Opći uvjeti poslovanja – La PIEL

Opći uvjeti poslovanja

Opći uvjeti internetske stranice sa kozmetikom  Mylapiel.com u vlasništvu obrta LA POP, VL. BOŽENA ALAJBEG, sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i na temelju međunarodnih kodeksa online poslovanja.

Posjetom našeg web mjesta i / ili kupnjom nečeg od nas, sudjelujete u našoj "Usluzi" i prihvaćate sljedeće "Opće uvjete poslovanja" (dalje: Opći uvjeti).  Molimo Vas da pažljivo pročitate ove Opće uvjete poslovanja (dalje: Opći uvjeti) prije online kupovine na web stranici www.mylapiel.com. Prihvaćanjem Općih uvjeta izjavljujete da ste se upoznali, razumjeli i suglasili s našim Općim uvjetima poslovanja te da prihvaćate pravila i uvjete navedene u njima. Ukoliko niste suglasni s Općim uvjetima, molimo Vas da ne koristite ove web stranice.

Podaci o društvu:

LA POP, OBRT ZA WEB TRGOVINU I USLUGE, VL. BOŽENA ALAJBEG
DR. ANTE STARČEVIĆA 23 B,
21200 TROGIR
IBAN: HR0623600001102692867
SWIFT: ZABAHR2X 
OIB: 44941225404
Matični broj: 97874817
Ovlaštena osoba za zastupanje: Božena Alajbeg

 

On-line kupovina je moguća uz prethodnu registraciju ili uz “Prijavu kao gost”. Kupac je pri registraciji ili “Prijavi kao gost” dužan dati točne i potpune osobne podatke, dok suprotno postupanje Kupca ovlašćuje LA POP, vl. Božena Alajbeg da Kupcu uskrati daljnje korištenje web stranice www.mylapiel.com

Ovom web stranicom www.mylapiel.com (u nastavku mylapiel.com" ili "internetska trgovina" ) upravlja društvo LA POP, vl.Božena Alajbeg (u nastavku "ponuđač").
Društvo LA POP, vl.Božena Alajbeg pruža online usluge putem svoje Internet stranice www.mylapiel.com uključujući sve informacije, alate i usluge dostupne s ove stranice, korisniku, uvjetovanim prihvaćanjem svih ovdje navedenih uvjeta, pravila i obavijesti te Facebook stranice La PIEL by Lana i Instagram stranice mylapiel. Usluga se sastoji od pružanja usluge posredovanja na domaćem i inozemnom tržištu, informacijskih usluga te financijskih transakcija. 

  UVJETI WEB TRGOVINE

Kupac može biti samo punoljetna poslovno sposobna fizička osoba ili pravna osoba. Prihvaćanjem Općih uvjeta potvrđujete da ste ili stariji od 18 godina života ili maloljetnik s potpunom poslovnom sposobnošću, i da ste u cijelosti sposobni prihvatiti ove Opće uvjete.
Uslugu u ime i za račun maloljetnika te poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njegovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe samo ukoliko nisu lišene prava na raspolaganje svojom imovinom i prava na sklapanje pravnih poslova.

 

DOSTUPNOST INFORMACIJA

Ponuđač se obvezuje da će kupcu osigurati sljedeće informacije:
a) identitet tvrtke (ime i sjedište, broj registra)
b) podatke za kontakt koji korisniku omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju (e-pošta, telefon)
c) bitne vrijednosti robe i povrat novca (storniranje robe i garanciju)
d) dostupnost proizvoda (da svaki proizvod koji je na internetskoj stranici bude dostupan u razumljivom roku)
e) uvjete dostave proizvoda ili vršenja stornacije (način, mjesto i tok dostave)
f) sve cijene moraju biti jasno i nedvojbeno istaknute kao i sadrže li dodatne troškove ili troškove dostave
g) načine plačanja i dostave
h) vremensko trajanje ponude
i) rok u kojem je moguće odustati od kupnje; osim toga i koliko kupca košta povrat proizvoda
j) objašnjenje postupka pritužbe sa uključenim podacima o kontakt osobi ili službi za kontakt s kupcima

 

PONUDA ARTIKALA

Artikli na Mylapiel.com su redovito ažurirani. Nastojimo pružiti adekvatne informacije o svakom proizvodu, te se ispričavamo zbog mogućih propusta. Sve eventualne greške nam možete javiti na info@mail.mylapiel.com. U slučaju da artikli nisu raspoloživi, to je jasno naznačeno.


