Peptidi za mladoliko lice – La PIEL
VAŠA KOŠARICA
No item added.
Uspješno! Popust se primjenjuje na naplati.
Kod nije valjan.
Primjeni kod
Nastavi kupovinu
Silikonski kist za lice
Silikonski kist za lice
€10,60
Traka za kosu
Traka za kosu
€11,95

Peptidi za mladoliko lice

Što su peptidi i kako Vam pomažu postići mladolik izgled kože?

Ako ste "ovisnici" o kozmetici ili ste samo znatiželjni dok su u pitanju anti-age sastojci, vjerojatno ste čuli barem par tvrtki kako govore o čudotvornim blagodatima peptida u njihovim proizvodima. Zvuči prilično nevjerojatno, ali jesu li peptidi u njezi kože zaista anti-age junaci ili samo precijenjeni sastojci?

Mogu li peptidi doista izbrisati bore? Mogu li peptidi doista zamijeniti botoks? Kako su peptidi osvojili ljubitelje kozmetike diljem svijeta, za što se primjenjuju i zašto ih vrijedi uklopiti u svoju rutinu njege kože?

U nastavku otkrivamo pitanja na sve Vaše odgovore!

Što su peptidi?

Kad govorimo o peptidima, u pitanju su skupine aminokiselina koje su ujedno dijelovi proteina. Proteini su pak građevne jedinice našeg tijela, odnosno tkiva, pa tako i kože. Baš što kuću čine i cigle i vezivni materijali, tako kožu čine različiti peptidni lanci, odnosno proteini. Kako su proteini temeljni blokovi kože, bez peptida naša koža gubi čvrstoću te dolazi do pojavljivanja bora, promjene teksture i smanjenja elastičnosti kože

Peptidi Sastojak Za Zagladen I Mladolik Izgled Lica

Peptidi su sastavni dio kože i jedna od osnovnih građevnih jedinica koži bitnih tvari - kolagen, elastin i keratin. Budući da tijelo s godinama sve manje proizvodi ove spojeve, gubi se čvrstoća i elastičnost lica te se na njemu pojavljuju prve bore. Čim počnete koristiti kozmetiku s peptidima, automatski ćete koži poslati signal da prestane ljenčariti i nastavi neumorno raditi na proizvodnji ovih triju tvari. Rezultat redovite „peptidne” njege je zategnuto, blistavo, glatko i hidratizirano lice bez bora.

Na grčkom, riječ “peptid” znači “hranjiv”, ali u stvari je samo stotina njihove funkcionalnosti povezana s ubrzanom regeneracijom stanica.

 

Djelovanje peptida na kožu lica

Peptidi u kozmetici sve su veći hit jer uspješno djeluju na zaglađivanje bora. Peptidi povećavaju elastičnost i ubrzavaju zacjeljivanje rana, a njihovo korištenje stimulira proizvodnju kolagena, opuštanje mišića i smanjenje bora. Ne samo da djeluju na odgađanje prvih znakova starenja, već pomažu i kod već oštećene kože.

Korištenjem peptida možete reći zbogom dubokim borama – konstantnim poticanjem lučenja kolagena u koži, bore i linije će postajati sve manje. Efekt liftinga i posvjetljenje lica su dodatni bonus.

Ljepotu i otpornost kože u mladosti dugujemo tada najjačoj proizvodnji kolagena. Od tridesetih godina nadalje i pod utjecajem vanjskih čimbenika te stresa, proizvodnja kolagena se pomalo usporava, ali možete biti sigurni da količina ovog specifičnog proteina u koži kreće opadati. Kako je kolagena sve manje, koža postaje sve tanja, osjetljivija, gubi na elastičnosti i pokazuje prve znakove starenja. Baš kao što peptidi grade kolagen, na njih se kolagen i razlaže. Znanstvenim se istraživanjima otkrilo kako upravo ove nakupine aminokiselina mogu potaknuti novu proizvodnju kolagena, ali i pozitivno utjecati na druge važne proteine u koži, kao što su keratin i elastin. Kad nanesete takav specifičan preparat, peptidi "odašilju" poruku kako je došlo do razlaganja kolagena te da je koži potrebna nova "pošiljka" građevnog materijala. Ovim potpuno prirodnim mehanizmom moguće je znatno obnoviti kožu, usporiti njezino preuranjeno starenje i ublažiti pojavu bora i linija.

