Piling u njezi kože – La PIEL
VAŠA KOŠARICA
No item added.
Uspješno! Popust se primjenjuje na naplati.
Kod nije valjan.
Primjeni kod
Nastavi kupovinu
Silikonski kist za lice
Silikonski kist za lice
€10,60
79,87 HRK
Traka za kosu
Traka za kosu
€11,95
90,04 HRK

Piling u njezi kože

Zašto je bitno koristiti piling?

Koža je naš najveći organ koji je u neposrednom kontaktu sa vanjskim svijetom. Ona štiti tijelo od mehaničkih povreda, štetnih UV zračenja i patogenih organizama tj. predstavlja prvu liniju odbrane od bakterija, virusa i drugih mikroorganizama.

Koža sudjeluje u procesima izlučivanja koji se vrše kožnim žlijezdama i prima vanjski podražaj pomoću brojnih receptora koji su u njoj smješteni – za toplo, hladno, dodir, pritisak i bol.

Zbog svega ovoga, njenom njegovanju i održavanju moramo pokloniti specijalnu pažnju tj. moramo je tretirati redovno i na pravi način.

Poznato je da je i Kleopatra u starom Egiptu primjenjivala masažu i nanosila na kožu piling od morske soli. Koža je od njega izuzetno mekana i otklanja odumrle stanice te potiče cirkulaciju kože. Pilinzi su poput deserta u svijetu za njegu kože. Pilinzi ne bi trebali služiti kao zamjena za gel za tuširanje, no propuštate pravu poslasticu ako u potpunosti preskočite piling.

Redovitim pilingom tijela omogućavamo koži lijep i zdrav izgled što je ključna stvar u njezi kože lica i tijela! Pilingiranje kože postupak je kojim uklanjamo mrtve rožnate stanice kože, a potičemo rast novih zdravih stanica. Za razliku od kože tijela, preporučamo kožu lica tretirati posebnim proizvodima namijenjenim isključivo za njegu lica. Obnova kože i rast novih zdravih stanica utječe na funkciju, strukturu i izgled kože. Redovitim pilingom tijela omogućavamo koži ravnomjerno tamnjenje, potičemo bolju prokrvljenost, smanjujemo nastajanje nepravilnosti na koži poput hiperpigmentacija, strija, manjih ožiljaka, uraslih dlačica itd. Pilingom se otvaraju pore nakon čega koža bolje „diše“ te joj to omogućava bolje upijanje proizvoda za njegu kože poput hidratantnih krema, seruma, ulja…

Posebno je dobro obaviti piling tijela prije odlaska na more. Tako će vaša boja biti ujednačena. Redoviti piling tijela može poboljšati vašu cirkulaciju, izgladiti suhe dijelove na koži i pročistiti pore. Nekad su pilinzi za tijelo možda bili preoštri i grubi za vašu kožu. No, najnovije formule kozmetičkih proizvoda daju sjajne rezultate, a uz to one i njeguju kožu.

Zašto je važno raditi piling?

  • Toksini – kada se organizam oslobađa toksina, jedan od načina eliminacije je putem kože. Pilingom kože mi eliminiramo toksine koji se nalaze na njenoj površini i stimuliramo rast novih stanica
  • Celulit – specijalna tehnika pilinga pospješuje cirkulaciju tj. poboljšava protok krvi i drugih tjelesnih tekućina što utječe da koža bude čvršća i zdravija. 
  • "Skin glow" – postoje različiti sastojci koji se koriste prilikom pilinga. Jedan od njačešće korišćenih je morska sol ili šećer. 
  • Relaksacija – piling i pilingiranje tijela također umiruje i izaziva opuštanje cijelog tijela s obzirom da su pokreti slični kao pri masiranju tijela

Vrste pilinga 

Mehanički piling koristi mehaničku silu tj. uklanja mrtve stanice kože. On podrazumijeva korištenje abrazivnih sastojaka kao što su morska sol, šećer, mljevena zrna kave, u kombinaciji sa nekim masažnim ili esencijalnim uljem. Za razliku od tijela, piling za lice mora biti mnogo nježniji, sa malim, okruglim i finim  sastojcima.

Drugi, agresivniji i efektivniji oblik mehaničkog pilinga koji se koristi za kožu lica je mikrodermoabrazija. Za ovaj oblik pilinga se koriste specijalni aparati sa kristalnim ili dijamantnim glavama.

