Ljeto - Kako pripremiti kožu? – La PIEL
VAŠA KOŠARICA
No item added.
Uspješno! Popust se primjenjuje na naplati.
Kod nije valjan.
Primjeni kod
Nastavi kupovinu
''KISS ME'' lip balm
''KISS ME'' lip balm
€3,45
25,99 HRK
Coffee BABE
Coffee BABE
€19,80
149,18 HRK

Ljeto - Kako pripremiti kožu?

Nekoliko savjeta kako pripremiti kožu za izlaganje suncu kako bi izgledala zdravo i primamljivo 

Ljeto nam je pred vratima i već odbrojavamo dane do godišnjeg odmora i izležavanja na plaži, je li tako?

Da biste ovo ljeto zablistali donosimo nekoliko jednostavnih savjeta kako najbolje pripremiti svoju kožu za izlaganje na suncu.

Konzumirajte hranu bogatu antioksidantima, preporuča se uzimanje dodataka MSMa ili beta karotena kako bi pripremili kožu za izlaganje sunčevim zrakama. Hrana bogata beta karotenom obnavlja oštećenu kožu, sprječava prerano starenje te održava zdrav izgled.

Piling za tijelo

Piling za tijelo je vrlo važan korak prije izlaganja suncu jer pilingom uklanjamo mrtve stanice s površine kože koje se nakupljaju i sprječavaju njezino ravnomjerno tamnjenje te na taj način potičemo rast novih zdravih stanica. Vaše tijelo odbacuje stanice gotovo svake minute svakog dana. Ako ih sami ne otklonite, samo će  se nataložiti na koži, dajući koži izgled suhog, sivog i beživotnog tena. Ali, imajte na umu da piling tijela i lica s grubim granulama može uzrokovati ogrebotine i oštećenja na osjetljivoj koži. S obzirom da piling uklanja površinski zaštitni sloj kože i čini je ranjivijom na štetne UV zrake, vrlo je bitno da koristimo kremu sa zaštitnim faktorom prije izlaganja suncu.

Matcha Babe Prirodan Piling Za Tijelo La Piel
Preporučamo da piling ne radite neposredno prije izlaganja suncu, isto kao ni depilaciju.
Funkcija pilinga je da uklanjamo stare, odumrle stanice kože kako bi spriječili zagušivanje te poboljšali hidrataciju kože nanošenjem krema i ovlaživača.

Najbolje ga je raditi ujutro prije nanošenja maske, hidratantne kreme, SPF-a ili šminke. Nemojte zaboraviti: Nakon što ste napraviti piling, nanesite hidratantno mlijeko za tijelo (kliknite i saznajte više o La PIEL Hydra BABE mlijeku) ili kremu za lice (kliknite i saznajte više o La PIEL LAB kremi za lice) kako biste osigurali dovoljno vlage.

 

Hidratacija kože 

Iako nas hidratantna krema ne štiti od UV zračenja, pomaže da naša koža ostane zdrava. Dobra hidratantna krema ne bi trebala sadržavati parabene, silikone, naftne derivate i sl. Više o toj temi možete pročitati na našem blogu 'Kako odabrati pravu kremu za ruke' u kojem smo vam ukratko opisali koje sastojke trebate izbjegavati jer takvi sastojci stvaraju "film" na koži koji vam daje osjećaj glatke kože, dok zapravo takvi sastojci uopće ne hrane kožu iznutra.

 

Hidratantno Mlijeko Za Tijelo S Hijaluronom Nakon Suncanje Hydra Babe

 

Korištenje hidratantnih krema vrlo je važno i nakon sunčanja, da kožu  nahranimo i spriječimo oštećenja izazvana suncem.

Korištenje krema sa zaštitnim faktorom odnosno SPF-a

Kreme sa zaštitnim faktorom (kliknite i saznajte više o La PIEL zaštitnoj kremi) igraju ključnu ulogu kada je riječ o zaštiti od sunca, odnosno UVA i UVB zraka. Kako bi izbjegli opekline od sunca i omogućili koži da ravnomjerno potamni, preporučamo kratkotrajna izlaganja suncu i izbjegavanje izlaganja suncu između 10 i 17 h za vrijeme vrućih ljetnih dana.

Započnimo s licem koje je najizloženije suncu. Nanesite zaštitu preko cijelog lica, vrata dekoltea i tijela, ali se NIKAD ne oslanjajte na BB, CC ili neku osnovnu hidratantnu kremu. U ljetnim mjesecima bi trebali upotrebljavati nešto viši zaštitni faktor 30  ili 50 na licu  dok je za tijelo dovoljan faktor 30 osim ako baš niste totalni fan sunčanja pa mu se izlažete cjelodnevno- što vam nikako ne preporučamo. Kako tamnite prebacite se na kreme  s manjim zaštitnim faktorom. Pri pretjeranom  izlaganju suncu UVA i UVB zrake uzrokuju crvenilo, dehidraciju, staničnu mutaciju, oštećenja stanica, hiperpigmentaciju…. SPF se mora redovito nanositi svakih nekoliko sati i ako se samo jednom namažete tijekom dana ta zaštita vam neće  biti dostatna tijekom cjelodnevnog boravka na suncu. Svake godine bi trebalo koristiti novu kremu za sunčanje i koristiti ju isključivo samo tu sezonu.

