njega osjetljive kože koja se bori s problemima kao što su neurodermatitis, ekcemi i oštećenje od sunca. Biljni ekstrakt nara koristi se i za zaglađivanje kože i kao zaštita od vanjskih utjecaja. 

Neven (Calendula)

Neven, s obzirom da sadrži karotenoid, posebno je poznat po tome što ima iznimno protuupalno, umirujuće i antioksidativno djelovanje te učinkovito pomaže za zacjeljivanje rana. Eterično ulje nevena pruža antimikrobno djelovanje protiv bakterija i gljivica. Biljni ekstrakt nevena sadrži mnoga ljekovita svojstva pa se koristi kao prirodna njega nadražene kože i kože sklone ekcemima. Uklanjanje akni, hidratacija, učvršćivanje kože, njega nakon sunčanja, njega suhe kože i njega ispucale kože još su neke od brojnih koristi koje neven kao biljni ekstrakt pruža u njezi kože.

Ružina vodica (Rose Water)

Ružina vodica u njezi kože djeluje adstrigentno, ali također ima i antibakterijsko, antiseptičko, antioksidativno i protuupalno djelovanje. Koža sklona ekcemima i zrela koža od ružine vode imaju posebne koristi, s obzirom da su joj glavni zadaci hidratacija, sprječavanje gubitka vode i sprječavanje bora. Osim anti-aging njege, temeljem toga što ima  dobra njegujuća svojstva, ružina voda je pogodna i za ostale proizvode za njegu kože. 

Ruzina Voda Znaci Lijepa Koza

Smokva (Fig)

Smokva sadrži snažna antioksidacijska svojstva koja njeguju i hrane kožu te održavaju elastičnost, vitalnost i vlagu kože. Osim što sadrže karotin, smokve su izvor brojnih vitamina kao što su vitamin C, vitamin B i minerala, koji su u kombinaciji zaštita kože od sunca i izniman učinak pomlađivanja. Korištenjem biljnog ekstrakta smokve u njezi kože, hiperpigmentacija i gubitak vode Vašoj koži više neće biti problem.

Tratinčica (Daisy)

Koliko god cvijet tratinčice bio malen, njegova je ljekovitost veličanstvena. Tratinčica ima snažno protuupalno i adstrigentno djelovanje, a zaslužna je za obnavljanje stanica kože, posvjetljivanje melanina u epidermi i uklanjanje pjega. Korištenje tratinčice u njezi kože ključno je za ujednačavanje boje ako je Vaša koža sklona pigmentaciji (hiperpigmentacija, sunčane pjege, staračke pjege). Tratinčica se koristi i kao zaštita od oksidativnog stresa i za zacjeljivanje rana. 

Zeleni čaj (Green Tea)

Ekstrakt zelenog čaja ima snažno antioksidacijsko, antimikrobno i protuupalno djelovanje. Hidratacija kože je primarni zadatak zelenog čaja zbog čega je i anti-age njega njegova glavna svrha. Osim anti-age proizvoda, ekstrakt zelenog čaja u svom sastavu imaju i proizvodi za njegu kože od sunca, proizvodi za anticelulit tretmane i proizvodi za njegu kose.

 Zob (Oat)

Još jedan izvrstan sastojak tretmana za ljepotu je i zob jer sadrži najbolju ravnotežu aminokiselina među svim žitaricama. Zob je u kozmetici, zahvaljujući tome što ima ublažavajuća svojstva, zaslužan za održavanje prirodne vlage kože. Kao i mnogi drugi biljni ekstrakti, i zob ima zavidno protuupalno i antioksidacijsko djelovanje, a uz to je i hipoalergen zbog čega se koristi za čišćenje, omekšavanje i piling, a prikladan je za sve tipove kože. Flavonoidi koji su u sastavu zobi apsorbiraju UVA zračenje zbog čega se sa sigurnošću može reći da je zob odlična zaštita kože od UV zračenja. Zob se koristi za njegu kože, ali i za ublažavanje iritacija kože uzrokovanih problemima kao što su ekcem, osip, dermatitis, akne, ogrebotine, ubodi kukaca, a čak i vodene kozice. 

