Kaolin glina - prirodan sastojak za pročišćavanje kože – La PIEL
VAŠA KOŠARICA
No item added.
Uspješno! Popust se primjenjuje na naplati.
Kod nije valjan.
Primjeni kod
Nastavi kupovinu
Silikonski kist za lice
Silikonski kist za lice
€10,60
79,87 HRK
Traka za kosu
Traka za kosu
€11,95
90,04 HRK

Kaolin glina - prirodan sastojak za pročišćavanje kože

Kaolin glina iz kože izvlači loše, a pruža dobro!

Glina se već stoljećima koristi u kozmetičke svrhe i to posebice zato što čisti kožu i poboljšava ten, a potpuno je prirodna. Radi se o ljekovitoj zemlji s velikom sposobnošću upijanja pa zbog toga uspješno izvlači toksine iz kože, odnosno na sebe veže organske molekule, masnoće i otpadne produkte, a bogata je mineralima, kao što su cink, željezo, mangan, koji hrane našu kožu izvana i iznutra.

Zdrava Sjajna Mladolika Koza Glina U Kozmetici

 

Ako Vas muče problemi kao što su masna koža, miteseri, akne ili sjajna T-zona, već ste zasigurno čuli o čudima koje Vašoj koži mogu pružiti maske od gline. Ali što se tiče odabira prave gline za Vašu kožu, stvari Vam možda i nisu tako kristalno jasne. 

Jedna vrsta gline za koju mislimo da zaslužuje posebnu pozornost je kaolin. Ovaj sastojak pronaći ćete kao sastojak brojnih kozmetičkih proizvoda, kao što su maska za lice od gline, gel za čišćenje, piling, i to s dobrim razlogom. Kaolin glina sastojak je kojemu je zadatak dubinska apsorpcija, uklanjanje suvišnog ulja, uklanjanje i sprječavanje akni, mitesera i neželjenog sjaja kože, što u konačnici rezultira vrlo jednostavno - meka, glatka i matirana koža. Da biste saznali kako točno kaolin djeluje, tko bi ga trebao probati i koje proizvode na bazi kaolina koristiti, saznajte u nastavku.

 

Vrste glina i njihovo korištenje u kozmetici

Gline su dostupne u različitim bojama. One nisu obojene, kao što bi se moglo sumnjati, već svoju boju uglavnom dobivaju ovisno o koncentraciji magnezija i željeznih oksida. Na tržištu postoji više vrsta glina:

Vrste Gline Bijela Glina Zelena Glina Zuta Glina Ruzicasta Glina Prirodna Kozmetika
  • zelena glina - najveće koristi od zelene gline imaju masna i nečista koža, a pomaže i kao oblozi za bolne zglobove i mišiće
  • bijela glina (kaolin) - najveće koristi od bijele gline ima osjetljiva koža
  • roza glina - najveće koristi od roze gline ima suha koža
  • crvena glinanajveće koristi od crvene gline ima masna koža 
  • corylus - zbog prisustva silicija koji obnavlja stanice i tonizira kožu, ima anti-age efekt
  • cedrus i cocoa - potiču metabolizam kože zbog velike prisutnosti željeza
  • cydonia - tonizira kožu zbog prisustva kalcija
  • tilia i quecus - zbog prisustva magnezija smanjuju napetost potkožnog tkiva i masnoću
  • vulcanus - bogata je sumporom pa se koristi kod masne kože
  • ljubičasta glina - izvrsna za obnovu kože zbog prisustva mangana

 

Što je kaolin glina?

Kada su u pitanju visoko pročišćavajuća i nježna sredstva za čišćenje i njegu kože, postoje nevjerojatno učinkoviti prirodni sastojci koji nude značajne prednosti u odnosu na uobičajenije, kemijski poboljšane proizvode. Kaolin glina je potpuno prirodan sastojak koji pruža čistu ljepotu, bez toksina i koji slobodno možete koristiti ako Vas zanimaju veganski kozmetički proizvodi. Kaolin je izvrstan za sve tipove kože, a koristi se kao sredstvo za čišćenje, piling, tretman za uklanjanje mrlja i još mnogo toga!