Kemijski piling koristi enzime, voćne (AHA) i betahidroksne kiseline (BHAS) koje oslobađaju supstance nalik ljepilu i na taj način eksfoliraju kožu u cijelosti držeći mrtve stanice zajedno. Kemijski piling može biti nježan ili prilično agresivan, sve ovisi o  jačini i vrsti sastojaka koji se koriste. Može se koristiti za lice i tijelo. Kemijski pilinzi za lice mogu biti jači, dok su oni za tijelo nježniji.

 

Vaznost Pilinga Za Tijelo Benefiti

 

Piling kože predstavlja jedan od tretmana koji sa površinskog sloja kože – epiderme uklanja ostarjele i mrtve stanice. Zbog normalnog fiziološkog procesa koji podrazumijeva svakodnevnu zamjenu stanica, kao i zbog mogućeg nagomilavanja istih, piling čini važan dio osobne zdravstvene higijene. Eliminacijom sloja mrtvih stanica sprječavamo njihovo nagomilavanje na površini, poboljšava se disanje kože, a samim time se i olakšava apsorpcija sastojaka iz raznih preparata koje nanosimo na njenu površinu. Ukoliko se redovno i pravilno radi, piling čisti, hidrira i daje koži svježiji izgled, čineći je mekšom i glatkom.

Piling je potrebno raditi jednom do dva puta tjedno, ovisno o stanju kože. U iznimnim situacijama, na primjer ako je koža izuzetno suha ili je u pitanju neki problem poput uraslih dlačica, piling se može raditi i češće. Isto tako, ne bi bilo loše da se posavjetujete s dermatologom ako imate neko posebno stanje kože i niste sigurni smijete li uopće obavljati piling. Obično je najlakše napraviti piling tijela pod tušem ili u kadi. Kružnim pokretima ga nježno umasirate u kožu i temeljito isperete toplom vodom.

 

Kako koristiti piling?

Nacin Koristenja Pilinga Za Tijelo

Korištenje pilinga - na što treba obratiti pažnju

Ne preporučamo koristiti piling koji je namijenjen tijelu, na licu jer korištenje grubljih pilinga može izazvati mikro oštećenja na koži lica.

Vrlo je lako pretjerati sa pilingom. Kako se to ne bi desilo, posavjetujte se sa vašim dermatologom o preparatu koji bi najbolje odgovarao vašoj koži, kao i o učestalosti tretmana. Izbjegavajte piling tokom ljeta i jako sunčanih dana. Ne pretjerujete sa mikrodermoabrazijom i kemijskim pilinzima, jer oni mogu dovesti do uklanjanja zaštitnog sloja kože i pretjerane izloženosti dermisa. Uvijek napravite pauzu između pilinga i depilacije.

Suha koža i piling 

Ni najluksuznija krema neće moći ispuniti svoj cilj ako se ne riješite odumrlih stanica. Zbog suhog zraka i hladne klime, prirodni proces eksfolijacije je usporen, što znači da se više odumrlih stanica zadržava na površni kože. To dovodi do osjećaja zatezanja i osjetljivosti pa je potrebno redovito, jednom do dva puta tjedno raditi blagi piling, osim kod osjetljive i nadražene kože kod koje treba izbjegavati bilo kakvu vrstu trenja.

SUHA koža jedan je od najčešćih problema s kojim se susreće puno žena. Potrebno je razumijeti uzorke suhe kože i čimbenike koji pridonose isušivanju kože. Naravno, njega kože igra veliku ulogu, ali ponekad piling i razna mlijeka za tijelo nisu dovoljni. Zašto?

 Koža djeluje kao zaštitna barijera pa je zbog toga izložena i vanjskim i unutarnjim utjecajima. Neki od UNUTRARNJIH ČIMBENIKA koji utječu na isušivanje kože su:

  • poremećaj u radu žlijezda lojnica i znojnica
  • genetski manjak proteina filagrina koji predstavlja zaštitnu barijeru od vanjskih utjecaja te je zaslužan za povećani gubitak vode i isušivanje kože
  • dijabetes i zatajenje bubrega mogu dovesti do promjena u stanju kože
  • raspad vezivnog tkiva kože zbog čega koža ima manju sposobnost vezanja vode pa na taj način gubi čvrstoću
  • tijekom trudnoće dolazi do pojava hiperpigmentacije i strija što je moguće spriječiti korištenjem pilinga (ili smanjiti vidljivost strija ako su već nastale).
  • za vrijeme menopauze dolazi do pada razine estrogena što također može dovesti do isušivanja kože

