Korištenje SPF kreme i njega kože zimi – La PIEL
VAŠA KOŠARICA
No item added.
Uspješno! Popust se primjenjuje na naplati.
Kod nije valjan.
Primjeni kod
Nastavi kupovinu
''KISS ME'' lip balm
''KISS ME'' lip balm
€3,45
25,99 HRK
Coffee BABE
Coffee BABE
€19,80
149,18 HRK

Korištenje SPF kreme i njega kože zimi

Dani su sve kraći, vani je sve hladnije...to znači samo jedno - još malo i dolaze nam zima i (nadajmo se) snijeg! No dolaskom hladnijih dana, dolaze i nova skincare pitanja. 

Moram li SPF kremu pospremiti do sljedećeg ljeta? Kako zimi njegovati lice i kožu? Kako zimi zaštititi kožu? U nastavku saznajte koji su odgovori, savjeti i naši mali trikovi. 


Jeste li znali da Vaša koža može pretrpjeti oštećenja od sunca i zimi? Da, tako je! UV zrake su prisutne cijele godine pa je potrebno kožu štititi od sunca svaki put kad smo mu izloženi, u bilo koje godišnje doba, a ne samo ljeti. “U zimi mi ne treba zaštitni faktor jer  nema sunca i jer su temperature niske”  jedna je od najvećih zabluda kada je u pitanju njega kože zimi. No budući da su sunčeve zrake zimi toliko snažne da na nas imaju utjecaj i preko najgušćih oblaka, sunčeve zrake na našoj koži mogu ostaviti itekako veliku štetu, čak i kada toga nismo svjesni. 


Kao što smo već naučili prije ljeta, postoje UVA i UVB zrake koje su odgovorne za prijevremeno starenje kože, dok UVC zrake blokira ozonski omotač pa na nas, na našu sreću, nemaju štetni utjecaj. UVA zrake prolaze kroz oblake, staklo i epidermu i vrlo duboko prodiru u kožu. Dugoročno gledano mogu promijeniti stanice i uzrokuju fotostarenje, alergiju (odnosno netoleranciju na sunce), poremećaje u pigmentaciji, bubuljice pa čak i razvoj raka kože. UVA zrake potiču uništavanje elastičnih i kolagenih vlakana što rezultira obješenom kožom, gubitkom čvrstoće kože i nastankom bora pa korištenje SPF kreme može imati i anti-aging učinak. UVB zrake za razliku od UVA zraka ne prodiru kroz oblake i staklo, ali prolaze kroz epidermu i odgovorne su za preplanulost, ali i za opekline, alergijske reakcije i rak kože. Zbog svih mogućih štetnih učinaka, neophodno je kožu zaštititi i od UVA i od UVB zraka.


Upravo zbog toga, kad biramo proizvode za zimsku njegu kože, bitno je izabrati one koji u sebi sadrže SPF zaštitni faktor. Dermatolozi preporučuju da biramo proizvod sa zaštitnim faktorom koji sadrži minimalno SPF 30. Budući da UVA zrake, koje na našu kožu mogu imati jako velik štetni utjecaj, prodiru i kroz staklo, korištenje zaštitne kreme za lice sa SPF faktorom neophodno je čak i ako radite u uredu pored prozora ili puno vremena provodite u vožnji.

Kremu sa zaštitnim faktorom potrebno je nanositi na lice više puta dnevno, pogotovo ako se bavite aktivnostima koje potiču na učestalije znojenje. Također, preporuča se da SPF kremu sa zaštitnim faktorom uz područje lica stavljate i na ostale dijelove tijela koji su izloženi suncu. Na primjer ako ne nosite kapu, SPF kremu potrebno je nanijeti i na uši, a ako nemate šal, zaštitni faktor trebali biste staviti i na područje vrata. 

