Hijaluronska kiselina - ključ za savršenu kožu! – La PIEL
VAŠA KOŠARICA
No item added.
Uspješno! Popust se primjenjuje na naplati.
Kod nije valjan.
Primjeni kod
Nastavi kupovinu
''KISS ME'' lip balm
''KISS ME'' lip balm
€3,45
25,99 HRK
Coffee BABE
Coffee BABE
€19,80
149,18 HRK

Hijaluronska kiselina - ključ za savršenu kožu!

Hijaluronska kiselina na prvi pogled može zvučati kao nešto što ne želite staviti ni blizu svog lica. Ali što ako bismo Vam rekli da je hijaluronska kiselina zapravo ključ za glatku, besprijekornu i hidratiziranu kožu? Zapravo, naše stanice kože zapravo proizvode vlastitu i prirodnu hijaluronsku kiselinu, nastojeći održati razinu vlage. No, zahvaljujući dosadnom starenju i brojnim agresorima iz okoliša koji  svakodnevno negativno utječu na našu kožu, te prirodne razine hijalurona obično malo padnu. 

HA ili hijaluronska kiselina, presudan je čimbenik u održavanju hidratacije kože. Iako se može razgraditi mehanizmima slobodnih radikala uzrokovanim stvarima poput izloženosti UV zračenju, lokalno primijenjen hijaluron pomaže hidratizirati kožu i održavati ovu hidrataciju kao ovlaživač kože.

Zvuči prilično sjajno, zar ne? Pa evo svega što trebate znati o herojskom sastojku za njegu kože, hijaluronskoj kiselini, i točno zašto biste ga trebali uvrstiti u svoju redovnu rutinu njege kože, odnosno, ako već niste.

 

Što je hijaluronska kiselina?

Hijaluronska kiselina (koju na etiketama nekih proizvoda za njegu kože možete naći pod skraćenim imenom HA) prirodno se javlja u ljudskom tijelu. Hijaluronska kiselina djeluje kao magnet za vlagu, pomažući Vašim stanicama da je zadrže što je više moguće, tako da se Vaša koža osjeća i čini hidratiziranom, punašnom i zdravom. Kao potvrda tome služi i pomalo začuđujuća činjenica da samo jedan gram hijaluronske kiseline ima impresivnu sposobnost zadržavanja do šest (da, šest!) litara vode. Tome dodajte i super pametnu sposobnost hijalurona da tu vlagu u stanicama regulira, kako ju ne biste izgubili, a sve to uz pomoć samo male količine hijaluronske kiseline! Baš poput kolagena i elastina, količina prirodne hijaluronske kiseline u našim tijelima opada kako starimo. Međutim, postoje načini koji pomažu u stimuliranju proizvodnje HA u našim tijelima. Kao što je već vrlo poznato, prehrana ima značajan utjecaj na kožu, odnosno jedenje voća i povrća s puno antioksidansa štiti kožu od upala i pomaže joj da zadrži sve potrebne tvari.

 

Zašto je hijaluronska kiselina toliko važna?

Kako starimo, prirodno gubimo kolagen i hijaluronsku kiselinu pa koža lakše dehidrira. Također, oštre vremenske prilike, "grijači" tijekom zime, određeni proizvodi za njegu kože i osnovni uvjeti kože mogu uzrokovati sitne pukotine na zaštitnoj kožnoj barijeri, omogućujući izlazak vode. Zbog toga stvaranje prilagođenog režima njege kože s hidratantnim proizvodima može biti od velike koristi. Hidratantni sastojci za njegu kože, uključujući hijaluronsku kiselinu i npr. glicerin te ureu, djeluju kao ovlaživači koji privlače vodu u koži nastojeći je hidratizirati. Ti se sastojci naširoko koriste u proizvodima, poput hidratantnih krema, krema za oči i seruma. Korištenjem takvih proizvoda koji sadrže hijaluronsku kiselinu, učvrstit ćete kožu oko područja oko očiju, povećati vlagu da biste se riješili natečenosti i ublažili fine linije na ostatku lica. Hijaluronska kiselina lako prodire, zbog čega ima tako dobar utjecaj kad se primjenjuje lokalno. Naša je koža najveći organ u tijelu i apsorbira do 60 posto hranjivih sastojaka koje na nju nanosimo, a dodatne pogodnosti hijaluronske kiseline uključuju njenu laganu, vodenastu prirodu i sposobnost blokiranja vlage iz okoline i dubljih dermisa kako bi koža u potpunosti hidratizirala i zadržala hranjive tvari.

 

Što hijaluronska kiselina može učiniti Vašoj koži?