Kolličina koju bi bilo potrebno nanijeti na lice je otprilike 1 čajna žličica za lice. Za tijelo, otprilike koliko bi stalo u otvoreni dlan.

 

Kako Pripremiti Kozu Za Suncanje

Stupanj zaštite od UV-zračenja označava se sa SPF (Sun Protection Factor), a mi vam za zaštitu tijela od sunčevih zraka preporučamo korištenje krema sa zaštitnim faktorom 30 (djeca 50+). Jako je bitna i zaštita lica koje je osjetljivije od kože tijela. S obzirom da UV zrake ne možemo osjetiti, često pocrnimo i kada nismo direktno izloženi suncu jer oblaci propuštaju više od 80% UV zračenja. Kada ste na plaži mažite se svaka 2 sata jer vodom, znojenjem i ručnikom skidamo sloj kreme s kože (i kad je u pitanju vodootporna krema!)

Ako imate izuzetno osjetljivu kožu ostanite u hladu. Koža sklona rozacei, ekcemima ili osjetljiva koža, vrlo lako reagira na temperaturne promjene. Rozacea (koja uzrokuje prekomjerno crvenilo, slabljenje kapilara i / ili sitna začepljenja kože) se može pogoršati  ako se koža pregrije uzrokujući još jače širenje i pucanje sitnih kapilara. Toplina također uzrokuje pojačano isparavanje i gubitak vlage iz kože što pak uzrokuje pojavu ekcema. Osjetljiva koža može biti još jače nadražena pretjeranom vrućinom, a atopijski dermatitis (osip izazvan iritacijom ili alergijom kože) može intenzivnije svrbjeti.

Osim lica, koža usnica je isto jako osjetljiva pa i nju moramo zaštititi od štetnog UV zračenja korištenjem lip balma sa zaštitnim faktorom.

Svakako ne preporučamo korištenje raznih home made pripravaka odmah na početku izlaganja suncu. Nakon što malo dobijete boju za vas imamo spreman naš Beach BABE (kliknite i saznajte više) – multinamjensko maslac ulje sa shimmerom/šljokicama. Obogaćen je hijaluronom koji koži daje vlažnost, njegu i elastičnost, a ulja i maslaci osim što ubrzavaju proces tamnjenja kože, pružaju joj nevjerojatnu njegu.

Što ako ipak pretjerate i nastanu opekotine? Ako nisu izrazito jake možete sami kod kuće napraviti sredstva za brži oporavak. Vrlo umirujuće kreme, losioni  i gelovi za hlađenje mogu spriječiti guljenje, smanjiti crvenilo i upalu. Za prvu pomoć može poslužiti i običan jogurt:)

Potrebno je povećati razinu hidratacije vaše kože maskama, gelovima, kremama i losionima. Potrebno ih je nanositi više puta dnevno i izbjegavati sunce.

Vrlo je ugodan i blagonaklon za kožu gel na bazi aloe vere, ali obratite pažnju na sastojke na ambalaži. Postotak aloe vere mora biti visok ako želite da vam se smiri crvenilo i opekline. Gel aloe vere će izuzetno hidratizirati kožu te će povratiti izgubljenu vlagu. Svaka opeklina od sunca udvostručuje rizik od melanoma – ne zaboravite napraviti godišnji liječnički pregled kože i obaviti jednom mjesečno samopregled kako biste otkrili znakove na koži koji mogu upućivati na melanom.

Beach Babe Ulje Za Suncanje Sa Sljokicama

Prehrana

Osim svega navedenoga, vrlo važnu ulogu ima i prehrana, ali i količina vode koju unesemo tokom dana (osobito za vrijeme vrućih ljetnih dana kada moramo piti više tekućine)! Potrebno je najmanje 8 čaša vode dnevno. Ako je moguće, nosite bocu s vodom i ne zaboravite piti barem svakih 30 minuta. Voda ne samo da pomaže da se osjećate svježe, već također sprječava dehidraciju i pomaže pri ispiranju toksina iz kože. Visoka temperatura, vjetar i boravak na otvorenom dovode do dehidracije, što može rezultirati glavoboljama i vrtoglavicama!

Bitno je i do nekoliko tjedana prije izlaganja suncu pojačati unos namirnica koje sadrže vitamin C i E (orašasti plodovi). Vitamin C naći ćete u agrumima, kiviju, jagodama ili pak paprikama dok se vitamin D nalazi u orašastim plodovima. Vitamin C i E također možete konzumirati i putem kapsula koje možete kupiti u ljekarnama i biljnim drogerijama. 