Ako ste otputovali na zimovanje i dane provodite uz zimske radosti okruženi snijegom, uz dobro poznate rekvizite kao što su šal, kapa i rukavice, uz sebe biste trebali imati i kremu sa zaštitnim SPF faktorom. SPF faktor je za uživanje na snijegu toliko bitan jer upravo od refleksije sunčevih zraka iz snijega do kože dolazi 80% UV zraka. Kako bismo tu brojku stavili u kontekst, usporedit ćemo tih 80% reflektiranih sunčevih zraka iz snijega s 25% sunčevih zraka koje ljeti reflektira pijesak! Tko bi rekao, zar ne?

Zamislite vrući ljetni dan. Cijeli dan ste na plaži, malo ležite na suncu i upijate boju, zatim skočite u more kako biste se osvježili, pa opet ležanje na suncu, more, i tako u krug. Koliko puta ste u takvom danu nanijeli SPF kremu? Sigurni smo da ste svaki put kad ste izašli iz mora tijelo namazali SPF kremom, a prije nego ste ulazili u more, na lice i gornji dio tijela još dodatno nanijeli sloj zaštitnog faktora.

Pa zašto onda i zimi ne biste SPF kremu nanosili više puta dnevno? Iako to ne shvaćamo, zimski hladni uvjeti skidaju SPF faktor s našeg lica još u većoj mjeri nego je to slučaj ljeti. Snijeg i niske temperature u kombinaciji s jakim vjetrom uništavaju i skidaju slojeve zaštitnog faktora s naše kože što rezultira smanjenom efikasnošću SPF kreme. Kako bismo ljetnu rutinu primijenili i zimi i na taj način nepovoljnim zimskim uvjetima uzvratili, savjetujemo Vam da umjesto jednog jutarnjeg nanošenja SPF kreme, zaštitni faktor nanosite svaka 2 sata.

Zimska Njega Koze Krema Sa Zastitnim Faktorom La Piel Prirodna Kozmetika Lana Jurcevic

 

U pomoći protiv štetnih sunčevih zraka neka Vam pomogne La PIEL Sun BABE Face krema za lice sa SPF 50 (kliknite za više) koja štiti kožu lica od štetnog sunčevog UVA i UVB zračenja. Ona u svojoj formuli, osim izrazito efikasnih UV filtara, sadrži i spoj različitih ulja poput manga, badema, kokosa, masline i makadamije koji stvaraju prirodni zaštitni faktor. Osim ulja, Sun BABE Face SPF 50 krema za lice sadrži i shea i kakao maslac koji Vašem licu pružaju potrebnu hidrataciju, sprječavaju gubitak vlažnosti i isušivanje te pridonose povećavanju elastičnosti kože. Siguran je i za iznimno osjetljivu kožu i može Vam pomoći i u zacjeljivanju manjih rana i opeklina. Sun BABE koji Vašem licu daje zaštitu od štetnih UV sunčevih zraka, ekstremnu hidrataciju i potrebnu njegu također je i bez alergena. 

Kako biste svoju zimsku rutinu korištenja SPF faktora u zaštiti i njezi kože upotpunili, za Vas također imamo još neke trikove. Slijedite naše beauty savjete i proljeće dočekajte bez oštećenja, zatezanja i perutanja kože i lica.

