Omega masne kiseline u tvojoj skincare rutini - La PIEL
VAŠA KOŠARICA
No item added.
Uspješno! Popust se primjenjuje na naplati.
Kod nije valjan.
Primjeni kod
Nastavi kupovinu
''KISS ME'' lip balm
''KISS ME'' lip balm
€3,45
25,99 HRK
Coffee BABE
Coffee BABE
€19,80
149,18 HRK

Omega masne kiseline u tvojoj skincare rutini

Savršen način da nahranite svoju kožu 

Omega masne kiseline jedan su od onih jedinstvenih sastojaka koji se nalaze na granici između svijeta zdravlja i ljepote, s blagodatima za vašu kožu koje mogu proizaći iz njihovog oralnog unosa i lokalne primjene. Neophodne za naše cjelokupno zdravlje, dokazano daju izvanredne prednosti kada se primjenjuju na kožu. U nastavku vam otkrivamo više o njihovim svojstvima, njihovoj ulozi u zdravlju kože i kako uključiti omega masne kiseline u svoju skincare rutinu!

Esencijalne Masne Kiseline Ljepota Zdravlje Prirodna Kozmetika La Piel Lana Jurcevic

 

Što su omega masne kiseline?

Omega masne kiseline su višestruko nezasićene masne kiseline i od njih se u organizmu stvaraju nizovi omega-6 i omega-3 masnih kiselina. Vrsta su esencijalnih masnih kiselina koje naše tijelo treba za dobro zdravlje, ali koje ne možemo proizvesti biološkim putem. Najkorisnije omega (esencijalne) masne kiseline za našu kožu su linolna kiselina (Omega-6), alfa-linoleinska kiselina (Omega-3) i oleinska kiselina (Omega-9), koja je tehnički "neesencijalna", jer ju tijelo može samo proizvesti u maloj količini.  Kombinacija linolne i alfa-linoleinske masne kiselina čine vitamin F – čija snaga leži u obilju antioksidansa koji pomažu koži da se obrani od slobodnih radikala. Alfa-linoleinska kiselina ima blagotvoran učinak na barijeru kože, zadržavajući vlagu i sprječavajući iritacije, dok vitamin F ima snažna protuupalna svojstva, smiruje i umiruje kožu.

Esencijalne Masne Kiseline Omega3 Omega6 Prirodna Kozmetika La Piel Lana Jurcevic

Ulja bogata omega masnim kiselinama

Neophodne za naše zdravlje i kožu, omega masne kiseline možete pronaći i u nekim od Vaših omiljenih biljnih ulja:

  1. Alfa linoleinska kiselina – ulje konoplje, ulje ploda divlje ruže, laneno ulje, orahovo ulje

Ulja bogata alfa linoleinskom kiselinom imaju naglašenu nutritivnu vrijednost za kožu, pogotovo zbog toga jer se obično nalaze u kombinaciji s drugom  masnom kiselinom - linolnom. Prisustvo dvije prave esencijalne masne kiseline najbolje se koristi za njegu suhe kože, kod kože sklonoj upali i iritaciji, u anti-age kozmetici i serumima za intenzivnu ishranu kože.

  1. Linolna kiselina – ulje marelice, ulje pšeničnih klica, ulje noćurka, ulje sjemenki grožđa, suncokretovo ulje, sojino ulje

Ulja bogata linolnom kiselinom pomažu pri regeneracijikože, balansa kod upalnih procesa i održavanju kožne barijere. Ulja s linolnom kiselinom obično se povezuju s njegom suhe kože, no koriste se i kod masne kože.

  1. Oleinska kiselina – maslinovo ulje, kokosovo ulje

Ulja izrazito bogata oleinskom kiselinom obično su lagane teksture, djeluju emolijentno (omekšavaju kožu), pomažu u hidrataciji kože i pogodna su za sve tipove kože. Uglavnom se koriste kao osnova za kozmetičke proizvode za svakodnevnu njegu. 

Ulja Bogata Esencijalnim Masnim Kiselinama Prirodna Kozmetika La Piel Lana Jurcevic

Kako omega masne kiseline mogu pomoći vašoj koži?

Omega masne kiseline djeluju kao građevni blokovi u stanicama kože, jačajući površinske slojeve kože za glađi, zdraviji i mlađi ten. Lokalna primjena omega masnih kiselina pomaže u:

  1. Jačanju i zaglađivanju površine kože
  2. Poboljšanju vlažnosti i elastičnosti kože
  3. Umirenju nadražene, osjetljive i crvene kožu
  4. Smanjenju oštećenja kože izazvano UV zračenjem
  5. Uklanjanju perutave, dehidrirane kože
  6. Zadržavanju vlage, regulirajući proizvodnju masnoće i održavanju elastičnosti

Ulja Esencijalne Masne Kiseline Za Lice Prirodna Kozmetika La Piel Lana Jurcevic

Normalno tjelesno lučenje omega masnih kiselina smanjuje se s godinama, ostavljajući kožu manje vlažnom i omekšanom, karakterističnom za većinu kože koja stari. Dakle, moramo osigurati da naša koža zadrži potrebnu razinu omega 3, 6 & 9 kako bismo održali visoke razine esencijalnih masnih kiselina kako naša koža stari.