Neki od najučinkovitijih prirodnih peptida, koji se i upotrebljavaju u proizvodima za njegu kože, jesu peptidi iz graška i tripeptidi. Peptid iz graška prirodnog je podrijetla. Ojačava kolagen i elastin, potiče njihovo daljnje stvaranje u koži te stabilizira poveznicu između derme i epiderme kako bi koža postala čvršća. Tripeptidi su snažan sastojak koji povećava sintezu kolagena i lumikana, koji održava stabilnost vezivnog tkiva, kako bi se ojačala struktura i čvrstoća kože. Čine kožu debljom i pružaju joj svježiji izgled.

 

10 koristi korištenja peptida u njezi kože

Kada se koriste u kozmetičkim proizvodima za kožu, peptidi se svrstavaju u tri glavne kategorije: signalni peptidi, peptidi nositelji i oni koji inhibiraju živčane signale. Djelujući kao glasnici, signalni peptidi mogu pokrenuti sintezu kolagena, što zatim povećava čvrstoću kože.

  1. Smanjenje pojave bora i finih linija: Tako što potiču proizvodnju kolagena, peptidi mogu na koži stvoriti dojam da je punašnija, dakle peptidi Vam mogu pomoći obnoviti kolagen i očuvati mladolik izgled lica. 
  2. Proizvodnja kolagena: Kada se kolagen razgradi, peptidi šalju signal stanicama naše kože, obavještavajući ih da proizvode više kolagena kako bi nadomjestili ono što prirodno gubimo kako starimo. Svake godine proizvodnja kolagena opada, čiji rezultat su bore, dehidracija, promjena boje, gubitak čvrstoće i blijedi ten.
  3. Jačanje kožne barijere: Kada peptidi pomažu u povećanju stanica kože, mogu također pomoći u poboljšanju kožne barijere.
    Peptidi Saveznici Zategnute I Zdrave Koze
  4. Hidratacija: Starenjem se smanjuje proizvodnja kolagena, zbog čega također nastaje dehidracija. Kada peptidi pomažu u jačanju proizvodnje kolagena, to također pojačava hidrataciju i utječe na zadržavanje vlage u koži.
  5. Ima protuupalna svojstva: Antioksidansi koji se nalaze u peptidima pomažu Vam za smirivanje i umirivanje kože, što dovodi do manje upale. 
  6. Čvrsta koža: Signalizirajući stanicama da proizvode kolagen, peptidi pomažu Vašoj koži da postane čvršća. 
  7. Zaglađivanje tena: Povećana proizvodnja kolagena rezultira i zaglađivanjem kože, odnosno koža će Vam biti zaglađena i ujednačena.
  8. Obnova oštećene kože: Peptidi nositelji djeluju na zacjeljivanje Vaše kože iznutra prema van.
  9. Elastičnost kože: Zahvaljujući povećanoj dozi elastina, kojeg će koža početi stvarati zaslugom peptida, Vaše će lice biti čvrsto i zategnuto.
  10. Sprječavanje akni: Peptidi imaju i antibakterijsko djelovanje, što znači da će učinkovito uništiti bakterije odgovorne za nastanak nepoželjnih akni, prištića i mitesera.

Peptidi će biti najdjelotvorniji u proizvodima kao što je hidratantna krema, serum i krema za područje oko očiju. Anti-age proizvodi s peptidima pogodni su za sve tipove kože.

 

Jesu li samo peptidi dovoljni za anti-age njegu?

Iako svugdje u skincare industriji možete naići na razmišljanja kako postoji jedan magični sastojak ili grupa sastojaka kao savršeno anti-age rješenje, nažalost to nije istina. Ne postoji jedino rješenje za sve znakove starenja – iako priznajemo da bi bilo odlično kada bi zaista bilo tako jednostavno.

Peptidi Anti Age Njega Za Zrelu Kozu


Iako peptidi nisu čudotvorni sastojci, dobro je vidjeti ih u proizvodima za njegu kože, no još moramo dosta naučiti oko toga kako najbolje iskoristiti peptide za maksimum djelotvornosti proizvoda za njegu kože.

Većina peptida funkcionira kao agensi koji vežu na sebe vlagu i gotovo većina njih ima teoretsku sposobnost staničnoga komuniciranja koja pomaže koži da se sama popravi. To su uzbudljive blagodati, no tako dugo dok se ne oslanjate samo na peptide. Potreban je dobar miks anti-age sastojaka kako bi koža bila glatka, čvrsta i, da, mladolika.

Nijedan peptid ne djeluje kao botoks ili dermalni filer radi smanjenja bora. Peptidi sigurno nisu topički odgovor za one koji se boje igle, ali učinkovitost peptida kako bi se znakovi starenja smanjili zasigurno postoji!

