Glicerin ili glicerol - glavni sastojak za hidrataciju kože – La PIEL
VAŠA KOŠARICA
No item added.
Uspješno! Popust se primjenjuje na naplati.
Kod nije valjan.
Primjeni kod
Nastavi kupovinu
Silikonski kist za lice
Silikonski kist za lice
€10,60
79,87 HRK
Traka za kosu
Traka za kosu
€11,95
90,04 HRK

Glicerin ili glicerol - glavni sastojak za hidrataciju kože

Glicerin je temelj gotovo svih preparata za obnavljanje i hidrataciju kože! 

Ako obraćate pozornost na sastav proizvoda, u gotovo svakom opisu proizvoda pronaći ćete oznaku ‘glicerin’. Ova oznaka možda Vam je poznata kao opis masnoće u proizvodu koja hidratizira kožu. No, što zapravo je glicerin? Odakle glicerin dolazi? Koje su njegove prednosti za kožu? Glicerin u kozmetici je najopćenitiji pojam i vrijeme je da saznate istinu o tome zašto ga uopće koristimo kao sastav brojnih kozmetičkih proizvoda.

 

Što je glicerin?

Glicerin Cest Sastojak Kozmetickih Proizvoda

Glicerin je organski spoj poznat kao glicerol, a radi se o bistroj, želatinastoj tekućini bez mirisa slatkog okusa. Može se dobiti fermentacijom šećera ili sintetski – iz propilena (radi se o metodi šećernog vrenja), hidrolizom (razgradnja molekula kovalentnih složenih kemijskih spojeva u reakciji s vodom), te iz masti (biljna ili životinjska). Kada ga namažemo na kožu, možemo osjećati blagu toplinu. A to se događa zato što je glicerin humektant. To znači da glicerin privlači vlagu i smanjuje nestajanje vlage u koži. Kada se glicerin poveže s vlagom u koži, događa se egzotermna reakcija, zato osjećamo toplinu kada ga namažemo. Dobro je znati da glicerin nije otrovan za kožu. Također, prirodno ga se može naći u koži te ga je, poput kolagena, potrebno nadoknaditi ukoliko nam ga nedostaje.

Tajna u svemu su molekule glicerina. Naime, glicerin ili glicerol je zapravo prema formuli trostruki alkohol, a ova slatkasta, bezbojna tekućina bez mirisa poznata je kao iznimno dobro otapalo, zbog čega se u kozmetici koristi svakodnevno, jer se mnoge tvari u njemu rastapaju mnogo bolje i brže nego u primjerice vodi ili drugim oblicima alkohola.


Zašto se glicerin nalazi u kozmetici?

Glicerin je u kozmetici poznat kao prirodni čimbenik koji koži daje koži vlažnost (time i sprječava da vlaga nestane). Osim toga, poboljšava glatkoću kože, odnosno čini ju mekom. Stoga je kompatibilan za bilo koji tip kože i za sve dobne skupine, sredstvo je za regeneriranje kose i daje joj hidrataciju, te je sredstvo za oralnu njegu.

Prema podacima istraživanja iz tvornica koje proizvode kozmetiku, glicerin je treći najčešće prijavljen sastojak svakog kozmetičkog proizvoda, nakon vode i parfema.

Glicerin Koristi Za Kozu

 

Ako obratimo pozornost na neke proizvode možemo odgovoriti na pitanje čemu služi glicerin u proizvodima.

  • Šampon – zadržavanje vlage u kosi, hidratacija kose. Glicerin se koristi kao sredstvo za zgušnjavanje šampona, čime tekstura šampona postaje gusta i bogata
  • Losion za tijelo – hidratacija kože
  • Pasta za zube – sprječavanje sušenja paste, utjecaj na slatkoću okusa paste 


Glicerin u kozmetičkim proizvodima

Gotovo nema kozmetičkog proizvoda bez glicerina. Glicerin je sastojak brojnih proizvoda: krema za lice, hidratantna krema, krema za sunčanje, proizvodi za kupku, losion, krema za tijelo, šampon, regenerator za kosu, proizvodi za oralnu higijenu, parfemi, sprejevi za kosu... 