Omega masne kiseline i kožna barijera

Gornji sloj epiderme, stratum corneum, ujedno i „najudaljeniji“ sloj kože, uspoređuje se sa zidom od opeke, u kojem su stanice cigle, koje se drže zajedno pomoću mješavine sebuma, ceramida i lipida. Omega masne kiseline su ključni dio sadržaja lipida u našoj koži i pomažu u izgradnji njezine barijere, odnosno, sposobnost kožne barijere da zadrži vodu pod utjecajem je esencijalnih masnih kiselina. Pomažu u stvaranju antibakterijske barijere, što je u osnovi način na koji se naša koža štiti od infekcija. Zdrava kožna barijera ključna je za glatku, hidriratiziranu kožu, a postoje neka istraživanja koja pokazuju da primjena biljnih ulja koja sadrže velike količine omega masnih kiselina - poput ulja divlje ruže - može pomoći popraviti oštećenu kožnu barijeru

I alfa linoleinska i linolna kiselina imaju ključnu ulogu za funkciju i izgled kože. Linolna kiselina je neophodna za stvaranje ceramida, jednog od 3 lipida potrebna za stvaranje učinkovite barijere za rožnati sloj kože, dok su alfa linoleinska i linolna masne kiseline u kombinaciji potrebne za proizvodnju sebuma – stvaraju se u žlijezdama lojnicama i izlučuju na površinu kože.

Esencijalne Masne Kiseline Kozna Barijera Prirodna Kozmetika La Piel Lana Jurcevic

Da bi ostala hidrirana, koži je potreban mehanizam za zadržavanje vode unutar slojeva kože, sprječavajući je da isparava iz stanica. Omega masne kiseline važne su sastavnice mnogih slojeva kože kako bi održale njezinu barijernu funkciju:  zadržavanje vode, esencijalnih hranjivih sastojaka unutra i toksina iz okoliša izvana. Drugim riječima, obje omega masne kiseline, i alfa linoleinska i linolna masna kiselina pomažu u blokiranju vlage i zadržavanju toksina i bakterija, za liječenje postojećih oštećenja kože i sprječavanje suhoće, grube teksture, povećane osjetljivosti, za alergije, upale, starenje i stanja kože (rozaceja, akne, ekcemi i atopijski dermatitis).

Omega masne kiseline u svakodnevnoj skincare rutini

Dok se omega masne kiseline mogu konzumirati prehranom, lokalna primjena vrlo je učinkovit način apsorpcije omega masnih kiselina, koje doprinose revitalizaciji i regeneraciji kože lica. Uključivanjem u svoju skincare rutinu, pospješit ćete hidrataciju kože.

Lipo serum za lice

Idealan za sve tipove kože, La PIEL uljni serum pruža dobrobit esencijalnih masnih kiselina u laganoj formuli od 8 visokokvalitetnih ulja sa dodatkom biljnih ekstrakata koji sprječavaju starenje kože, poboljšavaju tonus kože, vraćajući joj vlažnost i elastičnost te na taj način održavaju lice hidratiziranim, sjajnim i mladolikim. Lipo serum preporučuje se koristiti na kraju rutine njege, kako bi se spriječio gubitak vlage.

Serum Za Lice Ulje Prirodna Kozmetika La Piel Lana Jurcevic

Kliknite za više informacija

Maska za lice

 La PIEL maska za lice također je obogaćena esencijalnim masnim kiselinama, a koži pruža bogatu prehranu, hidrira ju, ujednačava njenu teksturu, smanjuje iritacije i crvenilo. Formulirana je uz dodatak glinenih komponenti ugrađenih u hranjivu kremnu podlogu. Vitamin F koji se nalazi ovdje - čisti pore, povećava elasticitet kože, smanjuje vjerojatnost pojave akni te pospješuje zacjelivanje rana. 

Maska Za Lice Glina Hidratacija Suha Masna Koza Ceramidi Hijaluronska Kiselina Niacinamid Vitamini La Piel Prirodna Kozmetika Lana Jurcevic (1)

Kliknite za više informacija


Komentiraj

Komentari moraju biti odobreni prije objave

ZAŠTO ODABRATI La PIEL?

BESPLATNA DOSTAVA I POVRAT

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 40 € (301,4 kn) i besplatan povrat uz garanciju od 90 dana. Ne sviđa Vam se proizvod koji ste kupili? Pošaljite ga nazad i vraćamo Vam novac.

STRUČNOST I SIGURNOST

Vaša koža nam je najbitnija. Zbog toga koristimo samo visokokvalitetne sastojke koji dubinski njeguju Vašu kožu tijela i lica.

ODLIČNA ZAJEDNICA

Pridružite se našoj fantastičnoj zajednici tisuća predivnih i njegovanih žena koje svakodnevno koriste La PIEL proizvode.