Kolagen - anti age sastojak – La PIEL
VAŠA KOŠARICA
No item added.
Uspješno! Popust se primjenjuje na naplati.
Kod nije valjan.
Primjeni kod
Nastavi kupovinu
''KISS ME'' lip balm
''KISS ME'' lip balm
€3,45
25,99 HRK
Coffee BABE
Coffee BABE
€19,80
149,18 HRK

Kolagen - anti age sastojak

Imate problema s kožom? Kolagen je savršen za Vas

Njega kože protiv starenja nemoguća je, a da se u razgovoru ne pojave određeni sastojci, od kojih je jedan kolagen. Razlog tome? Između ostalih uloga, kolagen je najvažniji strukturni protein u našoj koži i odgovoran je za dobivanje punašne kože mladolikog izgleda. 

Prirodna Kozmetika Kolagen La PIEL Lana Jurcevic

Što je kolagen?

Kolagen je najzastupljeniji protein u vašem tijelu. To je jedan od glavnih gradivnih dijelova kostiju, kože, mišića, tetiva i ligamenata. Kolagen se također nalazi u mnogim drugim dijelovima tijela, uključujući krvne žile, rožnicu i zube.

Možete to shvatiti kao "ljepilo" koje drži sve ove stvari na okupu. Zapravo, riječ dolazi od grčke riječi "kólla", što znači ljepilo.

Što čini u vašem tijelu?

Postoji najmanje 16 vrsta kolagena. Četiri glavna tipa su tip I, II, III i IV.

Evo detaljnijeg pogleda na četiri glavne vrste kolagena i njihove uloge u vašem tijelu:

  • Tip I. Ova vrsta čini 90% kolagena u vašem tijelu i napravljena je od gusto nabijenih vlakana. Pruža strukturu koži, kostima, tetivama, vlaknastoj hrskavici, vezivnom tkivu i zubima.
  • Tip II. Ova je vrsta kolega izrađena od labavo upakiranih vlakana i nalazi se u elastičnoj hrskavici koja ublažava vaše zglobove.
  • Tip III. Ovaj tip kolagena podržava strukturu mišića, organa i arterija.
  • Tip IV. Ova vrsta kolagena pomaže kod filtracije i nalazi se u slojevima kože.

Kako starite, Vaše tijelo proizvodi manje i manje kvalitetnog kolagena.

Jedan od vidljivih znakova ovoga je na vašoj koži koja postaje manje čvrsta i podatna. Hrskavica također slabi s godinama.

Kolagen i hranjive tvari koje povećavaju njegovu proizvodnju

Sav kolagen započinje kao prokolagen. Vaše tijelo stvara prokolagen kombinirajući dvije aminokiseline - glicin i prolin. Ovaj postupak koristi vitamin C.

Možda ćete moći pomoći svom tijelu u proizvodnji ovog važnog proteina tako što ćete dobiti dovoljno sljedećih hranjivih sastojaka:

  • Vitamin C. Velike količine nalaze se u agrumima, paprici i jagodama.
  • Bjelanjci, pšenične klice, mliječni proizvodi, kupus, šparoge i gljive.
  • Svinjska koža, kokošja koža i želatin, a glicin se nalazi i u raznoj hrani koja sadrži proteine.
  • Sjemenke sezama, kakao u prahu, indijski oraščići i leća.

Uz to, vašem tijelu trebaju visokokvalitetni proteini koji sadrže aminokiseline potrebne za stvaranje novih proteina. Meso , perad, morski plodovi, mliječni proizvodi, mahunarke i tofu izvrsni su izvori aminokiselina.

Kolagen Prirodni Sastojak Pomaze U Njezi Koze La PIEL Lana Jurcevic

Stvari koje oštećuju kolagen

Možda je još važnije izbjegavati sljedeća ponašanja koja uništavaju kolagen:

  • Jesti previše šećera i rafiniranih ugljikohidrata. Šećer ometa sposobnost kolagena da se sam popravi. Smanjite potrošnju dodanog šećera i rafiniranih ugljikohidrata.
  • Dobivanje previše sunca. Ultraljubičasto zračenje može smanjiti proizvodnju kolagena. Izbjegavajte prekomjerno izlaganje suncu.
  • Pušenje. Pušenje smanjuje proizvodnju kolagena. To može oslabiti zacjeljivanje rana i dovesti do bora.