Bijela Kaolin Glina Njega Za Sve Tipove Koze

 

Kaolin glina, koja se naziva i bijela glina ili kineska glina, prvenstveno se sastoji od minerala kaolinita. Naziv "kaolin" potječe od "Gaoling", kineskog sela smještenog u jugoistočnoj provinciji Jiangxi. Mineral je u najčišćem obliku svijetlo bijele boje, ali glina obično ima obojenu nijansu, ovisno o sadržaju minerala u područjima u kojima se kopaju. Crvenkaste nijanse, na primjer, uzrokuju veće razine naslaga željeznog oksida, dok je zelena boja zbog raspadnute biljne tvari. 

 

 

Koje vrste kaolin gline postoje?

Pod pojmom kaolin obično se misli na bijelu glinu, no ona dolazi i u drugim bojama - ružičasta, žuta i crvena glina.

Vrste Gline Za Svaki Tip Koze Prirodna Kozmetika
  • Bijela kaolin glina je najnježnija vrsta gline pa je super za početnike te je možemo naći u mnogim kozmetičkim proizvodima. Glavni zadaci su joj njega i umirivanje kože pa najviše koristi od bijele gline ima osjetljiva i iritirana koža. Iako ne izvlači toksine poput zelene gline, bijela ipak djeluje kao lagani eksfolijant.
  • Crvena kaolin glina ima anti-age učinak pa je dobar za tretiranje zrele kože. U usporedbi s bijelim kaolinom, ima jača upijajuća svojstva pa se preporučuje masnoj i mješovitoj koži, a manje suhoj i osjetljivoj. Poticanje cirkulacije i osvježavanje kože dodatne su koristi crvenog kaolina.
  • Ružičasta kaolin glina zapravo je kombinacija bijele i crvene. Iznimno je blag pa je pogodan za suhi i normalan tip kože. Osim što hrani i njeguje, ružičasta glina poboljšava elastičnost kože i može je se koristiti čak i na okoloočnom području za tretiranje podočnjaka.
  • Žuta kaolin glina je pomoć za kožne probleme kao što su psorijaza, ekcemi i dermatitis te koži vraća prirodni sjaj. Žute je boje zbog željezovog oksida i izrazito je glatke teksture.


Koje su koristi kaolin gline za kožu?

Za kozmetiku i njegu kože kaolin ima važne detoksikacijske i stimulirajuće učinke. Kaolin glina ima blagodati za kožu za bilo koji tip kože. Kaolin i kaolin prah se mogu koristiti samostalno u kombinaciji s vodom ili drugim prirodnim sastojcima za stvaranje vrlo učinkovitih preparata za njegu kože - sredstvo za čišćenje kože, maska, piling. Kaolin se koristi kao/za: 