IZMJENE USLUGA I CIJENE

Cijene proizvoda su maloprodajne i izražene su u hrvatskim kunama ("HRK").
U navedene cijene naših proizvoda nije uračunata zakonsta stopa PDV-a.
Obveznik nije u sustavu PDV-a, PDV nije obračunat temeljem čl. 90 st.1 i st.2 Zakona o PDV-u.
Cijene proizvoda su podložne promjenama do trenutka potvrde kupovine.
Cijene sadrže cijenu troškova prijevoza, dostave ili poštanskih usluga, ukoliko nije drukčije istaknuto.
Cijena robe utvrđena je za svaki proizvod pojedinačno.
Ponuđač može odrediti određene popuste, bonove i bodove na kupovinu putem stranice koji se mogu odnositi na određeno vremensko razdoblje dok dotični ne odredi drugačije.
Kupoprodajni ugovor između ponuđača i kupca je sklopljen u trenutku kada ponuđač potvrdi narudžbu (kupac zaprima elektronsku obavijest o statusu potvrđene narudžbe). Od tog trenutka su sve cijene i ostali uvijeti fiksni i važe za ponuđača, kao i za kupca.
Cijene za naše proizvode mogu se mijenjati bez najave.
Pridržavamo pravo u bilo kojem trenutku da izmijenimo ili prekinemo uslugu (ili bilo koji njegov dio ili sadržaj) bez prethodne obavijesti u bilo kojem trenutku.
Nećemo biti odgovorni vama niti bilo kojoj trećoj strani za bilo kakvu izmjenu, promjenu cijene, obustavu ili prekid Usluge.

NAČINI PLAĆANJA:

Ponuđač omogućava sljedeće načine plaćanja:
- gotovinom pri prijemu
- uplatom na žiro račun općom uplatnicom i Internet bankarstvom upravitelja Mylapiel.com – LA POP, vl. Božena Alajbeg
- plaćanje karticom ili Paypalom.
Kupoprodajni ugovor (narudžba) je u elektronskom obliku spremljena kod ponuđača, a kupac pri kupnji automatski zaprima račun na upisanu elektronsku adresu.

DA LI SU U CIJENU UKLJUČENE POŠTARINA I CARINA?


Poštarina je unaprijed uključena u cijenu za sve oglašene artikle, za područje RH. Poštarina za narudžbe izvan RH naplaćuje se po cjeniku dostavljačke službe ovisno o količini naručenih proizvoda.
Carina nije uključena u cijene jer ju po potrebi obračunavaju carinski službenici tek kada artikl stigne.
Carinu uobičajeno snosi kupac.
Unutar EU fizičke i pravne osobe za privatne potrebe ne podliježu carinama.
Izvan EU do 150€ vrijednosti robe se ne plaća carina, ali se iznad 22€ plaća PDV pri uvozu u HR.
Za više informacija o carinama i iznimkama pročitajte “Izvadak iz carinskog zakona”.

 

CJENIK POŠTARINE ZA NARUDŽBE IZVAN HR:

GLOW BABE - 6 EURA

BEACH BABE- 6 EURA

HYDRA BABE - 9 EURA

SUGAR BABE - 9 EURA

2 I VIŠE PROIZVODA- 14 EURA

ISPORUKA

Isporuka se vrši u roku koji je naznačen uz svaki proizvod.
Mi ne utječemo na dostavu poštanskih službi ili na eventualno zadržavanje pošiljke na carini.
Dostava svih proizvoda je besplatna (osim posebno označenih proizvoda), a obavlja se radnim danima od ponedjeljka do petka.

Ukoliko se proizvodi šalju na područje Hvatske rok isporuke je 4-6 radnih dana, a ukoliko se šalju van Hrvatske  tada je rok isporuke 7-10 radnih dana.


U nekim slučajevima je moguće proizvod čekati do 15 radnih dana zbog: nacionalnih praznika, blagdana ili zbog povećanog prometa na poštama. U takvim situacijama, kad zaprimimo pravovremenu informaciju od stranog dobavljača, ćemo Vas obavijestiti o mogućnosti prolongiranja roka dostave.

PROMOCIJSKI KODOVI

Povremeno primateljima e-novosti ili putem drugih komunikacijskih kadrova šaljemo promo kodove. Promo kod nosi različite pogodnosti, od poklona do popusta. Svaki kod je vremenski ograničen. Koristi se tako da se na blagajni unese u poseban prozor predviđen za to i potvrdi klikom na gumb "Potvrdi". Posjetitelj, tj. kupac može iskoristiti samo jedan kod po kupovini.