  1. UMIVANJE I TUŠIRANJE U MLAKOJ VODI! Iako znamo da je osjećaj božanstven, nastojte izbjegavati kupanje i tuširanje u prevrućoj vodi jer ona dodatno pojačava isušivanje kože. Zimi izbjegavajte korištenje vrlo vruće vode, bilo za pranje ruku, lica ili za kupanje. Razlog tome je što visoka temperatura vode dehidrira kožu i iz kože uzima masnoću, ostavljajući je suhom i crvenkastom. Vruća voda također dodatno narušava hidrolipidni sloj kože, koji održava prirodnu ravnotežu vlage, a preporuča se da tuširanje ne traje  duže od 10 minuta. Nakon tuširanja, kožu nikako ne biste smijeli sušiti trljanjem jer se tako koža dodatno oštećuje. Umjesto trljanja, preporučamo da kožu osušite tapkanjem. Također, nipošto nemojte preskakati nanošenje hidratantne kreme kako bi Vaša koža ostala njegovana i zdrava. Izbjegavajte proizvode koji sadrže alkohol i proizvode na bazi sapuna, a nakon tuširanja na tijelo nanesite bogatu kremu koja sadrži biljna ulja (arganovo ulje, bademovo ulje, maslinovo ulje). U tome Vam može pomoći naše La PIEL Hydra BABE mlijeko za tijelo (kliknite za više) koje sadrži biljna ulja čime Vašu kožu njeguje i hidratizira te koži vraća vlažnost i elastičnost. 
  2. Piling Za Tijelo Od Kave La Piel Prirodna Kozmetika Lana Jurcevic
    KORISTITE PILING! Piling u njezi kože jedan je od važnijih koraka na koji često zaboravljamo, a zimi je jednako bitan kao i ljeti. Samo zato što Vam je koža pokrivena s nekoliko slojeva odjeće ne znači da trebate prestati s korištenjem pilinga. Naime, nakupljanjem mrtvih stanica koža može izgledati ispucalo, a nekorištenjem pilinga i proizvodi za njegu kože neće jednako dobro funkcionirati. Uklonite odumrle stanice kako bi aktivni sastojci iz hidratantne kreme prodrli što dublje i bili što učinkovitiji. S obzirom na to da je zima, kod odabira budite nježni prema svojoj koži i odaberite one proizvode koji u sebi sadrže hranjiva ulja. Isprobajte La PIEL Coffee BABE piling za tijelo (kliknite za više) od kave i šećera koji obavlja eksfolijaciju kože, tj. skida mrtve stanice s površine kože i potiče ju na samoregeneraciju, te regenerira, hrani i zaglađuje čime Vaša koža postaje zdrava, mekana i njegovana. Kako biste postigli najbolji efekt, Coffee BABE piling kombinirajte s Hydra BABE mlijekom za tijelo.
  3. SVOME TIJELU PRUŽITE HIDRATACIJU! Zimi je hidratacija kože važnija nego ikad. Pojačano isušivanje kože zbog vremenskih uvjeta i zbog suhog zraka u zagrijanim prostorijama može uzrokovati prhutanje i zatezanje kože, što neće popraviti čak niti najbolji makeup. Štoviše, makeup na takvoj koži može izgledati vrlo neuredno.  Ključ rješavanja tih problema je hidratacija. Zimi je Vašoj koži potrebna dodatna količina hidratantnih sredstava koja štite kožu i njeguju je kako bi se zaštitila lipidna barijera koja zbog vremenskih uvjeta i suhog zraka može biti pogođena. Suočeno s takvim uvjetima, Vaše tijelo bori se s gubitkom vode i dehidracijom i kao rezultat toga, masti u koži teže upijaju vodu i lakše izlaze na površinu. Otuda dolaze i neugodan osjećaj zatezanja zbog suhoće, ljuštenja i pojave malih rana i pukotina. Bez obzira na to kakav tip kože imate, za kremom koja je malo masnija trebate posezati svakodnevno jer će Vam pomoći pri održavanju Vaše kože zdravom i izbalansiranom. U tome nek Vam pomogne La PIEL Hydra Babe mlijeko za tijelo (kliknite za više) koje svojim prirodnim sastojcima dubinski njeguje i hrani Vašu kožu, sprječava gubitak vlažnosti i Vašoj koži vraća elastičnost. Osim hidratacije izvana, kožu je potrebno hidratizirati i iznutra pa Vam preporučamo piti što više vode ili biljnih čajeva, kako biste svojem tijelu omogućili prijeko potrebnu hidrataciju. U održavanju kože mekom i elastičnom  voda igra važnu ulogu zbog čega je zimi vrlo važno piti dovoljno vode. Bez vlage koža gubi fleksibilnost, a isušivanje i perutanje neće biti samo “zimski problem”, već može postati i dermatološki problem. Suhoj i ispucaloj koži potrebna je barem 1,5 litra vode dnevno. 
    Njega Tijela Hidratacija Koze La Piel Prirodna Kozmetika Lana Jurcevic