 

  

La PIEL proizvodi obogaćeni biljnim ekstraktima:

Nježna pjena za čišćenje lica i skidanje šminke 

Nježna pjena za svakodnevno temeljito čišćenje lica ili skidanje makeup-a bez isušivanja, iritacija i osjećaja zatezanja nakon upotrebe. 8 antioksidativnih biljnih ekstrakata, glicerin i pantenol djeluju kao hidratacijski agensi, sprječavaju gubitak vlage i moguće isušivanje kože. 

Kliknite kako biste saznali više  

Pjena Za Lice Prirodna Kozmetika La Piel Lana Jurcevic

 

Izuzetno regenerativna i hranjiva maska za lice

Izrazito regenerativna i hranjiva kremno-glinena maska za lice za sve tipove kože. Mineralne gline kaolin i bentonit uklanjaju nečistoće iz pora, a dodatak biljnih ekstrakata, ulja, glicerina i aktivnih sastojaka (ceramidi, niacinamid, copper peptidi, hijaluronska kiselina, kolagen, pantenol, vitamini (E i F)) čini Vašu kožu nahranjenom, glatkom i zdravom. 

Kliknite kako biste saznali više  

Maska Za Lice Prirodna Kozmetika La Piel Lana Jurcevic

Hidratantna i iznimno nutritivna krema za lice

Hidratantna i iznimno nutritivna dnevna i noćna krema za lice, za sve tipove kože. Visokokvalitetna i napredna formula sadrži 6 aktivnih sastojaka: niacinamid, peptide, ceramide, hijaluron, retinol, kolagen koji daju koži lica svježinu i elastičnost, obnavljaju ju, poboljšavaju tonus i teksturu. Kombinacija moćnih sastojaka čini kremu idealnom za održavanje mladolike kože u dvadesetima, a kod zrelije kože ona djeluje kao odličan anti-age. 

Kliknite kako biste saznali više  

Krema Za Lice Prirodna Kozmetika La Piel Lana Jurcevic

"Superpower liquid" eksfolirajuća tekućina s AHA glikolnom kiselinom

La PIEL LAB “Superpower liquid” je vrsta tekućeg pilinga koji uklanja mrtve stanice kože, dubinski je pročišćava i priprema za bolju resorpciju ulja i aktivnih komponenti iz proizvoda poput kreme i maske za lice. Formula je bazirana na 5% glikolnoj kiselini i obogaćena s čak 8 biljnih ekstrakata i uljima za potpunu regeneraciju i revitalizaciju kože.

Kliknite kako biste saznali više 

Piling Prirodna Kozmetika La Piel Lana Jurcevic

 


3 komentara

  • Čim vidim da negdje piše biljno, ja sretna! Pišite nam što više takvih blogova, večernje štivo prije spavanja.

    Klara
  • Hvala La Piel timu što se toliko trudi da nam pomogne i što se toliko informira o prirodnim sastojcima da je i nama lakše odabrati prave proizvode🥰

    Matea
  • mislim da sama činjenica da je la piel lab kolekcija toliko bogata biljnim ekstraktima govori sama za sebe #samobiljno #samoprirodno 💚

    petra

Komentiraj

Komentari moraju biti odobreni prije objave

ZAŠTO ODABRATI La PIEL?

BESPLATNA DOSTAVA I POVRAT

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 40 € (301,4 kn) i besplatan povrat uz garanciju od 90 dana. Ne sviđa Vam se proizvod koji ste kupili? Pošaljite ga nazad i vraćamo Vam novac.

STRUČNOST I SIGURNOST

Vaša koža nam je najbitnija. Zbog toga koristimo samo visokokvalitetne sastojke koji dubinski njeguju Vašu kožu tijela i lica.

ODLIČNA ZAJEDNICA

Pridružite se našoj fantastičnoj zajednici tisuća predivnih i njegovanih žena koje svakodnevno koriste La PIEL proizvode.