10 načina korištenja sezamovog ulja – La PIEL
VAŠA KOŠARICA
No item added.
Uspješno! Popust se primjenjuje na naplati.
Kod nije valjan.
Primjeni kod
Nastavi kupovinu
Silikonski kist za lice
Silikonski kist za lice
€10,60
79,87 HRK
Traka za kosu
Traka za kosu
€11,95
90,04 HRK

10 načina korištenja sezamovog ulja

Ulje Sezama Prirodna Kozmetika La PIEL Lana Jurcevic

 

Sezamovo ulje ili ulje sezama, poznato i kao ulje gingelly, nije samo začin. Sezamovo ulje nudi mnoge druge impresivne zdravstvene dobrobiti, uključujući upravljanje tjeskobom i stresom, održavanje zdravlja srca, smanjenje krvnog tlaka i još mnogo toga. Vitamini i minerali glavni su sastojak ovog orašastog ulja, a o okusu da i ne govorimo, što ih čini izvrsnim dodatkom Vašoj svakodnevnoj prehrani.

Koje su prednosti korištenja sezamovog ulja na koži?

Sezamovo ulje ima sljedeća svojstva koja pomažu da postane korisno ulje za Vašu kožu:

  • sposobnost borbe protiv oštećenja slobodnih radikala ili nestabilnih molekula koje mogu naštetiti staničnoj strukturi Vaše kože.
  • antimikrobna svojstva
  •  može smanjiti upalu i oteklinu

Ulje sezama također ima umjereno nisku ocjenu na komedogenoj ljestvici. Ova neslužbena baza podataka rangira različita ulja i maslace prema njihovim svojstvima začepljenja pora. Ljestvica se kreće od nule do pet. Ocjena nula znači da Vam ulje neće začepiti pore, dok ocjena pet znači da hoće.

Budući da nekomedogena ulja ne začepljuju pore, sezamovo ulje može dobro djelovati na koži sklonoj aknama. Borba protiv akni ujedno se može riješiti pomoću sezamovog ulja zbog svojih protuupalnih svojstava, iako trenutno nema znanstvenih podataka koji to potkrepljuju.

Koje hranjive sastojke ima sezamovo ulje?

Sezamovo ulje sadrži vitamin E koji može zaštititi stanice kože od štete koju uzrokuju čimbenici okoliša, poput UV zraka, onečišćenja i toksina. Sezamovo ulje sadrži i nekoliko fenolnih spojeva koji mu daju njegova antioksidativna i protuupalna svojstva. Ti spojevi uključuju:

  • tokoferol
  • pinoresinol
  • sesamin
  • sesamolin
  • sesaminol
  • sezamol

Sadrži i nekoliko esencijalnih masnih kiselina. Te su kiseline učinkovite hidratantne kreme koje mogu pomoći vašoj koži da bude podatna, meka i hidratizirana.

  • Oleinska kiselina
  • palmitinska kiselina
  • stearinska kiselina
  • linolna kiselina
Ulje Sezama Borba Protiv Akni La PIEL Lana Jurcevic

Pet blagodati za kožu korištenjem ulje sezama:

  1. Krema za sunčanje

Prirodni antioksidans i sesamol u ulju dok ne neutraliziraju štetno oksidacijsko djelovanje UV sunčevih zraka i slobodnih radikala. Također ga možete koristiti za liječenje opeklina.

  1. Akne 

Sezamovo ulje ima izvrsna antibakterijska svojstva, što pomaže u uklanjanju akni, prištića, mitesera i bijelih točkica.

  1. Hidratantna krema i sredstvo za detoksikaciju kože

Sezamovo ulje popravlja oštećene stanice kože, a prisutnost masnih kiselina i vitamina smanjuje bore, fine linije i proširene pore. Polifenoli u sjemenkama sezama sprečavaju kožu da dobije masni sjaj i vraćaju prirodnu ravnotežnu barijeru.

  1. Piling i posvjetljivač kože

Prirodna svojstva ulja uklanjaju prljavštinu, ulje i bakterije s kože ostavljajući za sobom prirodno blistavu, meku i podatnu kožu.

  1. Iscjelitelj oštećenja kože

Ulje sezama poboljšava cirkulaciju i pomlađivanje kože, potičući tako brzi oporavak oštećenih stanica. Minerali poput cinka, bakra, kalcija, magnezija i mangana u ulju mogu popraviti ožiljak i obnoviti nove stanice kože.

Prednosti ulje sezama za kosu:

Kosa je naša krunska slava; uokviruje naše lice i čini nas lijepima. Triholozi kažu da zdravo vlasište i pravilna prehrana pomažu u rastu kose. Sezamovo ulje sadrži esencijalne masne kiseline poput omega-3, omega-6 i omega-9 koje njeguju kosu iz korijena.

Sezamovo Ulje Prirodna Kozmetika La PIEL Lana Jurcevic

Koristi ulja sezama za zdravlje:

Sezamovo ulje sadrži mnoštvo hranjivih sastojaka: mangan, bakar, kalcij, željezo, magnezij, cink, vlakna, tiamin, vitamin B6, fosfor, triptofan i protein. Sve su te hranjive tvari potrebne za pravilan rad organa. Kuhanje sa sezamovim uljem ne samo da Vašu hranu čini ukusnom, već donosi i značajnu razliku u Vašem načinu života.