Kada čitate sastav proizvoda na pakiranju, glicerin ili glicerol možete pronaći pod oznakama: Glycerol, Glycerolum, Glicerol, Glyzerin, 1,2,3-Propantriol, Glycerinester, Pfl. Glycerin, Clycerin, Glycreth-26, Polyglycerol, Vegetable Glycerin

 

Koristi glicerina ili glicerola 

U posljednje vrijeme češće nazivan glicerol, glicerin je jedan od najčešćih sastojaka u kozmetičkim proizvodima, a sadrže ga pretežito proizvodi za njegu suhe i oštećene kože

  • Učinkovita je hidratantna krema: Iako ga možda niste aktivno tražili s nekom namjerom, velika je vjerojatnost da je glicerin već prisutan u Vašem ormariću s kozmetikom. Razlog tome je taj što je glicerin vrlo učinkovit sastojak za održavanje i zadržavanje vlažnosti, zbog čega ga kemičari koriste u većini formulacija raznih kozmetičkih proizvoda. Zahvaljujući njegovoj sposobnosti privlačenja, upijanja i dugotrajnog zadržavanja vode, glicerin se smatra jednim od najsnažnijih ovlaživača kože, zbog čega se često koristi u proizvodima za regeneraciju funkcije kožne barijere i povećanje elastičnosti kože. Ako Vam je koža suha, dehidrirana ili ispucala, posegnite za glicerolom i riješite problem suhoće na brz i efikasan način.
  • Zaštita kože od grubih proizvoda: Glicerin ili glicerol se kao sastojak raznih krema koristi mnogo, a najviše ga promoviraju liječnici za liječenje ekstremne suhoće kože i kao obnova elastičnosti kože. Rezultat korištenja glicerina je meka, podatna i hidratizirana koža, što je neophodno dok koristite grube sapunaste proizvode koji uklanjaju prirodna ulja Vaše kože.
Humektans Glicerin Hidratacija Koze
  • Sprječavanje gubitka vlage: Ako se pitate postoji li razlika između proizvoda na bazi glicerina i ne-glicerina, odgovor slijedi u nastavku. Ulja i serumi (proizvodi bez glicerina) funkcioniraju na način da prodiru kroz kožnu barijeru kroz koju se i apsorbiraju. S druge strane, gusti proizvodi, poput onih koji uključuju glicerin, trebaju podržati kožnu barijeru prekrivanjem izvana. Na taj način kozmetički proizvodi s glicerinom utječu na sprječavanje gubitka vode u koži, što prirodnim uljima omogućuje hranjenje i obnavljanje. Također, glicerin ili glicerol je humektans, što znači da privlači vodu iz okoline i donjih slojeva kože, kako bi površini kože pomogao nadoknaditi izgubljenu vlagu. Naime, iako ja zadržavanje vlage više nego poželjno, s njenim je privlačenjem potrebno biti oprezan – čisti glicerin ili glicerol će vodu iz dubljih slojeva povući u površinske, preko kojih će koža vrlo lako izgubiti vlagu, a dublji će slojevi ostati dehidrirani. U optimalnoj koncentraciji, glicerin predstavlja do 10% u odnosu na druge sastojke, pri čemu doprinosi regeneraciji kože i prevenciji preranih znakova starenja.
  • Zaštita od iritacija: Još jedna od prednosti glicerina ili glicerola je i ta da je uspješan za sprječavanje zadebljanja kože i ubrzano zacjeljivanje ozljeda, zbog čega se vrlo često nalazi kao sastojak krema za suhu i oštećenu kožu, kao i onim kremama namijenjenima za kožu nakon izlaganja suncu, jer gotovo da ne postoji sastojak koji će tako brzo nadoknaditi kožu svu izgubljenu vlagu. Osim toga, dokazano ublažava i smanjuje kožne iritacije i oštećenja, a najviše odgovara suhoj koži, onoj sklonoj iritacijama, kao i koži čija je prirodna zaštitna barijera oštećena. 

Osim hidratacije i zadržavanje vlage u koži, glicerin ili glicerol ima i mnoge druge prednosti:

  • njega suhe, oštećene kože
  • učvršćivanje kože - rezultat je snažna i zaglađena koža 
  • utjecaj na prodiranje drugih sastojka u dublje slojeve kože
  • poboljšava otpornost kože
  • mladolik izgled kože
  • sprječava ljuštenje kože
  • poboljšana struktura i izgled kože
  • pomoć za sazrijevanje stanica kože
  • poboljšava elastičnost kože
  • potiče zacjeljivanje kože 
  • može se koristiti kao sredstvo za čišćenje kože

 

Izvori glicerina

Glicerin se nalazi u svim lipidima (mastima), bilo životinjskog ili biljnog porijekla, a može ga se i sintetički proizvesti. 


