Aloe vera za zdravlje cijelog tijela – La PIEL
VAŠA KOŠARICA
No item added.
Uspješno! Popust se primjenjuje na naplati.
Kod nije valjan.
Primjeni kod
Nastavi kupovinu
Silikonski kist za lice
Silikonski kist za lice
€10,60
79,87 HRK
Traka za kosu
Traka za kosu
€11,95
90,04 HRK

Aloe vera za zdravlje cijelog tijela

Aloe vera = biljka koja čini čuda za vaše zdravlje

Aloe vera jedna je od najljekovitijih biljaka na zemlji. Ova čudesna biljka koristi se od davnina: poznato je kako se još prije 5000 godina koristila u ayurvedi kao biljka koja hrani i donosi dugovječnost, drevni Egipćan nazivali su je 'biljka besmrtnosti', a brojne povijesne ličnosti poput Aristotela, Kristofora Kolumba i kralja Solomona svjedočile su o njezinoj čudotvornoj ljekovitosti. Egipatske kraljice ovu su biljku smatrale 'izvor ljepote', a prema legendi, upravo je ona vojsku Aleksandra Velikog učinila neuništivom- naime, njegovi vojnici koristili su ju kao zaštitu od infekcija i lijek za rane tijekom osvajačkih pohoda.

Njezin je sastav zaista nevjerojatan: aloe vera sadrži čak preko 240 hranjivih i ljekovitih sastojaka koji nam omogućuju brojne zdravstvene dobrobiti. Čarobna formula gela aloe vere koji se dobiva iz njezinih listova. Sadrži ljekovite aktivne tvari poput antrakinona, enzima, aminokiselina, lignina, saponina i raznih vitamina i minerala, a neki njezini sastojci još uvijek nisu poznati znanosti.

Aloe vera (syn. A. barbadensis) zeljasta trajnica debelih, sluzastih listova koja raste u tropskom i suptropskom području, najčešće u Africi i na Karibima. Riječ je o višegodišnjoj biljci koja može narasti do šest metara. Listovi su joj dugi do 60 centimetara, bodljikava ruba, pri vrhu šiljasti, mesnati te blijedozelene boje. Postoji više vrsta biljke aloje koje pripadaju porodici Aloaceae, a razlikuju se po izgledu i sastavu. Danas se u fitofarmaciji i službenoj medicini koriste samo produkti dobiveni iz vrsta Aloe barbadensis – zapadnoindijski aloj i Aloe capensis – afrički aloj. Svojstva i izgled aloje uvelike ovise o načinu dobivanja produkata.

Aloe Vera Ljekovita Biljka Ispunjena Gelom Prirodna Kozmetika La PIEL Lana Jurcevic

Aktivne tvari aloe vere i njihova svojstva

Listovi aloe vere ispunjeni su prozirnim gelom koji u sebi sadrži 98% vode te 2% preko 240 aktivnih i potencijalno ljekovitih tvari. Vitamini su jedna od sastavnica gela biljke. Aloe vera sadrži vitamine A, C i E poznate kao antioksidansi koji neutraliziraju slobodne radikale u organizmu. Također, sadrži vitamine B9 i B12 te kolin, esencijalni organski spoj sličan vitaminima B kompleksa. Gel sadrži 8 enzima važnih za smanjenje upala i razgradnju šećera i masti. Biljka osigurava i velik broj minerala: kalcij, magnezij, kalij, natrij, cink, mangan, selenij, odgovorni za pravilnu funkciju enzimskih sustava, od kojih su neki i antioksidansi. Listovi su bogati: šećerima, masnim kiselinama, hormonima, saponinima, aminokiselinama i salicilnom kiselinom koji imaju protualergijsko, protuupalno, antiseptičko i analgetičko djelovanje te pomažu u zacjeljivanju rana. Ono što karakterizira aloe veru su fenolni spojevi antrakinoni. U ovoj biljci nalazi ih se 12 koji su prepoznati kao laksativi, a neki i kao analgetici s antibakterijskim i antivirusnim djelovanjem. Aloe vera svojim bogatim sastavom pruža široki raspon ljekovitih svojstava u poboljšanju zdravlja i terapijama određenih medicinskih stanja.