 Zahvaljujući svojim antioksidativnim svojstvima, namirnice koje su bogate beta-karotenom, mogu poboljšati zaštitu vaše kože od UV zračenja. Namirnice koje su bogate beta-karotenom su mrkva, slatki krumpir, bundeva, špinat, tikvice, brokula, mango, marelice, kelj, grašak, rajčica i dinja. Lakši način unosa beta-karotena je možda putem suplemenata odnosno putem dodataka prehrani. Kapsule beta-karotena možete pronaći u ljekarnama i drogerijama no ne zaboravite početi konzumirati kapsule na vrijeme odnosno par mjeseci prije ljeta.  Vitamin C naći ćete u agrumima, kiviju, jagodama ili pak paprikama dok se vitamin D nalazi u orašastim plodovima. Vitamin C i E također možete konzumirati i putem kapsula koje možete kupiti u ljekarnama i biljnim drogerijama.

Konzumiranje ovih namirnica NE zamjenjuje kreme sa zaštitnim faktorom, tako da je njihova upotreba NAJVAŽNIJA.

La PIEL preporuka za ljetne mjesece

Za nevjerojatno mekanu, nahranjenu, glatku i mirisnu kožu preporučujemo jedan od naša tri pilinga. Ovoga puta je to Matcha BABE (kliknite i saznajte više) koji je obogaćen shea maslacem, uljima poput jojobe, badema, pšeničnih klica i ima mirisne note zelenog čaja, limuna, mandarine i bergamota.

Za hidrataciju tijela tu je Hydra BABE (kliknite i saznajte više) mlijeko za tijelo obogaćeno hijaluronom, koenzinom Q10, uljima poput argana, jojobe, noćurka, badema, sjemenki grožđa, masline i mrkve. I obavezan zaštitni faktor kojeg možete naći u našem Sun BABE krema za sunčanje (kliknite i saznajte više) sa zaštitnim faktorom 30 u kojem spoj različitih ulja stvara prirodni zaštitni faktor - sadrži ulje manga, badema, mrkve, kokosa, mandarine i masline, ali i shea i kakao maslac. Također na raspolaganju vam je i Sun BABE face SPF 50 (kliknite i saznajte više), savršena formula i tekstura namijenjena svim tipovima kože. Krema nije preteška ni pregusta, lako se razmazuje i ne ostavlja mastan niti bijeli trag na licu. Vodootporna, bez alergena, bez mirisa i lagane teksture 

U našoj formuli, osim izrazito efikasnih UV filtra, spoj različitih ulja poput mangabademakokosamasline i makadamije, stvaraju prirodni zaštitni faktor. Osim ulja, shea i kakao maslac daju dodatnu njegu i ekstremnu hidrataciju Vašoj koži lica.

 Za ubrzano tamnjenje na suncu: Beach BABE (kliknite i saznajte više) (sadrži ulja poput argana, kokosa, oraha, mrkve, te shea i kakao maslac. U sebi sadrži brončano-zlatni pigment koji koži odmah daje površinski tamniji izgled, uz dodatak sitnih šljokica). 

PS. nosite sunčane naočale i šešir kako bi zaštitile svoje oči od izravne sunčeve svjetlosti :) 

 

Krema Za Suncanje Sun Babe Sa Zastitnim Faktorom 30

Pratite naše savjete i uživajte i ovog ljeta. <3


4 komentara

  • Opremljena sam u potpunosti sa vašim proivodima. Od roza i smeđih šljokica, tao i sa kremom poslije sunčanja.
    Nakon 5 puta izlaganja na suncu, dobila sam preplanuli ten. Najvažnije, nisam izgorila.
    Hvalaa mylapiel❤️❤️❤️❤️

    Snježana
  • Svi Vasi proizvodi za sunce se vec koriste..u najljepsem gradu na svijetu..ljeto je vec dugo..jednostavno uzivam u svim Vasim proizvodima …😘😘😘

    Ines
  • Na vrijeme sam procitala vas blog! Krenulo je toplije vrijeme i kako izgleda ljeto je blizu pa se treba pripremiti. Hvala na savjetima

    Magdalena
  • Jedva čekam ljetooo i već sutra ću krenuti s ovim vašim pripremama kože za ljeto, možda tako prije dođe 🤭

    Paula

Komentiraj

Komentari moraju biti odobreni prije objave

ZAŠTO ODABRATI La PIEL?

BESPLATNA DOSTAVA I POVRAT

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 40 € (301,4 kn) i besplatan povrat uz garanciju od 90 dana. Ne sviđa Vam se proizvod koji ste kupili? Pošaljite ga nazad i vraćamo Vam novac.

STRUČNOST I SIGURNOST

Vaša koža nam je najbitnija. Zbog toga koristimo samo visokokvalitetne sastojke koji dubinski njeguju Vašu kožu tijela i lica.

ODLIČNA ZAJEDNICA

Pridružite se našoj fantastičnoj zajednici tisuća predivnih i njegovanih žena koje svakodnevno koriste La PIEL proizvode.