  1. Izvrsno sredstvo za čišćenje lica: Kaolin glina je blago, ali vrlo učinkovito sredstvo za čišćenje lica. Za razliku od sapuna, kaolin se ne pjeni, a Vašoj koži koristi tako što utječe na uklanjanje mrtvih stanica kože, uklanjanje nečistoća iz Vaših pora čiji rezultat je meka koža! 
  2. Detoksikacija kože i čišćenje pora: Ulje za lice, bakterije i mrtve stanice kože samo su neki od uzroka začepljenja pora. Srećom, kaolin glina može se prilijepiti za ove nečistoće koje uzrokuju začepljenje pora i ukloniti ih s Vaše kože. To ne samo da detoksicira Vašu kožu, već Vam omogućuje i da pore izgledaju manje
    Bijela Kaolin Glina Maska Za Lice Prirodna Kozmetika
  3. Apsorpcija viška ulja: Vaša koža treba prirodna ulja kako bi ostala elastična, ali višak ulja često predstavlja problem. Gline općenito imaju sposobnost upijanja ulja s Vaše kože. Kaolin glina, koja je jedna od najblažih glina, može apsorbirati višak ulja bez skidanja kože i izazivanja suhoće, zbog čega je kaolin pogodan za suhi i osjetljivi tip kože.
  4. Umirivanje kože: Kao što smo već nekoliko puta spomenuli, kaolin glina je nježna i blaga glina, a upravo ta nježnost i umirujuća svojstva koja ima kaolin, čine ju savršenom za smirivanje kože koja je upaljena ili nadražena.
  5. Borba protiv akni: Kaolin glina pogodna je za kožu sklonu aknama tako što nečistoće koje uzrokuju akne uklanja ravno iz pora, na nježan način bez nadraživanja i isušivanja kože. Ako Vam je koža sklona aknama, kaolin glina je izvrsna jer pomaže za čišćenje kože, a da pritom na licu ne uzrokuje više iritacija, upala i crvenila. 
  6. Izvrsni piling:  Kaolin glina je zbog svoje nježnosti izvrstan izbor ako Vam je koža osjetljiva. Prirodna tekstura kaolin gline omogućuje nježno uklanjanje mrtvih stanica kože i nečistoća za nježan i svijetli ten.
  7. Ujednačavanje tena: Svojstva pilinga i dubinskog čišćenja kaolin gline pomažu Vam postići zategnuti izgled kože. Redoviti piling i briga o porama pomažu smanjiti njihovu veličinu, stimuliraju obnovu kože i pružaju Vam zategnuti, zdrav i svježi izgled!
  8. Smanjenje finih linija i bora: Kaolin utječe na smanjenje bora i finih linija zbog čega dugotrajna uporaba kaolin gline može dovesti do toga da Vam se koža učini zategnutija. Postoje i posebne vrste kaolinskih glina, kao što su brazilska crvena i sirova glina koje imaju kliničke studije koje pokazuju izuzetno poboljšanje elastičnosti i čvrstoće kože.

  

Izuzetno regenerativna i hranjiva La PIEL maska za lice

Izrazito regenerativna i hranjiva glinena maska za lice za sve tipove kože. Mineralne gline kaolin i bentonit uklanjaju nečistoće iz pora, a dodatak biljnih ekstrakata, ulja, glicerina i aktivnih sastojaka (ceramidi, niacinamid, copper peptidi, hijaluronska kiselina, kolagen, pantenol, vitamini (E i F)) čini Vašu kožu nahranjenom, glatkom i zdravom. 

Kliknite i saznajte više 

Maska Za Lice Prirodna Kozmetika La Piel Lana Jurcevic


2 komentara

  • Dosad sam cula za crnu glinu al da postoje sve ove vrste?? I da toliko pomazu? Dokaz da svaki dan naucimo netso novo. Hvala sto nam to omogucujete

    Antonia
  • Kad sam pročitala naslov nisam ni znala što je kaolin a sad več naručujem masku za lice 😂

    Marta

Komentiraj

Komentari moraju biti odobreni prije objave

ZAŠTO ODABRATI La PIEL?

BESPLATNA DOSTAVA I POVRAT

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 40 € (301,4 kn) i besplatan povrat uz garanciju od 90 dana. Ne sviđa Vam se proizvod koji ste kupili? Pošaljite ga nazad i vraćamo Vam novac.

STRUČNOST I SIGURNOST

Vaša koža nam je najbitnija. Zbog toga koristimo samo visokokvalitetne sastojke koji dubinski njeguju Vašu kožu tijela i lica.

ODLIČNA ZAJEDNICA

Pridružite se našoj fantastičnoj zajednici tisuća predivnih i njegovanih žena koje svakodnevno koriste La PIEL proizvode.