 Neki od VANJSKIH ČIMBENIKA koji su izuzetno bitni i mogu učiniti kožu osjetljivijom i sklonom isušivanju su:

  • UV zračenje pa je izuzetno važno zaštititi kožu od štetnog UV zračenja, osobito ljeti (za to se pobrinula naša Sun BABE (kliknite za više) krema za tijelo sa SPF 30)
  • zimi niske temperature smanjuju izlučivanje žlijezda lojnica i uzrokuju isušivanje kože
  • niska vlažnost zraka može uzrokovati dehidraciju kože
  • agresivna sredstva za čišćenje, deterdženti, proizvodi za pranje rublja, sapuni i ostali proizvodi za higijenu..
  • suha koža može biti nuspojava nekih lijekova
  • stres također utječe na pojavu suhe kože

Osim kozmetičkih proizvoda za suhu kožu, hidratizirajte se i iznutra – pijte puno vode i biljnih čajeva. A za dodatno vlaženje organizma, u svakodnevnu prehranu uvrstite namirnice bogate omega-3 masnim kiselinama koje blagotvorno djeluju na kožu, kao npr. hladno prešano laneno ulje, riba, orašasto voće i avokado.

Za, zdravu, nahranjenu i hidratiziranu kožu predlažemo naš Hydra BABE mlijeko za tijelo (kliknite za više) koje u sebi osim 7 ulja, sadrži i koenzim Q10, ali i hijaluronsku kiselinu koja je jedan od najvećih humektanta koji vežu na sebe vodu i održavaju kožu hidratiziranom i zdravom, mekanom na dodir.

Mehanički pilinzi poput naših Sugar, Coffee i Matcha BABE pilinga, sadrže sitne čestice soli ili šećera i uklanjaju mrtve stanice s površine kože.  Osim prirodnih zrnca, naši pilinzi sadrže sastojke koji kožu ostavljanju mekanom, glatkom, mirisnom i nahranjenom. To su primjerice ulje jojobe, bademovo ulje, ulje pšeničnih klica, ulje avokada, arganovo ulje, ulje makadamije, shea maslac, vitamin E… Miris naranče i vanilije, miris čokolade, naranče i kave.. Ili ipak citrusni miris? Ovisno o tome što volite :)

Pilinzi se mogu kombinirati i sa masažom, i oni su često uvodne procedure kod nekih specijaliziranih tretmana  jer čiste kožu, potiču cirkulaciju i limfni sistem i pripremaju tijelo za masažu, a na taj način omogućavaju i lakše prodiranje ljekovitih sastojaka u dublje slojeve kože.

Koža je naš najveći organ, zato brinite o njoj <3

Prirodni Pilinzi Za Tijelo La Piel Sugar Matcha I Coffee Babe

4 komentara

  • http://slkjfdf.net/ – Ebonowo Aqaqkui roz.laqv.mylapiel.com.pwa.js http://slkjfdf.net/

    owubofewu
  • http://slkjfdf.net/ – Ezabyig Eyafog hxc.zvrx.mylapiel.com.lnb.wi http://slkjfdf.net/

    faguwewoj
  • Obozavam piling a pogotovo Coffe Babe. Zanimljivo je procitati koje su to pozitivne stvari koje nam piling pruza

    Mila
  • Moram priznati da ne radim piling baš često ali sad kad sam pročitala ovo radit ću ga češće i redovito. Jedva čekam vidjeti rezultate 🤩

    Barbara

Komentiraj

Komentari moraju biti odobreni prije objave

ZAŠTO ODABRATI La PIEL?

BESPLATNA DOSTAVA I POVRAT

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 40 € (301,4 kn) i besplatan povrat uz garanciju od 90 dana. Ne sviđa Vam se proizvod koji ste kupili? Pošaljite ga nazad i vraćamo Vam novac.

STRUČNOST I SIGURNOST

Vaša koža nam je najbitnija. Zbog toga koristimo samo visokokvalitetne sastojke koji dubinski njeguju Vašu kožu tijela i lica.

ODLIČNA ZAJEDNICA

Pridružite se našoj fantastičnoj zajednici tisuća predivnih i njegovanih žena koje svakodnevno koriste La PIEL proizvode.