Ako ste u svoju rutinu njege lice uveli ili razmišljate o uvođenju hijalurnske kiseline, bitno je da znate koje blagodati hijaluron daje Vašoj koži. Razlog zašto industrija ljepote toliko voli hijaluronsku kiselinu leži u njenoj naizgled čarobnoj sposobnosti zadržavanja vlage. Istraživanja su pokazala da se hijaluronska kiselina nevjerojatno dobro veže s molekulama vode, što je čini ključnim čimbenikom zadržavanja vlažnosti kože. Nedostatak vlage jedan je od glavnih krivaca za starenja kože, zbog čega je ovaj sastojak koji privlači vlagu na Vašu kožu - must-have za obnovu i zaštitu Vašeg lica.

Zadržava vlagu: Hijaluronska kiselina pomaže nadoknaditi i zadržati staničnu vlagu, što dovodi do hidratizirane, punašne kože.

Smanjuje pojavu bora: Budući da je dehidrirana koža jedan od glavnih uzroka nastanka bora, hijaluronska kiselina nadoknađuje izgubljenu vlagu i pomaže smanjiti pojavu sitnih linija.

Sigurna opcija za zatezanje kože: Budući da je sastav hijaluronske kiseline toliko usko povezan s tvarima u našem tijelu, djeluje dobro za zatezanje koje ne izaziva iritaciju. Također može dodati volumen područjima poput usana i obraza, koja s vremenom prirodno gube volumen.

Brzo se upija: Za razliku od nekih proizvoda za njegu kože, hijaluronska kiselina se brzo upija u kožu, što znači da gubite manje proizvoda.

Ne nadražuje: Hijaluronska kiselina uglavnom nije nadražujuća i sigurna je za upotrebu kod svih tipova kože.

Višestruki oblici primjene: S obzirom da hijaluronsku kiselinu možete lokalno koristiti, postoji puno mogućnosti kako i kada je upotrebljavati.

Dostupna bez recepta: Za razliku od nekih drugih super sastojaka za njegu kože, proizvodi s hijaluronskom kiselinom dostupni su u većini drogerija i ljekarni.

Ako je koža dovoljno hidratizirana, postaje supermekana, glatka i nježna te izgleda puno blistavije. Uz blagodati hijaluronske kisleine možete zaboraviti na Insta-filtere.

Kad je koža hidratizirana, linije i bore (čak i one dublje) izgledaju umanjene, što hijaluronsku kiselinu čini izvrsnim sastojkom za one koji se bore sa starenjem kože i koji što je duže moguće žele zadržati svoj mladenački izgled.

Hijaluronska kiselina čini čuda svima, odnosno pogodno djeluje na bilo koji tip kože, čak i na osjetljivu kožu ili onu sklonu izbijanju prištića, kao i na one s masnim tenom.

Nedavna istraživanja sugeriraju da hijaluronska kiselina također ima antioksidativna svojstva, što znači da može djelovati poput štita protiv slobodnih radikala nad kojima nemamo kontrolu, poput onečišćenja i drugih agresora iz okoliša.

 

Hijaluronska kiselina kao snažan ovlaživač

Kada se koristi u proizvodima za njegu kože poput krema i seruma, hijaluronska kiselina donosi vlagu na površinu Vaše kože. Zbog svoje sposobnosti privlačenja i zadržavanja vode, može se koristiti kao ovlaživač u Vašoj rutini njege kože, a uz to kožu neprestano održava vlažnom tijekom dana. Provjerite etikete svojih omiljenih proizvoda za njegu kože - velika je vjerojatnost da se na njima nalaze 2 zlatne riječi "hijaluronska kiselina" i da ju već koristite u nekom ili drugom obliku. Hijaluronska kiselina u topičnoj primjeni, ali sve dok je u pravoj formulaciji, učinit će da Vaša koža djeluje rosnije i mlađe jer poboljšava elastičnost kože. Hijaluronska kiselina toliko je snažna u povlačenju vlage na površinu kože, da je vjerojatno ne morate koristiti u više proizvoda u svojoj rutini.

Hijaluronska kiselina dobro reagira s većinom ostalih sastojaka i može se kombinirati s pilinzima, retinolima, vitaminima i drugim kiselinama. Jedina iznimka bile bi kiseline s niskom razinom pH, poput glikolne kiseline, jer mogu razgraditi hijaluronsku kiselinu i učiniti je neučinkovitom. No, odabir pravog proizvoda s hijaluronskom kiselinom može biti zahtjevan i pomalo nezgodan. Zbog toga Vam preporučujemo proizvode koji kombiniraju hijaluronsku kiselinu i zeleni čaj koji su ujedno i odlična kombinacija za one čija je koža sklona aknama. Budući da uključuju i zeleni čaj, antioksidans koji djeluje na poboljšanje starenja kože i hijaluronsku kiselinu koja pomaže u održavanju hidratacije kože, Takvi proizvodi čine savršeni spoj. 