Prednosti aloe vere 

Ako imate posla s kroničnim stanjem kože, bilo bi dobro provjeriti svog dermatologa prije nego što nanesete bilo koji proizvod na lice. Razgovarajte sa svojim liječnikom o sljedećim potencijalnim blagodatima aloe vere :

  1. Opekline

Kod manjih opeklina nanesite gel aloe vere na zahvaćeno područje do tri puta dnevno. Možda ćete također trebati zaštititi to područje gazom.

  1. Opekline od sunca

Iako aloe vera pomaže ublažiti opekline, pouzdani izvor pokazuje da to nije učinkovit način sprječavanja opeklina, stoga obavezno nosite zaštitu od sunca svaki dan!

  1. Male ogrebotine

Ako ste počupali bradu ili čelo, na to područje možete nanijeti aloe veru za brzo ublažavanje boli i osjećaja žarenja. Koristite tri puta dnevno.

  1. Rane 

Ako ste navikli grabiti Neosporin radi manjeg rezanja, razmislite umjesto toga da probate aloe veru. Njegova molekularna struktura pomaže zacjeljivanju rana brzo i smanjuje ožiljke pojačavajući kolagen i boreći se protiv bakterija. Nanesite do tri puta dnevno.

  1. Suha koža

Aloe vera gel se lako upija, što ga čini idealnim za masnu kožu. Međutim, može pomoći i u liječenju suhe kože. Razmislite o tome da nakon kupke zamijenite svoju redovitu hidratantnu kremu za aloju kako biste vlagu zatvorili u kožu.

  1. Ozebline

Ozebline su ozbiljno stanje koje zahtijeva hitnu medicinsku pomoć. Iako se gel od aloe vere u prošlosti koristio kao sredstvo protiv ozeblina, prije nego što ga probate, prvo se obratite svom liječniku.

  1. Herpes, afte 

Za razliku od afte, afte se razvijaju na vanjskoj strani usta. Aloe vera može pomoći u liječenju virusa herpesa, koji je ujedno i osnovni uzrok herpesa. Nanesite malu količinu gela na herpes dva puta dnevno dok ne nestane.

  1. Ekcem

Hidratantni učinci aloe mogu pomoći ublažiti suhu, svrbež kože povezanu s ekcemom. Aloe vera gel također može pomoći u ublažavanju seboroičnog dermatitisa . Iako se ovaj masni oblik ekcema najčešće nalazi u vlasištu, može utjecati i na dijelove vašeg lica i iza ušiju.

  1. Psorijaza

Kao i kod ekcema, aloe vera može pomoći u ublažavanju upale i svrbeža od psorijaze . Za najbolje rezultate nanesite gel aloe vere dva puta dnevno na zahvaćeno područje kože.

  1. Upalne akne

Zbog protuupalnih učinaka aloe vere, gel može pomoći u liječenju upalnih oblika akni, poput pustula i čvorova. Tri puta dnevno nanesite gel pamučnom krpom izravno na prišt.

Cudotvorna Biljka Aloa Vera Prirodna Kozmetika La PIEL Lana Jurcevic

Kako koristiti aloe veru 

Kada kupujete proizvod od aloe vere, izbjegavajte proizvode s dodanim sastojcima, poput alkohola ili drugih kemikalija. To može imati štetne učinke na kožu.

Najlakši način da osoba dobije svježi gel od aloe vere je držanje biljke u kući. Biljke aloe vere često su dostupne u lokalnim vrtnim trgovinama ili na mreži. Postoji 420 različitih biljnih vrsta aloje. Većina proizvoda na bazi aloe sadrži gel biljke mlinarice Aloe barbadensis.