 

Vrste peptida 

  1. PENTAPEPTIDI: Pentapeptidi potiču proizvodnju novog kolagena i sadrže lipopeptidne masne kiseline u kombinaciji s 5 aminokiselina. Jedan od najpoznatijih pentapeptida je Matrixyl. Kozmetički proizvod koji najčešće sadrži pentapeptide je krema protiv bora, jer stimulira donje slojeve kože, čiji rezultat je puna i podatna koža
  2. HEKSAPEPTIDI: Heksapeptidi sadrže 6 lanaca aminokiselina, a najučinkovitiji iz ove skupine je tzv. argirelin (acetil heksapeptid-3) jer ima sposobnosti opuštanje bora na licu i sprječavanje mišićne kotrakcije, slično kao botoks. Može se nanijeti na cijelo lice, jer utječe na ublažavanje postojećih bora, ali i sprječavanje pojave budućih bora
  3. PALMITOYL OLIGOPEPTID: Proizvodnja kolagena i hijaluronske kiseline u najdubljim slojevima kože zadatak je palmitoyl oligopeptida. Značajno potiče i prirodnu proizvodnju hijaluronske kiseline koja je direktno povezana s regulacijom vlage u koži. Zajedničkim djelovanjem na specifične mehanizme obnove, ovi peptidi višestruko pružaju pomoć za mlad, puni i zdravi izgled kože, uključujući i zrelu kožu s vidljivim znakovima starenja. Uz to, ovaj peptid može se pohvaliti i učinkom koji nam svima treba - zaštita od štetnih učinaka sunčevog UV zračenja. Iako ovaj peptid ne mijenja SPF zaštitnu kremu, djeluje kao dodatni sloj zaštite nježne kože lica.
  4. BAKRENI PEPTIDI: Bakreni peptidi također su poznati i kao bakar glukonat. Mali ulomci proteina u kombinaciji s bakrom postižu zacjeljivanje rana, što prati i regeneracija kože. Bakreni peptidi su sastojci mnogih anti-age proizvoda protiv starenja, zbog svoje sposobnosti da povećaju elastičnost i čvrstoću kože. Utječu i na poboljšanje teksture kože, koja zatim postaje podatna, čvrsta i glatka na dodir. Kako je bakar otrovni metal, na koži se koristi samo u obliku peptida koji ga vežu.

 

La PIEL proizvodi obogaćeni peptidima:

Izuzetno regenerativna i hranjiva maska za lice

Izrazito regenerativna i hranjiva kremno-glinena maska za lice za sve tipove kože. Mineralne gline kaolin i bentonit uklanjaju nečistoće iz pora, a dodatak biljnih ekstrakata, ulja, glicerina i aktivnih sastojaka (ceramidi, niacinamid, copper peptidi, hijaluronska kiselina, kolagen, pantenol, vitamini (E i F)) čini Vašu kožu nahranjenom, glatkom i zdravom. 

Kliknite kako biste saznali više 

Maska Za Lice Prirodna Kozmetika La Piel Lana Jurcevic

Hidratantna i iznimno nutritivna krema za lice

Hidratantna i iznimno nutritivna dnevna i noćna krema za lice, za sve tipove kože. Visokokvalitetna i napredna formula sadrži 6 aktivnih sastojaka: niacinamid, peptide, ceramide, hijaluron, retinol, kolagen koji daju koži lica svježinu i elastičnost, obnavljaju ju, poboljšavaju tonus i teksturu. Kombinacija moćnih sastojaka čini kremu idealnom za održavanje mladolike kože u dvadesetima, a kod zrelije kože ona djeluje kao odličan anti-age. 

Kliknite kako biste saznali više 

Krema Za Lice Prirodna Kozmetika La Piel Lana Jurcevic


2 komentara

  • Uvijek sam mislila da cu se s anti age kozmetikom sresti tek oko 40-te, ali ipak cu krenuti vec sad. Bolje sprijeciti nego lijeciti!

    Franka
  • Svi mi koji smo pročitali sve blogove o svim aktivnim sastojcima ove bogom dane maske i kreme. Hvala La Piel!

    Irena

Komentiraj

Komentari moraju biti odobreni prije objave

ZAŠTO ODABRATI La PIEL?

BESPLATNA DOSTAVA I POVRAT

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 40 € (301,4 kn) i besplatan povrat uz garanciju od 90 dana. Ne sviđa Vam se proizvod koji ste kupili? Pošaljite ga nazad i vraćamo Vam novac.

STRUČNOST I SIGURNOST

Vaša koža nam je najbitnija. Zbog toga koristimo samo visokokvalitetne sastojke koji dubinski njeguju Vašu kožu tijela i lica.

ODLIČNA ZAJEDNICA

Pridružite se našoj fantastičnoj zajednici tisuća predivnih i njegovanih žena koje svakodnevno koriste La PIEL proizvode.