Zašto samo piling ponekad nije dovoljan?

ZAŠTO PILING?

Redovitim pilingom tijela omogućavamo koži lijep i zdrav izgled što je ključna stvar u njezi kože lica i tijela! To je postupak kojim uklanjamo mrtve rožnate stanice kože, a potičemo rast novih zdravih stanica. Za razliku od kože tijela, preporučamo kožu lica tretirati posebnim proizvodima namijenjeni isključivo za njegu lica. Obnova kože i rast novih zdravih stanica utječe na funkciju, strukturu i izgled kože. Redovitim pilingom tijela omogućavamo koži ravnomjerno tamnjenje, potičemo bolju prokrvljenost, smanjujemo ili preveniramo nastajanje nepravilnosti na koži poput hiperpigmentacije, strija, manjih ožiljaka, uraslih dlačica itd. Pilingom se otvaraju pore nakon čega koža bolje „diše“ te joj to omogućava bolje upijanje proizvoda za njegu kože poput hidratantnih krema, seruma, ulja…

Piling je potrebno raditi jednom do dva puta tjedno, ovisno o stanju kože. U iznimnim situacijama, na primjer ako je koža izuzetno suha ili je u pitanju neki problem poput uraslih dlačica, piling se može raditi i češće. Osim toga, pravovremeno korištenje pilinga igra veliku ulogu. I naizgled zdrava koža također treba povremeno piling kako bi je osvježili, dali joj još ljepši i sjajni izgled, ali i zdravu boju.

Kako koristiti piling?

SUHA koža je danas nažalost jedan od najčešćih problema s kojim se susreće puno žena. Potrebno je razumijeti uzorke suhe kože i čimbenike koji pridonose isušivanju kože. Naravno, njega kože igra veliku ulogu, ali ponekad piling i razna mlijeka za tijelo nisu dovoljni. Zašto?

 

Koža djeluje kao zaštitna barijera pa je zbog toga izložena i vanjskim i unutarnjim utjecajima. Neki od UNUTRARNJIH ČIMBENIKA koji utječu na isušivanje kože su:

 • poremećaj u radu žlijezda lojnica i znojnica
 • genetski manjak proteina filagrina koji predstavlja zaštitnu barijeru od vanjskih utjecaja te je zaslužan za povećani gubitak vode i isušivanje kože
 • dijabetes i zatajenje bubrega mogu dovesti do promjena u stanju kože
 • raspad vezivnog tkiva kože zbog čega koža ima manju sposobnost vezanja vode pa na taj način gubi čvrstoću
 • tijekom trudnoće dolazi do pojava hiperpigmentacije i strija što je moguće spriječiti korištenjem pilinga (ili smanjiti vidljivost strija ako su već nastale).
 • za vrijeme menopauze dolazi do pada razine estrogena što također može dovesti do isušivanja kože

 

Neki od VANJSKIH ČIMBENIKA koji su izuzetno bitni i mogu učiniti kožu osjetljivijom i sklonom isušivanju su:

 • UV zračenje pa je izuzetno važno zaštititi kožu od štetnog UV zračenja, osobito ljeti (za to se pobrinula naša Sun BABE krema za tijelo sa SPF 30)
 • zimi niske temperature smanjuju izlučivanje žlijezda lojnica i uzrokuju isušivanje kože
 • niska vlažnost zraka može uzrokovati dehidraciju kože
 • agresivna sredstva za čišćenje, deterdženti, proizvodi za pranje rublja, sapuni i ostali proizvodi za higijenu..
 • suha koža može biti nuspojava nekih lijekova
 • stres također utječe na pojavu suhe kože

*pravilna prehrana i dovoljna količina vode, fizička aktivnost i dobar san važni su za regeneraciju i obnova kože

 

Mehanički pilinzi poput naših Sugar, Coffee i Matcha BABE pilinga, sadrže sitne čestice soli ili šećera i  mehanički uklanjaju mrtve stanice s površine kože.  Osim prirodnih zrnca, naši pilinzi sadrže sastojke koji kožu ostavljanju mekanom, glatkom, mirisnom i nahranjenom. To su primjerice ulje jojobe, badema, pšeničnih klica, avokada, argana, makadamije, shea maslaca, vitamina E… Miris naranče i vanilije, miris čokolade, naranče i kave.. Ili ipak citrusni miris? Ovisno o tome što volite :)

 

Koža je naš najveći organ, zato brinite o njoj <3


Komentiraj

Komentari moraju biti odobreni prije objave

ZAŠTO ODABRATI La PIEL?

BESPLATNA DOSTAVA I POVRAT

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 300 kn i besplatan povrat uz garanciju od 90 dana. Ne sviđa Vam se proizvod koji ste kupili? Pošaljite ga nazad i vraćamo Vam novac.

STRUČNOST I SIGURNOST

Vaša koža nam je najbitnija. Zbog toga koristimo samo najskuplje sastojke najviše i najčišće kvalitete koji će duboko njegovati vaše tijelo.

ODLIČNA ZAJEDNICA

Pridružite se našoj fantastičnoj zajednici tisuća predivnih i njegovanih djevojaka koje svakodnevno koriste La PIEL proizvode.