Slijedite ove korake za vađenje sirovog gela aloje iz lišća biljke:

  • oštrim nožem odrežite list s biljke što je bliže korijenu
  • isperite list i lagano osušite
  • prerezanu stranu stavite u posudu i ostavite oko 15 minuta da se žuti aloe vera lateks ocijedi i odbaci - ovo ima laksativna svojstva i možda neće odgovarati svima
  • odrežite uski šiljasti kraj s vrha lista
  • po potrebi ponovno ispraznite lateks
  • pritisnite list da mu pomogne da omekša
  • odrežite 'bodlje' s obje strane biljke što bliže rubu
  • položite list ravno i prerežite ga po sredini od vrha do vrha ili za veće lišće odrežite vanjski zeleni sloj
  • nježno izvadite gel žlicom ili oštricom noža - vrlo veliki listovi aloje mogu sadržavati čvrste blokove gela
  • operite gel pažljivo kako biste ga očistili od ostataka
  • stavite gel u zatvorenu posudu i stavite u hladnjak prije upotrebe
  • spremnik s gelom čuvajte u hladnjaku do 2 tjedna ili zamrznite gel aloe vere u posudama za led

Uvijek napravite test za flaster prije nanošenja aloe vere na lice. Nanesite malu količinu gela na unutrašnjost zgloba kako biste provjerili ima li reakcije. Pričekajte 24 sata. Ako vas koža počne svrbjeti, oteknuti ili promijeniti boju, nemojte nanositi aloe veru na lice.

Biljka Ispunjena Gelom Aloa Vera Prirodna Kozmetika La PIEL Lana Jurcevic

Upotreba aloe vere 

Čišćenje lica 

Nakon pranja ruku vrhovima prstiju nanesite malu količinu gela na lice. Nježno očistite lice aloe verom kružnim pokretima, pokrivajući svu kožu. Isperite hladnom vodom i nježno osušite. Slijedite tonik za kožu od aloe vere.

Tonik za kožu

Da biste napravili tonik za kožu aloe vere, pomiješajte 2 dijela vode s 1 dijelom gela aloe vere. Ulijte u čistu nepropusnu bocu i spremite je u hladnjak. Dobro protresite prije nanošenja tonika na lice svježom vatom.

Liječenje ugriza insekata

Operite zahvaćeno područje vodom i sapunom. Osušite papirnatim ručnikom. Pokrijte to područje aloe verom, ostavljajući ga na koži 15-20 minuta. Ponovno se prijavite po potrebi.

Manje rane ili posjekotine na koži

Dobro operite to područje vodom i sapunom i ostavite da se osuši. Nanesite malu količinu aloe vere na pločicu ili rez. Pokrijte to područje zavojem i pustite da zaraste preko noći. Ponovite ovaj postupak sljedeći dan ako je potrebno.

Liječenje gljivica 

Nanesite malu količinu gela aloe vere na zahvaćeno područje tri puta dnevno tijekom 2 tjedna.

Hidratantni učinak i ublažavanje ekcema

Nanesite malu količinu gela aloe vere na lice i ostavite da djeluje 5–10 minuta. Isperite hladnom vodom i nježno osušite.

Mrlje od akni 

Napravite otopinu za akne pomoću 1 žlice gela aloe vere s 2-3 kapi svježeg limunovog soka. Smjesu čuvajte u zatvorenoj teglici u hladnjaku. Nakon nježnog čišćenja lica nanesite malu količinu na mjesta i akne jednom ili dva puta dnevno.

Alternativno kombinirajte gel aloe vere s nekoliko kapi ulja čajevca.

Opekline od sunca

Nanesite ohlađeni gel od aloe vere dva ili tri puta dnevno na opečeno mjesto. Koristite nekoliko dana ili dok se boja kože ne vrati u normalu i dok se upala ne poboljša.

Alternativno pomiješajte 2 dijela vode s 1 dijelom aloe vere kako biste napravili sprej. Otopinu držite u hladnjaku. Kada koristite sprej, izbjegavajte oči.

Lakše opekline

Nanesite dovoljno ohlađenog gela aloe vere da potpuno opeče opekotinu. Pokrijte opekotinu zavojem. Skinite oblog sljedeći dan.

Nuspojave i oprezi

Iako se smatra sigurnim u lokalnom obliku kada se koristi prema uputama, Uprava za hranu i lijekove ne regulira proizvode od aloe vere. To znači da je na vama, potrošaču, da li ćete sigurno koristiti aloe veru i prijaviti svom liječniku sve štetne kožne reakcije. Možete razmisliti i o uklanjanju aloe vere ako imate ozbiljnu opekotinu ili druge značajne rane. Zapravo čak ima dokaz da aloja može smanjiti prirodnu sposobnost vaše kože da zaraste od dubokih rana povezanih s operacijom.