  4. NJEGUJTE SVOJE RUKE! Koža ruku, koja je najizloženija, za hladnijih mjeseci pretrpi najviše oštećenja. U kombinaciji sa čestim pranjem ruku i većom uporabom antibakterijskih proizvoda za dezinfekciju, mogu se pojaviti čak i bolna oštećenja. Koža na našim rukama tanja je i sadrži manje žlijezda lojnica nego na većini ostalih dijelova tijela pa je zbog toga za hladnog vremena, ali i boravka u grijanim prostorima, često teško održavati ruke vlažnima, što može dovesti do suhe kože koja u nekim slučajevima svrbi i puca. Upravo zbog te izloženosti hladnom zraku i isušivanja u kombinaciji s vrućim zrakom, njega ruku se u zimskim mjesecima ne smije zanemariti. Zbog zimskih uvjeta na Vašim rukama mogu se pojaviti sitne pukotine pa čak i infekcije. Kako biste to izbjegli, pokušajte ruke održavati toplima uz pomoć rukavica ili, u nedostatku boljeg, džepova, i ne zaboravite sa sobom uvijek imati hidratantnu kremu za ruke. Također, iz ormarića izbacite kreme i sapune koji sadrže mnogo umjetnih sastojaka, alkohola i parfema jer i oni s kože skidaju njezina ulja te radije posegnite za prirodnom kozmetikom. Budući da je masnija od La PIEL kreme za ruke, za zimske mjesece preporučujemo Vam La PIEL kremu za suhe ruke i stopala (kliknite za više) koja je obogaćena ceramidima, lanolinom, shea maslacom i uljima poput ulja avokada, jojobe i badema. Budući da su ceramidi lipidi koji čine kožnu barijeru, La PIEL krema za suhe ruke i stopala štitit će Vašu kožu od oštrih zimskih vanjskih utjecaja i smanjiti gubitak vode. Lanolin i shea maslac također su zaslužni za hidrataciju i vlažnost kože, dok ulja pomažu u njezi Vaše kože i potiču zacjeljivanje ako Vam je koža oštećena. 
    Krema Za Ruke La Piel Prirodna Kozmetika Lana Jurcevic
  5. KORISTITE NJEŽNE PROIZVODE! Tijekom zimskih  mjeseci preporuča se korištenje što nježnijih proizvoda za njegu kože. Izbjegavajte proizvode s jakim mirisom i velikom količinom alkohola kako ne biste svoju kožu isušili još više. Potražite šampone, sapune i hidratantne kreme koje imaju što laganiju formulu kako bi Vaša koža tijela, ali i lica, ostala meka i nježna na dodir.
  6. PAZITE NA PREHRANU! Jednako kao i njega kože, kada je riječ o izgledu i zdravlju kože, prehrana također ima vrlo važnu ulogu. Minerali, proteini i vitamini pomažu da Vaša koža ostane zdrava i blistava, a prehrana je važna za očuvanje Vaše kože iznutra, njome možete podići imunitet i izbjeći neugodne “nuspojave” ekstremnih zimskih uvjeta. Kako sve zapravo počinje od onoga što unosimo u svoje tijelo, tijekom zimskih mjeseci pokušajte u prehranu uvrstiti što više voća i povrća (najbolje onog bogatog antioksidansima kao što su naranče, mandarine, paprika, špinat, đumbir...), a izbjegavajte namirnice koje sadrže aditive i konzervanse. Omega 3 masne kiseline čine kožu prirodno vlažnom, stoga svoju prehranu obogatite nezasićenim masnim kiselinama, npr. morskom ribom, orašastim plodovima i sjemenkama. 
  7. NE ZABORAVITE NA USNE! Zadnji, ali ne najmanje važan savjet posvetit ćemo Vašim usnama. :) Koža usana je gotovo 70% tanja od kože na ostatku tijela što usne čini najosjetljivijim dijelom tijela. Budući da u usnama nema lojnih žlijezda, koža na usnama brzo gubi vlagu zbog čega je isušivanju i pucanju podložnija nego ostali dijelovi lica i tijela. One uslijed zime, vjetra i hladnih temperatura u kombinaciji s niskom zaštitom od UV zraka postaju krhke i suhe. Kako biste spriječili neugodno pucanje i svoje usne održali mekanima i zdravima, njegujte ih pomoću La PIEL “KISS ME” lip balma (kliknite za više). Prirodna formula “KISS ME” lip balma koja je obogaćena vitaminima i hranjivim sastojcima, Vašim će usnama pružiti potrebnu zaštitu, njegovati ih i hidratizirati. I još par savjeta, ako su Vam usne neugodno suhe, nikako nemojte prelaziti jezikom preko njih. Iako to u prvom trenutku godi, koža na usnama se na taj način zapravo još više isušuje. Također Vam preporučujemo da jedanput tjedno svojim usnama pružite piling, a ruž za usne pokušajte nositi što manje. Ove zime uzmite u obzir naše male savjete i svojim usnama pružite njegu koja im je potrebna i zimi. 
    Njega Usana La Piel Prirodna Kozmetika Lana Jurcevic