Neki autoimuni poremećaji, poput lupusa, također mogu oštetiti kolagen.

5 PROBLEMA S KOŽOM KOD KOJIH KOLAGEN MOŽE POMOĆI

Kolagen protiv bora

Kolagen je već godinama sastojak kozmetičke industrije. Najviše zbog dokazane sposobnosti pomaganja kod tankih linija i bora. Ali ako vam još uvijek nije jasno zašto je kolagen tako nevjerojatan za starenje kože, podučimo se.

U osnovi je sve u elastičnosti. Istraživanja su pokazala da kolagen mjerljivo poboljšava elastičnost kože.

Što to znači? Elastičnost se odnosi na sposobnost kože da se rasteže i 'odbija'. Također igra čvrstoću ili punašnost. Koža visokog stupnja elastičnosti ima sposobnost suočiti se sa stresorima dana i probuditi se izgledajući zdravo i osvježeno.

Kolagen protiv akni

Kolagen je neophodna komponenta u zacjeljivanju rana. Kao ključni gradivni element kože, kolagen se uvlači poput našeg omiljenog superheroja kada se dogodi ranjavanje.

Kako radi? Ovako: akne stvaraju područje kože koje u osnovi ima mini krizu. Sa svakom začepljenom porom ili prištićem dolazi do prekomjernog razmnožavanja bakterija. Ova bakterija uzrokuje oticanje, crvenilo, iritaciju, upalu. I onda, naravno, počnemo ga dodirivati.

Ova upaljena područja trebaju vrijeme, TLC i, kako se ispostavilo, kolagen, da bi zacijelila.

Kako kolagen pomaže za akne: Za početak, jednostavno dodavanje hidroliziranog kolagena može pomoći u stvaranju pristojne razine kolagena u tijelu. To pomaže zaustaviti prirodno opadanje koje počinjemo doživljavati u dvadesetim godinama i održava kolagen lako dostupnim kada je vašem tijelu najpotrebniji.

A kada je naša koža oštećena aknama, taj se kolagen dobro koristi za zacjeljivanje rane. Kolagen igra ključnu ulogu u ožiljcima, jer ga imunološki sustav koristi za zatvaranje rane i stvaranje "nove" kože na tom području.

A što se tiče te gadne upale? Jedna od ključnih aminokiselina koja se nalazi u hidroliziranim dodacima kolagena, glicin, također djeluje protuupalno.

Kolagen Za Njegovanu Kozu Prirodna Kozmetika La PIEL Lana Jurcevic

Kolagen protiv ekcema i rana 

Iako trenutno nema dokaza koji ukazuju na to da kolagen može spriječiti ekcem, ako se vratimo natrag na dio akni, možemo naglasiti ulogu koju kolagen igra u zacjeljivanju rana na koži.

Izbijanje ekcema gotovo je isto kao i bilo koja druga rana na koži - sve započinje s upalnom fazom, a zatim nastavlja u faze zacjeljivanja. Kolagen je veliki igrač u procesu zacjeljivanja (a da ne spominjemo da je jedna od aminokiselina, glicin, također protuupalno sredstvo ). Stoga sljedeći put kad se suočite s dosadnim ekcemom, razmislite o dodatku kolagena za pomoć u liječenju.

Kolagen protiv suhe kože

Borite se sa suhom kožom? Kolagen također može poboljšati hidrataciju naše kože. Studije su pokazale da 8 tjedana uzimanja kolagena značajno povećava hidrataciju kože.

Kolagen protiv celulita

Genetika je nešto protiv čega se ne možete boriti (koja je u velikoj mjeri odgovorna za to je li netko sklon celulitu), možete računati na kolagen koji će Vam pomoći u borbi protiv njegove pojave na koži. Vidite, jedan od rezultata smanjenja razine kolagena je stanjivanje kože.