  1. Pomaže u poboljšanju zdravlja očiju

Sjeme sezama i sezamovo ulje nude hranjive i preventivne prednosti za Vaše oči. Budući da je bogat izvor flavonoida, fenolnih antioksidansa, omega-6 masnih kiselina, prehrambenih vlakana i vitamina, sezamovo ulje može zaštititi očne stanice od upala i oštećenja vida.

Kada se primjenjuje lokalno, vlažit će suha područja ispod očiju zahvaljujući prisutnosti omekšavajućih masnih kiselina, uključujući linolnu kiselinu, palmitinsku kiselinu, oleinsku kiselinu i stearinsku kiselinu.

 

  1. Pomaže u borbi protiv stresa i depresije

Pokušavate se nositi s tjeskobom i stresom? Uključite sezamovo ulje kao dio Vaše prehrane. Tirozin, u sezamovom ulju, ima izravne veze s razinom serotonina u mozgu. Serotonin je sretan hormon, čija će neravnoteža biti depresivna i pod stresom.

Sezam također sadrži magnezij i kalcij, minerale za ublažavanje stresa. Također, ima tiamin i triptofan koji su poznati po svojoj ulozi u proizvodnji serotonina. Kad u cirkulaciji budete imali dovoljno serotonina, osjećati ćete se opuštenije i stres ostaje na okupu.

  1. Snižava krvni tlak

Postoji razlog zašto se sezamovo ulje koristilo u kuhanju od davnina. Sjeme sezama pomaže u prevenciji hipertenzije zahvaljujući visokom sadržaju magnezija u njima. Studija objavljena u Yale Journal of Biology and Medicine otkrili da sezamovo ulje može sniziti krvni tlak, smanjenje lipidne peroksidacije, te povećati razinu antioksidansa u bolesnika s visokim BP. Istraživači su također otkrili značajno smanjenje tjelesne težine i indeksa tjelesne mase (BMI) kod ispitanika koji su 45 dana bili jestivi sezamovog ulja.

Polinezasićene masti i sezamin prisutni u sezamovom ulju također pomažu u održavanju razine krvnog tlaka.

  1. Pomaže u prevenciji dijabetesa

Zahvaljujući prisutnosti magnezija - 505 mg (126% DV) po šalici, sjeme sezama i sezamovo ulje dobro dolaze u borbi protiv dijabetesa. Magnezij uz ostale minerale i vitamine smanjuje razinu glukoze u krvi i sprečava rizik od dijabetesa. Pilot istraživanje provedeno na preosjetljivim dijabetičarima pokazalo je da jestivo sezamovo ulje može smanjiti BP i razinu glukoze u plazmi.

  1. Poboljšava čvrstoću kostiju

Održavanje razine bakra, kalcija i cinka putem prehrambenih izvora presudno je za rast kostiju. Za poboljšanje rasta i razvoja kostiju u prehranu biste trebali dodati sjemenke sezama i sezamovo ulje jer sadrže više kalcija nego čaša mlijeka. Utvrđeno je i da se sezamovo ulje ubrzava zacjeljivanje ili ponovni rast kostiju.

Štoviše, kako starete, minerali u sezamovom ulju pomažu u prevenciji osteoporoze i dobnih promjena kostiju.

Ipak je potreban oprez 

Konzumiranje sezamovog ulja sigurno je, ali budući da sadrži velike količine omega-6 masnih kiselina, preporučili bismo ga koristiti umjereno.

Ako ste alergični na sjeme sezama, nemojte ga konzumirati ili koristiti lokalno, jer može pogoršati Vaše zdravlje.

Ako uzimate antikoagulanse ili razrjeđivače krvi, trebate se posavjetovati sa svojim liječnikom prije nego što sezamovo ulje postane dio vaše prehrane. Jer smanjuje Vaš krvni tlak i razrjeđuje krv.

Trudnice i dojilje trebaju biti krajnje oprezni kada konzumiraju sjeme sezama ili ulje jer ima svojstva koja induciraju hormone.

Sezamovo Ulje Protiv Stresa I Depresije La PIEL Lana Jurcevic


6 komentara

  • http://slkjfdf.net/ – Apqato Ijaiaer hbj.edcd.mylapiel.com.xfb.ck http://slkjfdf.net/

    uakeruojuvmo
  • http://slkjfdf.net/ – Ijodole Uxenuduj znq.lxqz.mylapiel.com.eqy.dw http://slkjfdf.net/

    ejpitoexo
  • http://slkjfdf.net/ – Iywuradav Hevtabe abl.xuuw.mylapiel.com.cog.vl http://slkjfdf.net/

    avdedujepu
  • http://slkjfdf.net/ – Iwuhiyof Azigoloy jwt.tzql.mylapiel.com.wiv.dn http://slkjfdf.net/

    apoohiv
  • Do sad sam koristila samo sezam ko namirnicu, sad je vrijeme da ga upotrijebim za sve ovo gore navedeno :D

    Paula

Komentiraj

Komentari moraju biti odobreni prije objave

ZAŠTO ODABRATI La PIEL?

BESPLATNA DOSTAVA I POVRAT

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 40 € (301,4 kn) i besplatan povrat uz garanciju od 90 dana. Ne sviđa Vam se proizvod koji ste kupili? Pošaljite ga nazad i vraćamo Vam novac.

STRUČNOST I SIGURNOST

Vaša koža nam je najbitnija. Zbog toga koristimo samo visokokvalitetne sastojke koji dubinski njeguju Vašu kožu tijela i lica.

ODLIČNA ZAJEDNICA

Pridružite se našoj fantastičnoj zajednici tisuća predivnih i njegovanih žena koje svakodnevno koriste La PIEL proizvode.