 

Je li hijaluronska kiselina sigurna?

Ako se pitate možete li svakodnevno koristiti hijaluronsku kiselinu, odgovor je da! Neka Vas ime ne zastraši jer, za razliku od nekih kiselina, hijaluronska kiselina ne skida kožu i ne uzrokuje negativne posljednice kod lokalnog nanošenja. Hijaluronska kiselina drugačija je od ostalih kiselina koje se koriste za piling, prirodna je i snažna tvar koja veže vlagu te pruža nježnu hidrataciju tamo gdje je Vašoj koži najpotrebnija.

Kada koža treba hijaluronsku kiselinu?

Ako Vas muči pitanje kako da znate treba li Vaša koža hijaluronsku kiselinu i u kojoj količini, nastavite sa čitanjem. Hijaluronsku kiselinu možete koristiti ako Vas brine starenje: Kako starimo količina hijaluronske kiseline koju proizvode naše stanice kože počinje se smanjivati, a promet stanica može postati usporen - to je slučaj kada linije, bore i gruba tekstura imaju svoj prvi nastup. Dakle, ako želite zadržati svoj mladenački sjaj, uvrštavanje hijaluronske kiseline u Vašu rutinu njege kože protiv starenja definitivno je dobra ideja. Vlaga kože može značajno opadati kako starimo, zbog čega koža gubi elastičnost i pokazuje znakove starenja na koži. Ali, na sreću, hijaluronska kiselina djeluje kao vrhunsko piće za Vašu kožu.

 

Hijaluronska kiselina vs. natrijev hijaluronat

Evo još jednog zanimljivog dijela: hijaluronska kiselina ima "brata blizanca" koji je nazvan natrijev hijaluronat. Natrijev hijaluronat je oblik soli hijaluronske kiseline i sol je topiva u vodi koja u vodi drži 1000 puta veću težinu. Sastojci su u obliku soli jer su stabilniji i manje je vjerojatno da će oksidirati. I hijaluronska kiselina i natrijev hijaluronat koriste se u proizvodima za uljepšavanje, a prodavači ih oboje nazivaju "hijaluronskom kiselinom" - ali postoje neke ključne razlike.

Naime, natrijev hijaluronat ima puno manju molekularnu veličinu, što mu omogućuje bolji proboj kroz kožu. U njezi kože postoji formula koja određuje koliko dobro proizvodi prodiru u kožu koristeći molekularnu težinu. Što je težina manja, to proizvod više može prodrijeti. Znate serume koji tvrde da su napravljeni sa 75% ili čak 99% hijaluronske kiseline? Jednostavno rečeno, nisu. Natrijev hijaluronat ne dolazi u čistom obliku, nego dolazi u obliku otopine (1-2% )koja se prvenstveno sastoji od vode. Ako otopina sadrži više od 4% natrijevog hijaluronata, proizvod može zapravo isušiti Vašu kožu! Kako bismo Vam ilustrirali, uzet ćemo sljedeći primjer: Ako na spužvu stavite previše soli, sol će izvući vodu iz spužve i isušiti je. Na isti način, budući da je natrijev hijaluronat slana stijena, previše natrijevog hijaluronata može odvući vlagu s kože. Time dolazimo do činjenice da najviša koncentracija hijaluronske kiseline koju možete staviti u otopinu bez ikakvih učinaka sušenja iznosi 2%! No kako Vas ne bismo uplašili i zbunili, hijaluron je za Vašu kožu u isto vrijeme i moćan i nježan pa ga slijedeći naše savjete možete sigurno koristiti.


2 komentara

  • hvala na ovom blogu, sad znam što kupiti mami za rođendan:D

    Natalija
  • kao što ste i sami rekli, hijaluron je definitivno heroj za kožu. otkad koristim la piel kremu lice mi se pomladilo za najmanje 5 godina 😂

    Marina

Komentiraj

Komentari moraju biti odobreni prije objave

ZAŠTO ODABRATI La PIEL?

BESPLATNA DOSTAVA I POVRAT

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 40 € (301,4 kn) i besplatan povrat uz garanciju od 90 dana. Ne sviđa Vam se proizvod koji ste kupili? Pošaljite ga nazad i vraćamo Vam novac.

STRUČNOST I SIGURNOST

Vaša koža nam je najbitnija. Zbog toga koristimo samo visokokvalitetne sastojke koji dubinski njeguju Vašu kožu tijela i lica.

ODLIČNA ZAJEDNICA

Pridružite se našoj fantastičnoj zajednici tisuća predivnih i njegovanih žena koje svakodnevno koriste La PIEL proizvode.