Upravo to stanjivanje uzrokuje da pojava celulita i strija postane dramatičnija. Održavanjem visoke razine kolagena (što se pretvara u čvrstoću i elastičnost) manja je vjerojatnost da će se koža srušiti u celulit. Studije su pokazale da je redovito uzimanje dodataka kolagena očito poboljšalo žene s umjerenim celulitom.

KOLAGEN ZA OSTALE ZDRASTVENE DOBROBITI

Ublažavanje bolova u zglobovima

Kolagen pomaže u održavanju integriteta Vaše hrskavice, koja je gumeno tkivo koje štiti Vaše zglobove. Kako se količina kolagena u tijelu smanjuje kako starite, tako se povećava rizik od razvoja degenerativnih poremećaja zglobova poput osteoartritisa.

Neke su studije pokazale da uzimanje dodataka kolagena može poboljšati simptome osteoartritisa i smanjiti ukupnu bol u zglobovima. U jednoj studiji, 73 sportaša koji su svakodnevno konzumirali 10 grama kolagena tijekom 24 tjedna doživjeli su značajno smanjenje bolova u zglobovima tijekom hodanja i mirovanja, u usporedbi sa skupinom koja ga nije uzimala.

Kolagen za zdravlje srca

Istraživači su teoretizirali da uzimanje dodataka kolagena može pomoći u smanjenju rizika od srčanih bolesti. Kolagen osigurava strukturu Vaših arterija, krvne žile koje prenose krv iz Vašeg srca u ostatak vašeg tijela. Bez dovoljno kolagena, arterije mogu postati slabe i krhke. To može dovesti do ateroskleroze, bolesti koju karakterizira sužavanje arterija. Ateroskleroza može dovesti do srčanog i moždanog udara.

Ostale zdravstvene dobrobiti kolegena 

  • Kosa i nokti. Uzimanje kolagena može povećati čvrstoću noktiju sprečavanjem lomljivosti. Uz to, može potaknuti kosu i nokte da dulje rastu.
  • Zdravlje crijeva. Iako ne postoje znanstveni dokazi koji potkrepljuju ovu tvrdnju, neki zdravstveni radnici promiču upotrebu dodataka kolagena u liječenju crijevne propusnosti ili sindroma curenja crijeva .
  • Gubitak težine. Neki vjeruju da uzimanje dodataka kolagena može pospješiti gubitak kilograma i brži metabolizam . Nije bilo studija koje bi podržale ove tvrdnje.

Iako su ovi potencijalni učinci obećavajući, potrebno je više istraživanja prije donošenja formalnih zaključaka.

Kolagen Prirodna Kozmetika La PIEL Lana Jurcevic

4 komentara

  • http://slkjfdf.net/ – Alipuzi Ujiypiy izv.seev.mylapiel.com.mbu.rl http://slkjfdf.net/

    ecupijanej
  • http://slkjfdf.net/ – Ejeasl Umaoxaa sfv.lfok.mylapiel.com.sld.qf http://slkjfdf.net/

    amomigubtigu
  • Nadam se da nisam prekasno pročitala blog i da nije nestašica kremica i ostalih preparata sa kolagenom 😁

    Elena
  • Sad kad sam pročitala ovaj blog, odmah naručujem kremu s kolagenom i mami i sestri i sebi, izgleda da nam svima treba 😁

    Ivana

Komentiraj

Komentari moraju biti odobreni prije objave

ZAŠTO ODABRATI La PIEL?

BESPLATNA DOSTAVA I POVRAT

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 40 € (301,4 kn) i besplatan povrat uz garanciju od 90 dana. Ne sviđa Vam se proizvod koji ste kupili? Pošaljite ga nazad i vraćamo Vam novac.

STRUČNOST I SIGURNOST

Vaša koža nam je najbitnija. Zbog toga koristimo samo visokokvalitetne sastojke koji dubinski njeguju Vašu kožu tijela i lica.

ODLIČNA ZAJEDNICA

Pridružite se našoj fantastičnoj zajednici tisuća predivnih i njegovanih žena koje svakodnevno koriste La PIEL proizvode.