I za kraj, opskrbite se hidratantnim kremama, pilinzima i obavezno kremom za zaštitinim faktorom, koji će kontinuirano hraniti i štititi Vašu kožu i istovremeno biti borac protiv UV zračenja. Zaštitite svoje lice i tijelo jer će Vam dolaskom toplijih i sunčanijih dana biti zahvalni na zimskoj njezi i pripremi za ljeto. Vjerujemo da Vas sad zimi neće biti strah izaći iz kuće, samo pazite na svoju kožu, toplo se obucite i uživajte u zimskim radostima! :)


La PIEL proizvodi koji će Vam pomoći prilikom zimske njege kože lica i tijela:

 

  1.  La PIEL Sun BABE Face krema za lice sa SPF 50 (kliknite za više) 
    Krema Za Lice Sa Zastitnim Faktorom SPF 50 La Piel Prirodna Kozmetika Lana Jurcevic
  2.  La PIEL Coffee BABE piling & Hydra BABE mlijeko za tijelo paket (kliknite za više) 
    Piling Za Tijelo Hidratantno Mlijeko Za Tijelo La Piel Prirodna Kozmetika Lana Jurcevic
  3. La PIEL krema za suhe ruke i stopala (kliknite za više)
    Krema Za Jako Suhe Ruke I Stopala La Piel Prirodna Kozmetika Lana Jurcevic
     
  4.  La PIEL “KISS ME” lip balm (kliknite za više) 
Balzam Za Usne Labelo La Piel Prirodna Kozmetika Lana Jurcevic

 


4 komentara

  • http://slkjfdf.net/ – Airohobev Ariudi oon.tdzo.mylapiel.com.zlm.rl http://slkjfdf.net/

    omipulofewe
  • Alergicna sam na to kad cujem da neko veli da zimi sunce nije jako i da je SPF samo za ljeto! Hvala sto nas educirate da je sto manje takvih!

    Luce
  • Uvijek sam mislila da je ono ‘sunce je najopasnije zimi’ glupost.. mislim da je vrijeme da stavim vasu kremu za lice u kosaricu, hvala😊

    Tamara
  • Ovo je tekst koji bi svi trebali pročitati i hvala vam što ste nam ga dali! Bez spf-a nigdje!

    Lorena

Komentiraj

Komentari moraju biti odobreni prije objave

ZAŠTO ODABRATI La PIEL?

BESPLATNA DOSTAVA I POVRAT

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 40 € (301,4 kn) i besplatan povrat uz garanciju od 90 dana. Ne sviđa Vam se proizvod koji ste kupili? Pošaljite ga nazad i vraćamo Vam novac.

STRUČNOST I SIGURNOST

Vaša koža nam je najbitnija. Zbog toga koristimo samo visokokvalitetne sastojke koji dubinski njeguju Vašu kožu tijela i lica.

ODLIČNA ZAJEDNICA

Pridružite se našoj fantastičnoj zajednici tisuća predivnih i njegovanih žena koje svakodnevno koriste La PIEL proizvode.