Životinjske masti

Glicerin iz životinjskih masti potječe od životinjskih triglicerida, jedne vrste molekule masnoće koja se obično nalazi u životinjskoj krvi i glavna je komponenta masnog tkiva životinje. Svaka molekula triglicerida sadrži tri lanca masnih kiselina, koji su svi povezani s glicerolnom osnovicom. Tijekom pripreme sapuna, spojevi koji drže masne kiseline na glicerolu su slomljeni, dajući glicerin kao nusprodukt.


Biljna ulja

Sva sreća pa možemo pronaći glicerin i u biljkama. Obično se radi iz sojinog ulja, kokosovog i palminog ulja. Biljni lipidi se također tipično pohranjuju kao trigliceridi. Trigliceridi biljke često se razlikuju od triglicerida životinja zbog njihovih lanaca masnih kiselina; biljni trigliceridi obično sadrže nezasićene lance masnih kiselina.

Biljni glicerin se često koristi u ljepoti, jer se lako apsorbira u kožu, što kožu olakšava apsorpciju aktivnih sastojaka u proizvodu.

Kako bi znali što stavljamo na kožu, dobro je informirati se o sastojcima proizvoda. Samom oznakom ‘glycerin’ na ambalaži, ne možemo biti sigurni o kakvom izvoru glicerina se radi. Stoga je najsigurnije koristiti veganske proizvode, odnosno one koji ne sadrže nikakve životinjske sastojke.

 

La PIEL proizvodi obogaćeni glicerinom:

Nježna pjena za čišćenje lica i skidanje šminke 

Nježna pjena za svakodnevno temeljito čišćenje lica ili skidanje makeup-a bez isušivanja, iritacija i osjećaja zatezanja nakon upotrebe. 8 antioksidativnih biljnih ekstrakata, glicerin i pantenol djeluju kao hidratacijski agensi, sprječavaju gubitak vlage i moguće isušivanje kože. 

Kliknite kako biste saznali više 

Pjena Za Lice Prirodna Kozmetika La Piel Lana Jurcevic

 

Izuzetno regenerativna i hranjiva maska za lice

Izrazito regenerativna i hranjiva kremno-glinena maska za lice za sve tipove kože. Mineralne gline kaolin i bentonit uklanjaju nečistoće iz pora, a dodatak biljnih ekstrakata, ulja, glicerina i aktivnih sastojaka (ceramidi, niacinamid, copper peptidi, hijaluronska kiselina, kolagen, pantenol, vitamini (E i F)) čini Vašu kožu nahranjenom, glatkom i zdravom. 

Kliknite kako biste saznali više 

Maska Za Lice Prirodna Kozmetika La Piel Lana Jurcevic


9 komentara

  • http://slkjfdf.net/ – Iiklalu Exadavix bap.ytmo.mylapiel.com.ppv.bn http://slkjfdf.net/

    ikepoexevevo
  • http://slkjfdf.net/ – Usixos Eneduijo ozv.yciu.mylapiel.com.ljw.qk http://slkjfdf.net/

    exoloxyamuauf
  • http://slkjfdf.net/ – Axufik Eyapaifke yge.hugu.mylapiel.com.thw.ic http://slkjfdf.net/

    imafuyakig
  • http://slkjfdf.net/ – Azaguaro Efaniloka zsw.rfxc.mylapiel.com.orr.po http://slkjfdf.net/

    oxeyiso
  • http://slkjfdf.net/ – Isoguboti Apijazoe odh.hufo.mylapiel.com.fiy.sm http://slkjfdf.net/

    uyawuxocup

Komentiraj

Komentari moraju biti odobreni prije objave

ZAŠTO ODABRATI La PIEL?

BESPLATNA DOSTAVA I POVRAT

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 40 € (301,4 kn) i besplatan povrat uz garanciju od 90 dana. Ne sviđa Vam se proizvod koji ste kupili? Pošaljite ga nazad i vraćamo Vam novac.

STRUČNOST I SIGURNOST

Vaša koža nam je najbitnija. Zbog toga koristimo samo visokokvalitetne sastojke koji dubinski njeguju Vašu kožu tijela i lica.

ODLIČNA ZAJEDNICA

Pridružite se našoj fantastičnoj zajednici tisuća predivnih i njegovanih žena koje svakodnevno koriste La PIEL proizvode.