Neki korisnici mogu osjetiti svrbež ili lagano peckanje dok aloja vera djeluje na vašoj koži. Međutim, ako osjetite osip ili osip, mogli biste osjetiti gel i trebali biste ga odmah prestati koristiti. Nemojte koristiti gel aloe vere na zaraženoj koži. Iako gel ima mikrobna svojstva, njegov zaštitni sloj može poremetiti proces zacjeljivanja i pogoršati infekciju.

Oprez pri uzimanju pripravaka od aloe vere 

Treba biti oprezan pri uzimanju aloje ako istodobno uzimate digoksin jer Aloe vera kao laksativ može smanjiti razinu kalija u organizmu, a niska razina kalija pak može povećati nuspojave digoksina. Oprez je neophodan i kod uzimanja diuretika te drugih laksativa. Za ljekovite pripravke od Aloe vere koristi se gel i lateks. Aloe gel je proziran, želatinozan, a dobiva se iz stanica iz središta lista, dok se lateks dobiva iz stanica neposredno ispod kože lista i žute je boje. Aloe vera danas na tržištu dolazi u više oblika – u obliku sirupa, tableta, krema te za više indikacija kao što su podizanje imuniteta, liječenje konstipacije i drugo. Popularno je dodavanje aloje u kozmetičke pripravke – šamponi, pasta za zube, gelovi za tuširanje, u vodicu za uklanjanje šminke. Prije kupnje bilo kojeg proizvoda svakako zatražite mišljenje svog ljekarnika.

DETOX NAPITAK OD ALOE VERE

Sastojci:

  • 3 žlice gela očišćenog iz lista Aloe vere
  • Iscijeđeni sok 2 naranče
  • 1 jabuka

Priprema:

Sve ubacite u blender. Gel i sok Aloe su veoma gorki pa je dodavanje voćnih sokova način da ga popijete svježeg i čistog.

Kada smo to napravili, izaberemo prirodni voćni sok po izboru, preporučujemo iscijeđenu naranču, a možete dodati i pola limuna te sve zajedno ubacite na nekoliko sekundi u blender ili izmiksajte štapnim mikserom kako bi se dobio jednoličan napitak. Sa okusima možete eksperimentirati dodajući manje ili više Aloe Vere ili mijenjajući sok s kojim miješate gel. Pazite samo da je sok prirodan i da nema dodanog šećera ili zaslađivača kako bi napitak bio potpuno zdrav.

Kožom lista, umjesto da ju bacite možete premazati ruke ili lice jer je gel izuzetno dobar za vlažnost kože.

Ako niste potrošili cijeli list za sok, odložite ga u hladnjak do slijedeće prilike kad ćete praviti napitak.

La PIEL proizvodi u kojima je jedan od sastojaka Aloe Vera:

Ljekovita Biljka Aloe Vera Prirodna Kozmetika La PIEL Lana Jurcevic

2 komentara

  • Ne da samo pišete blogove o svemu, Vi nam i dajete recepte kako upotrijebiti sastojke o kojima pišete🥰

    Karla
  • Jedva čekam isprobati ovaj vaš recept! Javljam rezultate 😍

    Andrea

Komentiraj

Komentari moraju biti odobreni prije objave

ZAŠTO ODABRATI La PIEL?

BESPLATNA DOSTAVA I POVRAT

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 40 € (301,4 kn) i besplatan povrat uz garanciju od 90 dana. Ne sviđa Vam se proizvod koji ste kupili? Pošaljite ga nazad i vraćamo Vam novac.

STRUČNOST I SIGURNOST

Vaša koža nam je najbitnija. Zbog toga koristimo samo visokokvalitetne sastojke koji dubinski njeguju Vašu kožu tijela i lica.

ODLIČNA ZAJEDNICA

Pridružite se našoj fantastičnoj zajednici tisuća predivnih i njegovanih žena koje svakodnevno koriste La PIEL proizvode.