ODSTUPANJE NARUČENE ROBE

Pri pogodbi sklopljenoj na daljinu, potrošač ima pravo u četrnaest (14) dana tvrtki na elektronsku adresu javi nezadovoljstvo kupljenim proizvodima. Pri tome ne treba navesti razlog svoje odluke. Vraćanje zaprimljene robe se broji kao obavijest o odustajanju od kupoprodaje.
Potrošač mora u najkasnije 14 dana po obavijesti o povratu vratiti robu. Potrošač robu vraća na adresu: LA POP - Dobri dol 25, 10 000 Zagreb.
Po prijemu robe će tvrtka potrošaču sukladno sa zakonom vratiti sav plaćeni iznos proizvoda. Jedini trošak koji snosi potrošač je neposredni trošak povrata robe. Pošiljke sa otkupninom ne primamo.

Potrošač pri povratu robe treba poslati i račun te osobne podatke, uključujući i broj transakcijskog računa na koji želi dobiti povrat novca. Povrat novca ćemo izvršiti u roku 14 dana od obavijesti o odustajanju od ugovora. Pri povratu novca se vraća vrijednost proizvoda, ali ne i troškovi slanja. Kupac mora u roku 14 dana putem maila najaviti povrat proizvoda, a mi ćemo poslati upute o povratu. Kupac zatim ima još 14 dana za vraćanje robe na našu adresu. U suprotnom slučaju ne možemo izvršiti povrat novca. 

SIGURNOST OSOBNIH PODATAKA

Ponuđač se obavezuje trajnom čuvanju svih osobnih podataka korisnika.
Ponuđač će osobne podatke koristiti isključivo za ispunjenje narudžbi (slanje informativnog sadržaja, ponuda, računa) i ostalu potrebnu komunikaciju.
Korisnički podaci u nijednom slučaju neće biti predani neovlaštenim osobama. Za čuvanje osobnih podataka je odgovoran i sam korisnik i to tako da brine za sigurnost svog korisničkog imena i lozinke.

KOMUNIKACIJA

Ponuđač će s korisnikom stupiti u kontakt putem sredstava za komunikaciju na daljinu samo ukoliko se korisnik tome izričito ne protivi. Informativne elektronske ili SMS poruke će sadržavati sljedeće: - jasno i nedvojbeno će biti označene kao informativne, - pošiljatelj će biti jasno vidljiv, - različite akcije, pomocije i druge tržišne tehnike će biti označene kao takve. Jednako će tako biti i jasno izrečeni uvijeti sudjelovanja u njima, - jasno će biti predstavljen način odjave iz istih, - želju korisnika o prestanku prijema oglasnih poruka će ponudač i poštovati.

PRAVNA OBAVIJEST

Internet trgovina Mylapiel.hr i svi podaci na njoj, slike proizvoda, grafički i video elementi na stranici su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima i nije ih dozvoljeno reproducirati ili koristiti bez prehodnog pismenog odobrenja. Mylapiel.com i logotip su u vlasništvu obrta LA POP, vl. Božena Alajbeg

PRITUŽBE I SPOROVI

Ponuđač poštuje valjani zakon o zaštiti potrošača. Ponudač će se truditi ispuniti svoju dužnost, uspostaviti učinkovit sistem rješavanja pritužbi i odrediti osobu sa kojom se, u slučaju poteškoća, kupac može povezati telefonski ili putem maila. Pritužbu je moguće podnijeti putem e-mail adrese info@mail.mylapiel.com Postupak rješavanja pritužbi je tajan.
Ponuđač će u roku pet radnih dana potvrditi prijem pritužbe, javiti kupcu koliko dugo će potupak trajati i sustavno ga obavještavati u razvoju postupka. Ponuđač je svjestan da svaki sudski spor iziskuje ekonomski trošak i time potrošaču nudi sve u svojoj mogućnosti da se svaki spor riješi sporazumno.

OBAVIJESTI I E-NOVOSTI

Korisnik se slaže da ga pri prijavi na e-novosti povremeno obavještavamo o novostima na stranici, novostima u ponudi i promocijskim akcijama. Ponuđač se obavezuje da e-mail adrese korisnika neće zloupotrijebiti ili otkriti trećoj osobi. Korisnik se može odjaviti sa e-novosti u bilo kojem trenu.

OSOBNE INFORMACIJE I ZAŠTITA PODATAKA


Vaše podnošenje osobnih podataka putem trgovine uređeno je našim pravilima o privatnosti. Pogledajte naša Pravila o privatnosti.

KONTAKT INFORMACIJE

Pitanja o Općim uvjetima poslovanja trebaju biti poslana na e-mail: info@mail.mylapiel.com

 

 

Ova stranica koristi kolačiće kako bi zaštitili Vaše podatke, prihvaćanjem kolačića pristajete da koristimo Vaše podatke kako bi Vam pružili najbolje iskustvo na stranici. Saznaj više
Prihvaćam